30 Nisan 2024 Salı


16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:41   EMEKLİLER 1 MAYIS`TA MEYDANLARDA OLACAK   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   13:15   MUĞLA İKİZKÖY`DE 3 GÜNDÜR SULAR KESİK, KÖYLÜLER TERMİK SANTRALE TEPKİ GÖSTERDİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI  
 
     
   

RABİA NAZ`IN BABASI ŞABAN VATAN`DAN ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ`A: "EĞER Kİ `BU ÜLKE HUKUK DEVLETİDİR` DİYORSANIZ KATİLLER YARGILANARAK HAK ETTİĞİ CEZAYI ALSIN"


Giresun`un Eynesil ilçesinde 2018`de şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan`ın babası Şaban Vatan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a “Kızımızın artık bu saatten itibaren ruhu huzura kavuşsun. Onun hakkında türlü iftiralar attılar, her türlü yalanı söylediler. Katilleri korumak için bütün vicdansızlığı yaptılar. Artık gereği yapılmalı, katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise yeni dönem Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, eğer ki `Bu ülke hukuk devletidir` diyorsanız katiller yargılanarak hak ettiği cezayı alsın" çağrısında bulundu.

 

Tarih : 12 Nisan 2024 Cuma 10:54   Okunma : 202

ESRA TOKAT

Giresun`un Eynesil ilçesinde 2018`de şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan`ın babası Şaban Vatan, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`a “Kızımızın artık bu saatten itibaren ruhu huzura kavuşsun. Onun hakkında türlü iftiralar attılar, her türlü yalanı söylediler. Katilleri korumak için bütün vicdansızlığı yaptılar. Artık gereği yapılmalı, katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise yeni dönem Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, eğer ki `Bu ülke hukuk devletidir` diyorsanız katiller yargılanarak hak ettiği cezayı alsın" çağrısında bulundu.

Giresun`un Eynesil ilçesinde 2018`de şüpheli şekilde hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan`ın ölümünün üzerinden 6 yıl geçti. Rabia Naz Vatan`ın babası Şaban Vatan, yaşanan tüm süreci ANKA Haber Ajansı`na değerlendirdi. Şaban Vatan, şunları söyledi:

“6 yıldır Rabia Nazımızın adaletinin mücadelesini veriyoruz. Bugün 6`ncı yılındayız. 12 Nisan 2018 akşam üzeri Rabia Nazımızı can çeker haliyle bedenini yolun kenarına, evimizin olduğu yere bırakıp kaçtılar.  Katili korudular. Herkesin isteği biran önce katiller yargılansın, hak ettiği cezayı alsın ve almalıdır. Artık devletin en üst kademesinde olan herkes bu durumun tüm detayını biliyor. O dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katilleri bizzat biliyor.

"YOLUN KENARINA BIRAKIP KAÇTILAR"

“6 yıldır Rabia Nazımızın adaletinin mücadelesini veriyoruz. Bugün 6`ncı yılındayız. 12 Nisan 2018 akşam üzeri Rabia Nazımızı can çeker haliyle bedenini yolun kenarına, evimizin olduğu yere bırakıp kaçtılar. Olay o andan itibaren bir trafik kazası, araç çarpmış kaçmış durumu olarak sunmuşlardı. Hastaneye yetiştiğimizde saat 18.21`di ve o andan itibaren Rabia Nazımız yaşıyordu, ayağında ağır yarası vardı. Bulunduğu yerde sürtünme, kan gibi hiçbir iz yoktu. Hastanede sımsıkı elimi sıkmıştı. Sonrasında hastanede müşahade kısmında elimiz birbirimizden ayırdılar ve sonrasında saat 19.00`dan itibaren acı haberini aldık doktoru tarafından.

"KATİLİ HALEN KORUYORLAR"

Saat 23.00 civarı evimizin olduğu yere geldim. Orada gelir gelmez okul çantası saat 19.00`da bizzat ben belirtmiştim çantası nerede diye, bulunduğu yerde yoktu. O saatten itibaren çantası her yerde arandı. Hatta olay yeri inceleme polisi saat 18.50 ile saat 20.00 arası terasta da inceleme yapmış, video kaydı yapmadan inceleme yapmış kasıtlı olarak. Okul çantasını saat 21.00`den itibaren terasa bırakmışlar ve saat 21.00`de olay yeri inceleme polisi terasa tekrar gelmiş ve saat 22.50`de okul çantası bulunuyor. O günden bu yana biz Rabia Nazımızın katilinin yargılanması için mücadele ediyoruz fakat hepinizin de tanık olduğu gibi katili halen koruyorlar.

"DEVLETİN EN ÜST KADEMESİNDE OLAN HERKES KATİLLERİ BİLİYOR"

Vicdansızların vicdanı çürümüş hale gelmiş durumda. Katili korudular. Herkesin isteği biran önce katiller yargılansın, hak ettiği cezayı alsın ve almalıdır. Artık devletin en üst kademesinde olan herkes bu durumun tüm detayını biliyor. O dönemin Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katilleri bizzat biliyor. Ayrıca Adalet Bakanı Abdulhamit Gül bizzat katille 2 defa cep telefonundan arayarak görüşme yaptı. Bunu biz net olarak biliyoruz. TBMM`de kurulan komisyonda olayın örtbas talimatını veren dönemin eski bakanını korumak için herşeyi yaptılar. Bugün kendisi milletvekili dahi değil hala yargılamıyorlar. Hakkında soruşturma devam ettiği halde hala bir işlem yapmıyorlar.

"KIZIMIZIN ARTIK RUHU HUZURA KAVUŞSUN"

Rabia Naz 11 yaşında küçücük bir çocuktu. Onu bizden koparıp aldılar. Onu arkadaşlarından koparıp aldılar. Hepimizin içinde kanayan yarasıdır Rabia Naz. Bir nebze olsun içimize ferahlık verecek olan adaleti istiyoruz. Hiçbir annenin babanın evlat acısını dindirecek çare yoktur ama adalet herkesin ihtiyacıdır. Kızımızın artık bu saatten itibaren ruhu huzura kavuşsun. Onun hakkında türlü iftiralar attılar, her türlü yalanı söylediler. Katilleri korumak için bütün vicdansızlığı yaptılar. Artık gereği yapılmalı, katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise katiller hak ettiği cezayı almalıdır. Bu ülke hukuk devleti ise yeni dönem Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç, ‘eğer ki bu ülke hukuk devletidir` diyorsanız katiller yargılanarak hak ettiği cezayı alsın.”

NE OLMUŞTU?

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 6 yıl önce bugün 12 Nisan 2018`de Giresun`un Eynesil ilçesindeki evlerinin önünde yaralı halde bulundu ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Yerel bir gazete Rabia Naz`ın ölümünü “Kaza geçiren kız çocuğu vefat etti” başlığı ile haber yaptı. Ulusal basında da “Otomobilin çarptığı çocuk öldü, sürücü kaçtı” başlıklı haberler yayımlandı. 28 Ağustos 2018`de baba Şaban Vatan, 11 yaşındaki kızının ölümü üstünden 5 ay geçmesine rağmen soruşturma dosyasında hiçbir ilerleme kaydedilmediğini ve Rabia Naz`ın ölümünün polis kayıtlarına “intihar” olarak geçtiğini Twitter hesabından duyurdu. Gazeteci Metin Cihan`ın sosyal medyada işlemesi üzerine olay ülke gündemine girdi.


DOSYAYA YAYIN YASAĞI GETİREN SAVCI, DNA ÖRNEĞİNİ RABİA NAZ`DAN ALINAN ÖRNEK İLE KARŞILAŞTIRMAMIŞ

28 Ağustos 2018`de Trabzon Adli Tıp Kurumu`ndan bedensel travma sonucu ölüm gerçekleştiği görüşüyle adli tıp raporu geldi. Vatan`ın başvurusuyla Hacettepe Adli Tıp Kurumu`ndan alınan raporda ise olası ölüm sebebinin araç çarpması olduğu belirtildi. Fakat Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Hacettepe Üniversitesi`nden alınan raporda ölümün nedeninin yüksekten düşme sonucuyla meydana geldiği ifade edildi.

Savcı dosyaya ilişkin yayın yasağı getirdi ve metruk evin ahırında bulunan DNA örneğinin Rabia Naz`dan alınan örneklerle karşılaştırılması talebinin de savcı tarafından işleme alınmadığı sonradan ortaya çıktı.

MECLİS`TE ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

17 Temmuz 2019`da Rabia Naz cinayetine ilişkin olarak Meclis`te araştırma komisyonu kuruldu.

AMBULANS ŞOFÖRÜ İFADE DEĞİŞTİRDİ

Bu süreçte Rabia Naz`ın ölümüne ilişkin kamera kayıtlarının silindiği ortaya çıkarken, Rabia Naz`ın üzerinde talaş parçalarının bulunduğunu beyan eden ambulans şöförü de ifadesini değiştirdi. 7 Temmuz 2020 tarihinde Meclis Araştırma Komisyonu Rabia Naz`ın ölümüne ilişkin raporunu tamamlayarak Meclis Başkanlığı`na sundu. CHP ve HDP`li vekillerin muhalefet şerhi koyduğu raporda olay yeri inceleme ekiplerinin gerekli özeni göstermediği, delillerin kaybolduğu, otopsi sürecinde eksiklikler bulunduğu tespiti yapıldı. Raporda ise “Soruşturma sürecine müdahaleyi doğrulayacak bilgi yok” denildi.

TBMM`de raporun görüşülmesinin ardından savcılık, Rabia Naz dosyasında takipsizlik kararı verdi.


 


 


 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA