5 Temmuz 2025 Cumartesi


11:40   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... DEM PARTI: "SEÇME VE SEÇILME HAKKıNıN SÜREKLI OLARAK TEHDIT ALTıNDA TUTULMASı, YALNıZCA SIYASI PARTILERI DEĞIL, TÜRKIYE’NIN TOPLUMSAL BARıŞ VE DEMOKRATIK ÇÖZÜM UMUDUNU DA HEDEF ALMAKTADıR"   11:20   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, İKLIM KRIZINE KARŞı ALDıĞı ÖNLEMLERLE ‘A-’ PUANıNA YÜKSELDI   11:07   CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDı   11:04   CHP’LI BELEDIYELERE YENI OPERASYON... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ’’SEÇILMIŞLERE, TÜRKIYE HALKLARıNA YAPıLAN BU EZIYETTEN VAZGEÇILMELIDIR’’   10:15   CHP’LI BELEDIYELERE OPERASYON... VAHAP SEÇER: DEMOKRASIMIZ CIDDI BIR TEHDIT ALTıNDA   10:08   GÖZALTıNA ALıNAN ADANA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı KARALAR: BENIM PARAYLA, PULLA, ÜÇKAĞıTLA IŞIM YOK   09:43   MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: PATRON ÇıLDıRDı, ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARı GÖZALTıNA ALıNDı.   09:39   MUHITTIN BÖCEK GÖZALTıNA ALıNDı... BURHANETTIN BULUT: "SIYASI INTIKAM AMACıYLA YARGıYı SOPA YAPANLARıN DERDI HUKUK DEĞIL, KENDI IKTIDARLARıNı KORUMAK"   09:01   GÖKHAN GÜNAYDıN: ADANA VE ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ GÖZALTıNDA   08:55   ADıYAMAN BELEDIYE BAŞKANı TUTDERE: SABAH ANKARA’DA EVIMDEN GÖZALTıNA ALıNDıM   23:52   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   18:33   MANAVGAT BELEDIYE BAŞKANı KARA GÖZALTıNA ALıNDı... CHP ANTALYA MILLETVEKILI KAYA: "NEREYE GÖTÜRÜLDÜKLERINI BULMAYA ÇALıŞıYORUZ"   17:57   DORUK DÖRÜCÜ ADLI KONTROL TEDBIRI UYGULANARAK SERBEST BıRAKıLDı   17:40   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... ANKARA 26. ASLIYE CEZA MAHKEMESI, BIR KEZ DAHA GÖREVSIZLIK KARARı VEREREK, DOSYAYı ANKARA BÖLGE ADLIYE MAHKEMESI 5. CEZA DAIRESI’NE GÖNDERDI   16:50   ÖZGÜR ÖZEL: "İMAMOĞLU’NU RISK OLARAK ORTADAN KALDıRMAK IÇIN HER ŞEYI DENIYORLAR. EN SON BIR ROKETATARLA SALDıRACAKLAR"   15:46   SOLI GÜNEŞ FESTIVALI COŞKUSU SÜRÜYOR!    15:34   TOROSLAR BELEDIYESI’NIN VETERINER İŞLERI MÜDÜRLÜĞÜ ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLA BU ŞENLIK ILE DOYDU   15:15   İMAMOĞLU’NDAN RTÜK’E CEZA TEPKISI   09:50   ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER ; HAYALLERIMIZ SUYA DÜŞTÜ... BUNU HAK ETMIYORUZ... ADIL KONTENJAN ISTIYORUZ  
 
     
   

Başkan Tarhan Ve Milletvekili Antmen Engelli Çocuklarla Zumba Yaptı


Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 21 Mart ’Dünya Down Sendromu Farkındalık’ günü nedeni ile Mezitli Belediyesi Down Kafede düzenlenen etkinliğe katılarak, çocuklarla zumba yaptı. Yoğun ilgi gösterilen etkinlikte Başkan Tarhan, çocuklarla sevgi yumağı oluşturdu.

 

Tarih : 22 Mart 2019 Cuma 21:12   Okunma : 594

Dünya genelinde yaklaşık 6 milyon kişinin sahip olduğu bu genetik farklılığa dikkat çekmek için çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Dünya Down Sendromu Günü Mezitli Belediyesi Down Kafede yapıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Miletvekili Alpay Antmen, CHP Mezitli İlçe Başkanı Bayram Yıldırım ve ilçe örgütleri, Belediye Meclis Üyeleri, Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Zekiye Kahveci, Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul ile birlikte binlerce vatandaş katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. CHP’li Vekil Alpay Antmen, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ve CHP İlçe Başkanı Bayram Yıldırım’ın , sahneye çıkarak ZİÇEV’li çocuklarla zumba yapması büyük ilgi gördü.

 

ENGELLİ BİREYLER İÇİN GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER

Mezitli Belediyesinin katkılarıyla yapılan, Sabiha Çiftçi Meslek Ve Teknik Anadolu Lisesi Özel Eğitim Öğrencileri, Doğa Koleji, Pakize Kokulu Lisesi, Mersin Lions Kulübü, ÇUGİDER, MARGİAD, Mersin Ahbap Grubu, Mersin Toplum Gönüllüleri Vakfı, Migros Aile Kulübü, Mersin Fotoğraf Derneği, Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakım Evi, Bahçeşehir Koleji, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunca (UNICEF) hazırlanan ''Ver Elini Kardeşim Projesi" gönüllüleri hazırladıkları şovları ile renk kattıkları etkinlikte ZİÇEV Mersin Şubesi Velileri, Mersin Evliya Çelebi Teknik Ve Meslek Anadolu Lisesi öğrencileri, Sabah Et Lokantası, Türk Kadınlar Birliği Mersin Şubesi, Sibel Gelbul, ZİÇEV Mersin Atölyesi, Gönlübol Kebap Lahmacun Salonu ve Olba Restaurant geliri ZİÇEV Mersin Şubesine katkı vermesi amacıyla kermes düzenledi.  

 

YETENEKLERİNİN FARKINA VARILMALI

Halkın Down Sendromlu gençlerin ve sergileyebildikleri yeteneklerinin farkına varmaları için bu tür buluşmaların çok önemli olduğuna dikkat çeken Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Bir hastalık değil, genetik bir farklılık olan down sendromu, sadece insanda değil, her canlıda görülebilen bir durum. Sayıları oldukça fazla olmasına rağmen sosyal hayatta yerleri pek bulunmayan down sendromlu bireylerin, hayata karışmalarını zorlaştıran genetik farklılıklarına rağmen gerekli eğitim, sosyal farkındalık ve kabullenme bu durumu tersine çevirebiliyor. Biz belediye olarak zaten bunları biliyor ve çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Down Kafemizde onların sosyal alanda daha çok yer almalarına imkan tanırken, halkımızın da onlarla bir arada olarak aslında farklı olmadıklarını, eksik değil, bizden çok fazla olduklarını fark etmelerini istiyoruz” dedi.

 

KEŞKE BİZLER DE ONLAR GİBİ TEMİZ YÜREKLİ OLABİLSEK

Özellikle öğle yemeklerini Mezitli Belediyesi Sosyal Tesislerinde bulunan Down Kafe’de down sendromlu çocuklarla yemeye gayret gösterdiğini ifade eden Başkan Tarhan, “Bu arkadaşların bizden bir fazlalığı var. +1 kromozom bizden daha farklı bu arkadaşlarımız. Ama bu fazlalık artı özelliklere sahip kıldı. Bizden çok farklı özelliklere sahipler. Çok temiz yürekliler. Keşke hepimiz bunlar kadar temiz yürekli olabilsek. Keşke hepimiz bunlar kadar sevecen olabilsek. Down sendromlu çocuklarımıza elimden geldiğince zaman ayırıyor, seviyor ve sarılıyorum. Onlarda çok farklı bir enerji görüyorum. Onların mutlu olduğunu görmek bana güç veriyor” diye konuştu.

Başkan Tarhan, etkinliğin gerçekleşmesi için büyük çaba sarf eden, başta ZİÇEV Mersin Şubesi olmak üzere tüm paydaşlara teşekkürlerini ifade etti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA