3 Mayıs 2024 Cuma


15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ`DEN CHP`YE ZİYARET...    15:32   ERDOĞAN`DAN, ÖZGÜR ÖZEL İLE GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN İLK DEĞERLENDİRME   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   15:18   MİLLETVEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN CAN ATALAY`IN TBMM`DEKİ ODASINA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ERHAN USTA YERLEŞTİ   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   14:04   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ`TEN ENFLASYON TEPKİSİ: “ALMAYA ÇALIŞTIKLARI TÜM TEDBİRLERE RAĞMEN EKONOMİYİ TOPARLAYAMIYORLAR, ÇÜNKÜ YÖNETME İRADESİNİ KAYBETTİLER”   13:59   CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VOLKAN DEMİR: ÖNCE İSRAİL İLE `TİCARET` YOK DEDİLER, SONRA TİCARETİ YASAKLADILAR   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:43   ÇAĞDAŞ YAŞAMI DESTEKLEME DERNEĞİ`NDEN 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ DOLAYISIYLA AÇIK MEKTUP   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN 1. ULUSLARARASI ÇOCUK FESTİVALİ BAŞLADI 


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl ilkini yaşama geçirdiği ‘Uluslararası Çocuk Festivali`, kent merkezi ve Tarsus`ta düzenlenen bir dizi etkinlikle başladı.

 

Tarih : 21 Nisan 2024 Pazar 09:47   Okunma : 207

(MERSİN) Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin bu yıl ilkini yaşama geçirdiği ‘Uluslararası Çocuk Festivali`, kent merkezi ve Tarsus`ta düzenlenen bir dizi etkinlikle başladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün çocuklara armağan ettiği ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı` coşkusunu tüm kente yayacak Uluslararası Çocuk Festivali başladı. Kent merkezinde Özgecan Aslan Barış Meydanı`nın yanı sıra Silifke, Anamur gibi ilçelerde de kutlanacak ve 4 gün sürecek festivalin ilk günü, Tarsus Kültür Park`ta kutlandı. 

İTFAİYECİ EĞİTİMİ VERİLDİ 

Kültür Park`ta Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kurulan çocuk oyun parkurunda çocuklar eğlenceli anlar yaşarken, boyama etkinliğinde de hayal dünyalarını kağıda döktü. Etkinliklerin en ilgi gören stantlarından biri de İtfaiye Dairesi Başkanlığı standı oldu. Özellikle çocuklar için hazırlanan itfaiyeci eğitim çocuk parkuru miniklerin ilgi odağı olurken, köpekli arama-kurtarma ekibinin gösterileri izleyenlerin beğenisi topladı. Mersin İtfaiyesi`nin maskotu Ateş ve Su ise yoğun ilgi çekti.

KİTAP HEDİYE EDİLDİ 

Etkinlikte, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Kitobüs Gezici Kütüphanesi ile ilkokul ve ortaokul yaş grubuna uygun çocuklara kitap hediye edilirken, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı`nın gözlem teleskobu ile çocuklar, güneş patlamaları ve güneş hareketlerini gözlemledi. Tarımsal Hizmetler Dairesi öncülüğünde gerçekleşen atölye çalışmasında ise çocuklara, çiçek dikimi öğretilirken, toprağın ve doğanın önemi de anlatıldı.  

SU DENEYİ YAPILDI

Çocukların su kaynaklarını verimli kullanması ve su tasarrufunu öğrenmesi için MESKİ bünyesinde çocuklar, suyun pH değerini ölçmek için su deneyi yaparken, Ulaşım Dairesi Başkanlığı`nın gezici trafik mobil aracı ile çocuklara trafik kurallarına uymanın önemini anlatmak için animasyon izletildi. Animasyon ekibi ile birlikte dans eden çocuklar, şişme oyun gruplarında eğlenceli anlar yaşarken etkinlik alanı, her yaştan vatandaştan büyük beğeni topladı. Alanda çocuklara patlamış mısır, balon ve pamuklu şeker dağıtılırken Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri tarafından da limonata ikramı yapıldı. 

ÜRETİCİ KADIN STANTLARI BU KEZ ÇOCUKLAR İÇİN KURULDU

Kent merkezinde yürütülen etkinliklerin bir diğer adresi de Özgecan Aslan Barış Meydanı oldu. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`nın uzun süredir yürüttüğü projesi Kadın Üretici Stantları`nda bu kez çocuk ürünleri satışa sunuldu. Stantların ilgi odağında ise Büyükşehir Belediyesi`nin Engelsiz Yaşam Parkı`nda özel gereksinimli çocukların anneleri ile birlikte hazırlamış olduğu ürünler yer aldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali`ni Tarsus`tan başlattıklarını dile getirerek, şunları söyledi:

“350 ÇOCUĞUMUZ GÖSTERİ YAPMAK İÇİN MERSİN`E GELECEK”

“Çocuklarımızın her gününün böyle geçmesi için çalışıyoruz. Mersin`de Özgecan Aslan Barış Meydanı kutlama alanımız. Tarsus`ta da Kültür Park`ta kutlamalarımıza başladık. Cumartesi günü olmasını avantaja çevirdik. Salı gününe kadar 23 Nisan kutlamalarımız devam edecek. Bu yıl hem yurt içinden hem yurtdışından 350 çocuğumuz gösteri yapmak için Mersin`e gelecek. Çocuklarımız çok hareketli. Onları böyle rengarenk ve mutlu gördüğümüzde biz de mutlu oluyoruz. Hepimizin özlediği bir ortam.”


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA