7 Mayıs 2025 Çarşamba


21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   21:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ: DEVLET HER 1 LIRALıK FAIZ GELIRINE KARŞıLıK YAKLAŞıK 16 LIRA FAIZ ÖDEMESI YAPMAKTA   20:50   İBB CHP MECLIS GRUBU, SARAÇHANE`DEN BEYAZıT`A YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDI   20:03   ÖHD VE TUHADFED`DEN HASTA TUTUKLULARA ILIŞKIN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE UYGULANAN AYRıMCı VE KEYFI UYGULAMALARA DERHAL SON VERILMELIDIR   19:34   SELÇUK ÖZDAĞ, SIYASI YASAKLARA ILIŞKIN HAZıRLADıĞı KANUN TEKLIFINI MECLIS`E SUNDU   19:23   ÖZGÜR ÇELIK: `BEYAZıT MEYDANı`NDA BOMBA IHBARı YAPıLDı` ŞEKLINDEKI IFADELER GERÇEĞI YANSıTMAMAKTADıR   19:10   SINAN ATEŞ SUIKASTıNDA IKINCI SORUŞTURMA… TAKIPSIZLIK KARARıNA ITIRAZ DA REDDEDILDI, AYM`YE BIREYSEL BAŞVURU YAPıLACAK   18:59   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NDA BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN KONUŞTU: BIR KURUM DA `SORUMLU BENIM KARDEŞIM` DESIN CESURCA, OLAY BELEDIYE SıNıRLARı IÇERISINDE OLSAYDı AYNı GÜN ISTIFA ETMIŞTIM   18:54   MURAT EMIR: SAYıN CUMHURBAŞKANı CUMHURBAŞKANLıĞı YOLUNDA TELEF OLACAK   18:34   ÖZGÜR ÖZEL: "SOKAKTA YÜRÜYEMEYENLERDEN DEĞILIZ"   17:49   ABB`DEN OSMAN GÖKÇEK`E YANıT: ``BIZ, HıRSıZA HıRSıZ OLDUĞUNU UNUTTURMAYACAĞıZ. ÇÜNKÜ UNUTULURSA, KENDINI ERDEM ABIDESI SANıR``   17:45   BTP SÖZCÜSÜ ÖNDER: “MUHALIF DÜŞÜNEN KIM VARSA HAPISLERE ATıLıYOR. HAKLARıNDA YÜZLERCE ŞIKAYET DOSYASı VERILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıYLA ILGILI HIÇBIR IŞLEM YAPıLMıYOR"   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"   17:20   TBMM KİT KOMISYONU... CHP`LI AKBULUT: "ULUSAL SÜT KONSEYI`NIN YEM FIYATLARıNı KONTROL EDEMEDIĞIMIZ SÜRECE HIÇBIR ANLAMı YOK"   17:14   TİP: "ANAYASA MAHKEMESI, YAŞAMı DEĞIL, IKTIDARı VE ŞIDDET POLITIKALARıNı SEÇTI"   17:01   ESILA`NıN BABASıNDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A: "‘AILE YıLı` DEDINIZ, BIZ DE BIR AILEYIZ. AILELERI DAĞıTMAYıN"   16:54   ÖZGÜR ÖZEL: “BURADAN SONRA TÜRKIYE`NIN ÖNÜNDE YENI BIR IKTIDAR, YENI BIR DÖNEM VARDıR”   16:26   EKREM İMAMOĞLU`NDAN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINE ÇAĞRı: "DIPLOMANı AL DA GEL"   16:23   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: “VIZYON PROJELERININ HIÇBIRI MUHALEFETIN GÜNDEMDE DEĞIL; KÜRESEL ÖLÇEKTE YAŞANAN GELIŞMELERE DE GÖZLERINI KAPATMıŞLAR"   16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  
 
     
   

AKDENİZ’DE DEM PARTİ’NİN EŞBAŞKANLARI MAZBATALARINI ALDI


Mersin’de, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde seçmenlerin büyük desteğiyle Akdeniz Belediye Başkanlığı’nı kazanan DEM Partili Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan, halkın yoğun ilgisi altında mazbatalarını teslim aldı. Eş Başkan Sarıyıldız ve Arslan’ın ilk işi, Akdeniz Belediyesi Başkanlık makamının kapılarını matkaplar yardımıyla sökmek oldu.

 

Tarih : 5 Nisan 2024 Cuma 18:16   Okunma : 433

Mersin’de, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde seçmenlerin büyük desteğiyle Akdeniz Belediye Başkanlığı’nı kazanan DEM Partili Eş Başkanlar Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan, halkın yoğun ilgisi altında mazbatalarını teslim aldı. Eş Başkan Sarıyıldız ve Arslan’ın ilk işi, Akdeniz Belediyesi Başkanlık makamının kapılarını matkaplar yardımıyla sökmek oldu.

Adliye binasında mazbatanın alınmasından sonra kitlesel bir yürüyüşle belediye binasına geçen eş başkanları, belediye çalışanları çiçeklerle karşıladı. Meclis üyelerinin yanı sıra yüzlerce vatandaşın katıldığı buluşmada konuşan Akdeniz Belediye Eş Başkanı Nuriye Arslan; “Seçim sürecinde emeği geçen il ve ilçe yönetimimize, mahalle komisyonlarımıza bütün halkımıza çok teşekkür ediyoruz. Bu mazbata bütün halklarımızın mazbatasıdır. Akdeniz’de yaşayan bütün renklerin ve dillerin mazbatasıdır. DEM Parti gelirse şöyle yapacak, yok işçileri emekçileri işten çıkaracak gibi iddialar, kesinlikle DEM Parti’nin kültüründe böyle bir anlayış söz konusu olamaz. Geleneğinden geldiğimiz siyasi kültürümüz, bize böyle bir şeye asla müsaade etmez ki biz iki eşbaşkan olarak da asla böyle bir girişimde bulunmayız. Halkımız, Akdeniz halklarımız, bizden önceki belediye başkanına notunu verdi. Bizlere de not verdi işte notumuz burada. Hep birlikte kazandık, hep birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.

“Akdeniz’de demokrasi inancımız tekrar yeşerdi”

Eş Başkan Hoşyar Sarıyıldız ise, Akdeniz’de büyük ve önemli bir işe imza attıklarının altını çizerek, “Sadece bir belediyenin veya yönetiminin değişiminden ibaret değil bu seçim. Aynı zamanda toplumu kutuplaştıran, toplumda nefret dilini yaygınlaştıran, ayrıştıran, toplumu birbirine kırdıran bir anlayışın toplum tarafından nasıl benimsenmediğini, asıl olanın halk olduğunu, halk iradesi olduğunu, hasbelkader seçilmiş olanların bile nasıl devrilebileceğini bu toplum tekrar bize göstermiş oldu. Akdeniz’de demokrasi inancımız tekrar yeşerdi” dedi.

Sarıyıldız; “Merkeziyetçi, tekçi bir anlayışla hareket etmeyeceğiz”

Sözlerini; “Biz Akdeniz’den, Türkiye’ye örnek bir pratik sergileyeceğiz. Halkımızın vermiş olduğu mesajı doğru anlayacağız ve pratiğimizle de bunu doğru şekilde yaşama geçireceğiz” şeklinde sürdüren Sarıyıldız; “Çünkü Akdeniz sıradan bir kent değil. Akdeniz; Kürt’ün, Türk’ün, Arap’ın, Roman’ın, Rum’un, Alevi’nin, Sünni’nin yaşadığı bir kent. Binlerce yıldır bu coğrafyada kardeşçe yaşayan halkların birbirine kırdırılmak istenerek kendine yol yapmak isteyenlere müsaade etmeyen bir yer. Tam da bu noktada diyoruz ki Akdeniz ve özelde Mersin; Türkiye’ye güzel bir örnek kent olacak. Kültürlerin, dillerin, inançların merkezi olacak. Biz Akdeniz’i, gençlerin, kadınların, işçilerin, emekçilerin hizmet aldığı, kendilerini belediyenin sahibi gördükleri bir noktaya getireceğiz. Bunu yaparken de halkımızla birlikte yapacağız, halkımıza danışacağız. Merkeziyetçi, tekçi bir anlayışla hareket etmeyeceğiz. Aksi halde karşıtımıza benzemiş oluruz. Biz bu anlayışın karşısında, çoğulculuğu ve demokrasiyi yeşerteceğiz ve Akdeniz’de Türkiye’ye örnek bir pratikle halkımıza, tıpkı Fazıl (Türk) Başkan ve Yüksel (Mutlu) Başkan döneminde olduğu gibi herkesin rahat bir şekilde bu kapıdan girebildiği bir pratiğe imza atacağız” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Hoşyar Sarıyıldız ile Nuriye Arslan, ellerine aldıkları matkaplar yardımıyla başkanlık makamının kapılarını sökerek yerinden çıkardı. Öte yandan bugün saat 14:00’te de belediye binası önünde halkın kitlesel katılımıyla kutlama töreni düzenlenecek.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA