5 Mayıs 2025 Pazartesi


12:08   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRAN ŞÜPHELININ PANSIYON GÖRÜNTÜLERI ORTAYA ÇıKTı, GÖZALTı SÜRESI BIR GÜN UZATıLDı   11:41   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… İMAMOĞLU`NDAN TÜM SORULARA TEK YANıT: “HALKıN ADALET DUYGUSUNA AÇıK BIR IHANET”   11:32   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "DEMOKRASIYE, TÜRKIYE`NIN BARıŞıNA VE HUZURUNA YAPıLMıŞ BIR SALDıRı"   11:26   ÖZGÜR ÖZEL, MARC COOLS ILE GÖRÜŞTÜ   11:03   EKREM İMAMOĞLU: “BUGÜNE KADAR KIMINLE GÖRÜŞTÜYSEM İSTANBUL`UN MENFAATI IÇIN GÖRÜŞTÜM, HAKKıMDA HIÇBIR ŞEY BULAMADıNıZ”   14:50   DEM PARTI DIYARBAKıR İL EŞ BAŞKANı ŞAHIN: “SıRRı SÜREYYA ÖNDER TÜRKMEN GELENEĞININ SON TEMSILCISI”   14:19   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... SELIN SAYEK BÖKE: "SALDıRGANıN KIM OLDUĞU, KIMLERLE IRTIBAT HALINDE OLDUĞU DERHAL ORTAYA ÇıKARıLMALıDıR"   14:18   TÜRK-İŞ GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ALEMDAR`DAN "IŞÇI MEMURUN AMIRI OLAMAZ" GÖRÜŞÜ BILDIREN YÖK`E TEPKI: “EMEĞE VE ALıN TERINE YÖNELIK BU KÜÇÜMSEYICI ANLAYıŞıN HUKUKI GEÇERLILIĞI YOKTUR”   14:18   ROMANYA`DA HALK, CUMHURBAŞKANLıĞı SEÇIMLERI IÇIN OY KULLANMAYA BAŞLADı; SEÇIMLER AŞıRı SAĞıN GÖLGESINDE GERÇEKLEŞTIRILIYOR   14:16   CHP`NIN KONYA MITINGI… KONYALı VATANDAŞ: “KONYA`DA BU KADAR KALABALıĞıN OLMASı ARTıK MEVCUT IKTIDARıN ÇOK GEÇERLI OLDUĞUNU GÖSTERMIYOR"   14:14   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ÖZGÜR ÇELIK: "BU ALÇAKLıĞı YAPANıN DA YAPTıRANıN DA IKI ELIMIZ YAKASıNDA"   14:10   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İÇIŞLERI BAKANLıĞı: ŞAHSıN, 2004`TE IKI ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜĞÜ VE 2020`DE ŞARTLı TAHLIYE ILE SERBEST BıRAKıLDıĞı BELIRLENDI   14:08   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı… İYİ PARTI GENEL BAŞKANı MÜSAVAT DERVIŞOĞLU: "BIR KESIM INSAN EĞER BU IKTIDARA KARŞı BIRINE YÖNELIK SUÇ IŞLEME EĞILIMINDE BULUNUYORSA CEZASıZ KALACAĞıNA DAIR BIR INTIBA EDINIYOR"   14:01   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... BURHANETTIN BULUT: "BU ORGANIZE LINÇ KÜLTÜRÜNÜN SORUMLUSU SADECE YUMRUĞU ATAN DEĞIL; YıLLARDıR BU IKLIMI BESLEYENLERDIR"   13:58   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: "HIÇBIR SALDıRı HALKıN IRADESINI TEMSIL EDEN GENEL BAŞKANıMıZ ÖZGÜR ÖZEL`I VE CHP`YI SINDIREMEYECEK"   13:57   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... MUHARREM İNCE: "BU SALDıRıNıN SORUMLULARı BIR AN ÖNCE TESPIT EDILEREK YARGı ÖNÜNDE HESAP VERMELIDIR"   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... TİP GENEL BAŞKANı ERKAN BAŞ: "TESADÜF DIYENIN AKLıNA ŞAŞARıM"   13:53   ÖZGÜR ÖZEL`E SALDıRı... GÖKÇE GÖKÇEN: "BÖYLE ALÇAKÇA SALDıRıLARLA KORKUTABILECEĞINI ZANNEDENLER BÜYÜK HÜSRANA UĞRAYACAKLAR"   13:50   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... GÜLIZAR BIÇER KARACA: "BU TÜR PROVOKASYONLARıN, ÜLKEMIZIN DEMOKRASI VE HUKUK MÜCADELESINE GÖLGE DÜŞÜRMESINE ASLA IZIN VERMEYECEĞIZ"   13:47   ÖZGÜR ÖZEL`E FIZIKSEL SALDıRı... İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: “ŞAHSıN 2004 YıLıNDA ÇOCUKLARıNı ÖLDÜRMEKTEN DOLAYı SABıKASı VAR”  
 
     
   

TBMM GENEL KURULU ÖZEL GÜNDEMLE TOPLANDI...KURTULMUŞ: "YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARINI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA PARTİLERLE YAPACAĞIMIZ TEMASLARLA BAŞLATIYORUZ"


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM`nin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis Özel Oturumu açılış konuşmasını yaptı. Kurtulmuş, "Şu anda bu Meclis, halkımızın son seçimde verdiği oyların yüzde 95`inin temsil edildiği, fevkalade büyük bir temsil gücüne sahiptir. Anayasayı yapacak imkan ve kudrete sahiptir. Bu çerçevede hemen 23 Nisan haftasından sonra, bu Milli Egemenlik haftasını geride bıraktıktan sonra önce partilerle yapacağımız temasla bu süreci başlatmayı düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 

 

Tarih : 23 Nisan 2024 Salı 15:40   Okunma : 419

(ANKARA) TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM`nin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis Özel Oturumu açılış konuşmasını yaptı. Kurtulmuş, "Şu anda bu Meclis, halkımızın son seçimde verdiği oyların yüzde 95`inin temsil edildiği, fevkalade büyük bir temsil gücüne sahiptir. Anayasayı yapacak imkan ve kudrete sahiptir. Bu çerçevede hemen 23 Nisan haftasından sonra, bu Milli Egemenlik haftasını geride bıraktıktan sonra önce partilerle yapacağımız temasla bu süreci başlatmayı düşünüyoruz" açıklamasında bulundu. 

TBMM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM`nin açılışının 104. yılı dolayısıyla özel gündemle toplandı. Özel oturuma, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, HÜDA PAR Genel Başkanı Zeki Yapıcıoğlu da katıldı. Özel oturumu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yüksek organlarının başkanları, bazı bakanlar, Alper Gezeravcı, yabancı misyon temsilcileri ve diğer davetliler locadan izlediler. 

Açılış konuşmasını yapan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarının en kısa zamanda başlayacağını belirtti. Kurtulmuş, şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti`nin kuruluşunun ilk adımı olan ilk Meclis`imizin kuruluşunun 104. yıldönümü dolayısıyla taşıdığımız onuru hep birlikte, milletçe yaşıyoruz. 23 Nisan başta çocuklarımız olmak üzere milletimize kutlu olsun. 104 yıl evvel Türkiye`nin içinde bulunduğu zor şartları hepimiz gayet iyi biliyoruz. Savaşta yıkılmış, tarumar edilmiş, her tarafı işgal edilmiş, payitahtı işgal edilmiş olan bir ülkenin en zor ve çetin şartlar içierisinde yeniden bir araya gelerek birlik ve beraberlik içeirisinde küllerinden doğmasının en önemli işaretlerinden birisi Ankara`da ilk Meclis binasında gerçekleştirilen toplantıdır. Öncelikle o zor şartlarda Türkiye demokrasinin kuruluşunun merkezi haline getiren hem de bu anlamda devleti kuran bir Meclis olma niteliğini ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere bütün azalarını saygı ve rahmetle anıyorum. İlk Meclis`in birbirinden önemli özellikleri var. Birincisi; adı üstünden ilk Meclis, hem ilk Meclis hem de Türkiye Cumhuriyeti devletinin ilk Meclis`i. Aynı zamanda dünyada bir eşi benzeri olmayan devlet kuran bir Meclis. O günkü şartlarda İstanbul`un işgal altında olduğu, birçok mebusun tutuklandığı, hükümetin emperyalist güçlerin işgali ve baskısı altında olduğu bir dönemde büyük bir ferasetle, cesaretle Ankara`da Millet Meclisini toplayarak milli egemenliğin teccelligahı olan Meclis`i kurarak milli mücadelenin fevkalade önemli bir adımı atılmış ve Türkiye`nin bağımsızlığının yolu açılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının ilk şekli orataya konulmuş ve ondan sonra atılacak adımların önünü açmıştır.

"ÇAĞIN GEREKLERİNE UYGUN YASA YAPILMALI"

İlk Meclis aynı zamanda milletin tek temsilcisidir. Hiçbir şekilde millet adına konuşma, karar verme yetkisini İstanbul hükümeti başta olmak üzere kimseye bırakamamış, milletin adına karar verme yetkisini o zor şartlarda seçilen mebuslarla birlikte TBMM gerçekleştirmiştir. İlk Meclis anayasa ve yasa yapma kabiliyetini, uluslararası antlaşmaları imzalama, savaş ve barış yapma kabiliyetini kendi uhdesinde toplamış, iç ve dış konularda karar alacak tek mercii olmuş, birokrat atamalarında da bağımsız karar alarak Türk tarihinin önemli adımlarından birisini atmıştır. Şimdi bize düşen o ilk dönemin şartlarını en iyi şekilde algılamak ve ilk Meclis`in o maneviyatından aldığımız güçle hissiyatımızı kuvvetlendirmektir. Her şeyden önce bugünkü TBMM devlet kuran bir meclis olma hissiyatını asla ıskalamamalıdır. Özgür ve bağımsız bir ülkenin yurttaşları olmak, vatanseverlik bilincimizi sürekli diri tutmak da TBMM`nin önemli görevlerinden biridir. Bugün geldiğimiz noktada Türkiye, hem içinde bulunduğu coğrafya itibariyle hem de Dünya`daki dengeler itibarıyla çok zor bir sürecin içerisindedir. Dünya`da alt üst oluşların yeni yapılanmaların yaşandığı ve bunun başta Türkiye`mizin bulunduğu çevre olmak üzere ciddi bir şekilde ülkemizi ve bölgeyi etkilediği aşikardır. Burada TBMM`nin üzerine düşen bir diğer hassasiyet de milli birlik ve beraberliğimizi sağlayarak toplumsal bütünlüğümüzden asla taviz vermeden cumhuriyetimizin ikinci asrındaki milli, ortak hedeflerimize yürüme kabiliyetini kullanmaktır. Bu çerçevede TBMM milletin hayrına olacak, milletin beklentisi olan, çağın gerekliliklerine uygun yasaları yapmak, millet adına kendi üzerine düşüen sorumlulukları yerine getirererek kararlılıkla yoluna devam edecektir.

"HALKIMIZIN YÜZDE 95`İNİN MECLİS`TE TEMSİLİYETİ VAR

Bu çerçevede en önemli ve öncelikli ödevlerimizden birinin de cumhuriyetimizin ikinci asrına yakışır yeni bir anayasa yapma mecburiyeti olduğunu hatırlatmak isterim. Kapsayıcı, kuşatıcı, demokrat ve sivil bir ansayasa yapılması meselesi TBMM`nin öncelikli ödevleri arasında olacaktır. Bu çerçevede şunu ifade etmek isterim; anayasada hepimizin bildiği ortak şey `bir kesimin anayasası değil, bir partinin anayasası değil, bütün partilerin ve kesimlerin ortaklaşa uzlaşı ile çıkarabildiği ve büyük bir toplumsal mutabakat olarak kabukl ettiği bir anayasa teklifinin, anayasa metnin önümüzdeki dönemde hazırlanması ve millete sunulmasıdır. Bu çerçevede şunun bir daha altını çiziyorum; TBMM yasa ve anayasa yapma gücüne de, selahiyatına da sahiptir, Şu anda bu Meclis, halkımızın son seçimde verdiği oyların yüzde 95`inin temsil edildiği, fevkalade büyük bir tamsil gücüne sahiptir, anayasayı yapacak imkan ve kudrete sahiptir. Bunun için yeter ki doğru zeminde ve doğru yöntemlerle tartışayı başaralım. Doğru zemin TBMM`dir, doğru yöntemler de partilerin uzlaşıyla bulacağı yöntemlerdir. Bunları önyargısız bir şekilde konuşarak, Türkiye`nin bundan sonraki süreçte ihtiyacı olan gerçekten sivil, gerçekten darbenin ürünü olan fiki ve gölgelerden kurtulmuş yeni bir anayasa yapması Türkiye`nin boynunun borcudur diye düşünüyoruz. Bu çerçevede hemen 23 Nisan haftasından sonra, bu Milli Egemenlik haftasını geride bıraktıktan sonra önce partilerle yapcağımız temasla bu süreci başlatmayı düşünüyoruz. Arkasından da sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, hukuk camiasının, fikri olan her kurum ve kuruluşun bu sürece açık ve şeffaf bir biçimde katkı vermesini temenni ediyoruz. 

"GAZZELİ ÇOCUKLARI SEVGİYLE KUCAKLIYORUZ"

Son olarak; milli egemenlik ve çocuk bayramının çocuk bayramı olarak özellikle ilan edilmesinin fevkalade önemli birtakım hususiyetleri olduğunu biliyoruz. Bunlardan birisi de şudur; cumhuriyeti, ülkemizi ileriye götürecek, dünyayı daha özgür, adil, barışçıl bir yer haline getirecek olan çocuklarımızdır. Dün bu Meclis`te çocuklarımızla birlikte çok keyifli bir toplantı yapıldı. Çocuk bayramından bahsettiğimiz bu dönemde dünyanın pekçok yerindeki yoksulluklar içerisinde, baskılar içerisinde hayatlarını sürdürmek mecburiyetinde olan çocukları da gerçekten unutmamız gerekiyor. Özellikle son 6 aydır siyonist rejimin bombalarıyla hayattan kopartılan, aileleri şehid edilen, artık çoktan bir açık cezaevi olmanın ötesinde açık bir mezarlığa dönüşen Gazze`nin çocuklarını da buradan sevgiyle kucaklıyoruz."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA