29 Nisan 2024 Pazartesi


16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:41   EMEKLİLER 1 MAYIS`TA MEYDANLARDA OLACAK   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   13:15   MUĞLA İKİZKÖY`DE 3 GÜNDÜR SULAR KESİK, KÖYLÜLER TERMİK SANTRALE TEPKİ GÖSTERDİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI  
 
     
   

ANKARA FİLİSTİN DAYANIŞMA PLATFORMU: “TİCARET İLE SOYKIRIMA ORTAK OLANLAR YARGILANSIN”


Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, Hacı Bayram Veli Camisi`nde cuma namazının ardından İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırıları ve İsrail`le ticareti protesto etti. Yapılan basın açıklamasında “İsrail`e yapılan tüm ticari faaliyetlerin sonlandırılması ve yaptıkları ticaret ile soykırıma ortak olanların yargılanması şeklindeki taleplerimizi tekrarlıyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Tarih : 12 Nisan 2024 Cuma 15:20   Okunma : 13

HABER: OGÜN AKKAYA/ KAMERA: BERKİN GÜLSOY

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, Hacı Bayram Veli Camisi`nde cuma namazının ardından İsrail`in Gazze`ye yönelik saldırıları ve İsrail`le ticareti protesto etti. Yapılan basın açıklamasında “İsrail`e yapılan tüm ticari faaliyetlerin sonlandırılması ve yaptıkları ticaret ile soykırıma ortak olanların yargılanması şeklindeki taleplerimizi tekrarlıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, “İnsanlık onuru, siyonizmi yenecek”, “Özgür Filistin” yazılı pankartın önünde İsrail`in saldırısı sonucu öldürülen Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye`nin aile üyeleri için de gıyabında cenaze namazı kıldı. Cuma namazı sonrası Hacı Bayram Veli Camiasi`nde bir araya gelen platform üyeleri "Zalimler için yaşasın cehennem","Nehirden denize özgür Filistin","İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" şeklinde sloganlar attı.

“İSRAİL`E İHRACAT KISITLAMASI ÇOK GEÇ KALINMIŞ OLSA DA OLUMLU AMA YETERSİZ”

Platform adına basın açıklaması, Ahmet Salih Güllü tarafından okundu. Türkiye hükümetinin İsrail ile ticari ilişkilerini sonlandırması için çağrıda bulunduklarını, Meclis`te siyasi partileri ziyaret ettiklerini belirten Güllü, şunları söyledi:

“Bu aşamada İsrail`e ihracat kısıtlamasını çok geç kalınmış olsa da olumlu, ama yetersiz buluyoruz. Ancak biliyoruz ki bu somut adım, ‘Neden basın açıklaması yapıyorsunuz? Neden yürüyüş yapıyorsunuz?` diyerek yapılan kardeş katliamını, soykırımı görmezden gelenlere büyük bir cevap niteliğindedir. Bu aşamada İsrail rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmaların feshedilmesi, Adana İncirlik`te ve Malatya Kürecik`te yer alan Amerikan üslerinin derhal kapatılması, başta İskenderun limanı olmak üzere tüm limanlarımızdan İsrail`e yapılan tüm ticari faaliyetlerin sonlandırılması ve yaptıkları ticaret ile soykırıma ortak olanların yargılanması şeklindeki taleplerimizi tekrarlıyoruz. Uluslararası mahkeme kararlarının uygulanmasını teminen, derhal ateşkesin sağlanması, Filistin topraklarında İsrail terör örgütünün denklemde olmadığı tek bir Filistin devletinin tanınması ve ambargo uygulamalarının derhal başlatılması için üye devletlere çağrıda bulunuyoruz.

“BOYKOT ETMEDİKÇE DEVLETLERİN ALACAĞI KISITLAMA BEYHUDE”

Biz ne kadar başta devletimiz olmak üzere tüm dünya devletlerine İsrail`i yalnızlaştıracak taleplerimizi yinelesek de ümmet coğrafyasından da bir talebimiz var. Devletlerin İsrail`le ticareti kesmesi ne kadar elzem, gerekli ve önemli ise ümmetin de İsrail`le ve İsrail`e yardım eden şirketlerle ticareti kesmesi de bir o kadar elzemdir, gereklidir, önemlidir. Basında sosyal medyada İsrail`le ticaretin kısıtlanması gündemde yerini korusa da ümmetin İsrail`i ve İsrail`e yardım eden şirketleri boykot etmedikçe devletlerin alacağı her türlü kısıtlama ve sonlandırma kararı beyhude kalacaktır.”


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA