25 Kasım 2025 Salı


16:30   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı ABDURRAHMAN YıLDıZ’DAN 25 KASıM MESAJı   16:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER, “GELECEĞIMIZ ÖĞRETMENLERIN EMEĞIYLE ŞEKILLENIYOR”   16:23   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN EMEKTAR ÖĞRETMENLERINDEN, BAŞKAN SEÇER’E ZIYARET   15:01   ULUSLARARASı AKDENIZ SINEMALARı BULUŞMASı BAŞLıYOR   14:55   CHP’LI KıŞ: "BU ÜLKEYI EŞITLIKLE, ADALETLE, CESARETLE KADıNLAR AYAĞA KALDıRACAK"   14:54   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: “ÖĞRETMENLERIN HAK ETTIKLERI DEĞERI GÖRECEKLERI GÜNLER ÇOK YAKıN”   14:49   ÖĞRETMENLERIN MESAISINI "YÜZ TANıMA SISTEMI" ILE KONTROL EDEN ÖZEL OKULDA 700 BIN LIRA CEZA   14:25   5. YENIŞEHIR KOMEDI OYUNLARı FESTIVALI BINLERCE SANATSEVERI AĞıRLADı   14:20   TOROSLAR BELEDIYESI, YOL VE KALDıRıM ÇALıŞMALARıNDA HıZ KESMIYOR   14:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN KADıN ODAKLı HIZMETLERI ŞIDDETE KARŞı KENT STRATEJISINE DÖNÜŞÜYOR   14:06   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN 24 KASıM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJı   16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:44   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”  
 
     
   

AYVALIK`TAKİ PİRİNA FABRİKASININ ÇEVRE İZNİNİN İPTALİ İÇİN AÇILAN DAVAYA İSTİNAFTAN RET KARARI


Ayvalık`taki pirina fabrikasının çevre izninin iptali için açılan davaya verilen ret kararı istinaftan döndü. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,  “Biz bu hukuk mücadelesini verirken, AKP adayı bırakın mücadele vermeyi, kendisi Çevre Bakanlığı`na konuyu bir kez bile iletmiş mi? Sevsinler senin çevreciliğini” dedi.

 

Tarih : 2 Nisan 2024 Salı 11:38   Okunma : 299

Ayvalık`taki pirina fabrikasının çevre izninin iptali için açılan davaya verilen ret kararı istinaftan döndü. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin,  “Biz bu hukuk mücadelesini verirken, AKP adayı bırakın mücadele vermeyi, kendisi Çevre Bakanlığı`na konuyu bir kez bile iletmiş mi? Sevsinler senin çevreciliğini” dedi. 

Balıkesir`in Ayvalık ilçesinde faaliyet gösteren Doğuş Pirina Fabrikası`na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından düzenlenen çevre izin ve lisans belgesinin iptali davasının reddedilmesi kararı İstinaf Mahkemesi`nden döndü. Bursa Bölge İdare Mahkemesi, Ayvalık Belediyesi`nce açılan ve Ayvalık Tabiat Derneği`nin de müdahil olduğu davayı reddeden Balıkesir 1. İdare Mahkemesi`nin kararını bozarak davanın yeniden görülmesine hükmetti.

Doğuş Pirina`ya karşı belediyenin açtığı davayı Balıkesir İdare Mahkemesi`nin ret kararı verdiğini hatırlatan Başkan Ergin, üst mahkemeye yapılan itirazın kabul edildiğini duyurdu. Aynı şekilde Bilfer madenciliğe karşı üst mahkemeye yapılan itirazın da kabul edildiğini, dosyada keşif ve bilirkişi incelmesi yapılarak yeniden yargılamasının yapılacağını belirten Başkan Ergin, şunları kaydetti:

“Balıkesir İdare Mahkemesi`nin verdiği ret karlarına karşı bir üst mahkemeye itiraz ettik. Üst mahkeme itirazımızı kabul etti. Bu güzel haberi bugün aldık, ilk kez de burada Doğuş Pirina`nın havasını solunamaz hale getirdiği Armutçuk`tan paylaşıyorum. Biz bu hukuk mücadelesini verirken AKP adayı bırakın mücadele vermeyi, kendisi Çevre Bakanlığı`na konuyu bir kez bile iletmiş mi? Sevsinler senin çevreciliğini. Çevreciyim diye geçiniyor ilçe başkanlığı yaptığı üç yıl boyunca,  mücadele ettik, eylem yaptık bugüne kadar bir kez olsun halkın yanında durup kentine sahip çıktığını göstermedi.”

NE OLMUŞTU?

İzmir Çanakkale yolu Ayvalık sapağında bulunan prina fabrikasında 15 Aralık 2020 tarihinde pirina havuzunun istinat duvarının patlaması ve yıkılması sonucunda pirina malzemelerinin Çanakkale-İzmir karayoluna akmıştı. Bu akan atık suların Nikita Deresi`ne tahliye edilmesi yaşanan çevre katliamının etkisini artırırken olayla ilgili Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığı`nca yürütülen soruşturmada yaptırılan bilirkişi incelemesi işletmedeki pirina bertaraf yönteminin ve havuzların uygun olmadığı ve tehlikeli atıklarının depolanmasında ve bertarafında yönetmeliklerin belirttiği şekilde özel mühendislik gerektiren metotların uygulanmadığını ortaya koymuştu. Olay sonrası şirket yetkilisi Keskin Aral hakkında Ayvalık 1. Asliye Ceza Mahkemesi`nce İnsan veya Hayvanlara Zarar Verecek Şekilde Çevreyi Kirletmek suçundan ceza verildiği, şirketin bacasından çıkan yoğun dumanın neden olduğu kokunun özellikle kış aylarında bazı gecelerde kentin havasını solunamaz hale getirdiği ileri sürülüyordu. Bu gerekçelere rağmen şirketin çevre izin lisansının iptali davası Balıkesir 1. İdare Mahkemesi tarafından reddedilince dosya İstinaf Mahkemesi`ne taşınmıştı.

“BİLİRKİŞİ İNCELEMESİ YAPILARAK YENİDEN KARAR VERİLMELİ”

Bursa Bölge İdare Mahkemesi 3. İdare Dava Dairesi yerel mahkemenin kararını bozdu. Mahkeme oy çokluğu ile aldığı kararında, firmanın “çevre izin ve lisans belgesinin çevre ve insan sağlığı yönünden tehlike yaratıp yaratmadığı, ihlallerin çevre izin ve lisans belgesi iptalini gerektirip gerektirmediği, bu haliyle işletmenin faaliyette bulunmasının Çevre Kanunu hükümlerini ihlal edip etmediği hususlarında alanında uzman bilirkişilerle mahallinde kesif ve bilirkişi incelemesi yapıldıktan sonra uyuşmazlık hakkında bir karar verilmesi” gerektiğinin altını çizdi.

 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA