15 Mayıs 2024 Çarşamba


16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"   13:15   BODRUM`DA CENGİZ İNŞAAT`TAN SONRA CENNET KOY`A BİR OTEL DAHA   12:52   AHMET DAVUTOĞLU: "DÜN GECE SON YILLARIN EN ÖNEMLİ GECESİ YAŞANDI. MAFYATİK YAPILAR DEVLETİMİZİN HER YANINA SIZMIŞ. KAMUOYUNA DERHAL BİR AÇIKLAMA YAPILMALI"   12:29   TÜİK : "GENİŞ AİLELERİN YÜZDE 25,7`Sİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR``   12:13   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU`NDAN YARGI PAKETİ TEPKİSİ   11:29   YAŞ ÇAY FİYATINA CHP’DEN DE TEPKİ GELDİ   11:12   SEZGİN TANRIKULU: ENGELLİLERE ÖDENEN MAAŞ AÇLIK SINIRININ DİBİNDE, BU MAAŞLARLA YAŞAMLARINI SÜRDÜRMELERİ MÜMKÜN DEĞİL   11:03   TÜİK VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:40   TÜİK, MART AYI ÜCRETLİ ÇALIŞAN İSTATİSTİKLERİNİ YAYINLADI   10:31   CUMHURBAŞKANLIĞI`NIN "AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ" GENELGESİ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   10:09   KAYIHAN PALA`DAN BAKAN YERLİKAYA`YA: “BAKANLIĞINIZ 2019-2024 DÖNEMİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE KAÇ DENETİM YAPMIŞTIR”   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"  
 
     
   

ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “BUGÜN UMUDUN UMUTSUZLUĞU, AYDINLIĞIN KARANLIĞI, İNSANLIK ONURUNUN BASKI VE ZULMÜ YENDİĞİ GÜNDÜR”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya`da katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında; “Bugün umudun umutsuzluğu, aydınlığın karanlığı, insanlık onurunun baskı ve zulmü yendiği gündür. Umudun büyüdüğü, özgürlük, eşitlik, demokrasiye daha da yaklaştığımız gündür. Bundan sonra da bu mücadelemiz omuz omuza emekçilerimizle, kadınlarımızla, çiftçilerimizle, gençlerimizle hep birlikte devam edecek. Üreten bizsek zenginliği de eşit paylaşacağız” dedi.

 

Tarih : 1 Mayıs 2024 Çarşamba 16:28   Okunma : 237

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, Kütahya`da katıldığı 1 Mayıs kutlamalarında; “Bugün umudun umutsuzluğu, aydınlığın karanlığı, insanlık onurunun baskı ve zulmü yendiği gündür. Umudun büyüdüğü, özgürlük, eşitlik, demokrasiye daha da yaklaştığımız gündür. Bundan sonra da bu mücadelemiz omuz omuza emekçilerimizle, kadınlarımızla, çiftçilerimizle, gençlerimizle hep birlikte devam edecek. Üreten bizsek zenginliği de eşit paylaşacağız” dedi.

CHP Sağlık Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Zeliha Aksaz Şahbaz, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarına Kütahya`da katıldı. Kütahya Belediyesi önünden yürüyüşle başlayan kutlama programı Kütahya Zafer Meydanı`nda yapılan etkinliklerle devam etti. KESK, DİSK, ADD, TÜRK-İŞ sendikaları ve CHP il örgütünün düzenlediği programda konuşan Şahbaz, şunları söyledi:

“Bugün 1 Mayıs işçinin, emekçinin bayramı. Hayatını emeğiyle, alın teriyle kazanan ve bu dünyayı emeğiyle var edenlerin bayramı. Kutlu olsun. Başta 1977`de Taksim`de ve demokrasi mücadelesinde katledilen, hayatını özgürlük ve demokrasi mücadelesine adayan tüm demokrasi kahramanlarımızı sevgi, saygı ve minnetle anıyorum. Bugün umudun umutsuzluğu, aydınlığın karanlığı, insanlık onurunun baskı ve zulmü yendiği gündür. Umudun büyüdüğü, özgürlük, eşitlik, demokrasiye daha da yaklaştığımız gündür. Bundan sonra da bu mücadelemiz omuz omuza emekçilerimizle, kadınlarımızla, çiftçilerimizle, gençlerimizle hep birlikte devam edecek. Üreten bizsek zenginliği de eşit paylaşacağız. Bugün CHP olarak Kütahya`da, Domaniç, Şaphane ve Dumlupınar`da ve Türkiye`nin dört bir bölgesinde 400`ün üzerinde belediye kazandık. 14 büyükşehir belediyesi, 21 il belediyesi, 337 ilçe ve 48 beldeyle 420 belediyeyi yerel yönetimleri halkımız, vatandaşlarımız CHP`ye, halkın iktidarına emanet etti. Bizler hep birlikte yerelde kazandığımız başarıyı ulusal iktidara taşıyacağız. Halkın iktidarını kuracağız. Ülkemizde demokrasiyi, cumhuriyeti, demokratik, laik, sosyal hukuk devletini hep birlikte yeniden kuracağız.

"TÜRKİYE`DE BUGÜN 1 MİLYON ÇOCUK İŞÇİ VAR”

Türkiye`de bugün 1 milyon çocuk işçi var. En fazla tarım sektöründe olmak üzere, son on yılda 689 çocuğumuz iş cinayetlerine kurban gitti. Bunların üçte biri çalışmanın yasak olduğu 15 yaş ve altındaydı. Bugün MESEM denilen, halkın kaynaklarıyla çocuklarımızı işçi yapan, çocuk işçiliğini resmileştiren bir emek sömürüsüyle karşı karşıyayız. Çocukların yeri fabrikalar değildir, çalışmak değildir. Çocukların yeri okuldur, eğitimdir, sanattır, güzelliktir. Yüksek enflasyonla geliri düşen aileler, artık en yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma geldiler. Asgari ücret sadece dört ayda eriyerek açlık sınırının altında kaldı. Çocuklarda beslenme bozuklukları, bodurluk ve gelişme geriliği ve yoksulluk bu ülkenin kaderi değildir. Okullarda bir öğün ücretsiz yemeği tüm çocuklarımıza vereceğiz. Atanamayan daha doğrusu atanmayan öğretmenlerimiz için bir miktar değil; öğretmensiz öğrenci, öğrencisiz öğretmen kalmayıncaya kadar atama yapacağız. Çocuklarımıza ücretsiz, nitelikli çağdaş eğitim vereceğiz. Hiç bir gencimiz, geleceksiz kalmayacak ve gençlerimiz bu ülkede, bu şehirde kuracaklar.

"CENNET VATANIMIZDA EŞİT YAŞAYACAĞIZ. KARDEŞLİKLE VE ÖZGÜR YAŞAYACAĞIZ”

Bugün, işçi katliamına dönüşen iş cinayetlerinde 2024 yılının ilk üç ayında 425, 2023 yılında bin 932 işçimiz iş cinayetlerine kurban gitti. İhmallerle, daha çok kar hırsıyla, alınmayan tedbirlerle, iş güvenliğini yok sayan politikalarla hayatını kaybeden emekçilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Kamucu bir anlayışla tüm vatandaşlarımız için ücretsiz, nitelikli, ulaşılabilir sağlık hizmeti sunacağız. Hekimlerimizin, hemşirelerimizin, tüm sağlık emekçilerimizin iş güvenceli, emekliliğe yansıyan tek kalemde ödenen ve emeklerinin karşılığını alacakları bir maaşla çalışmalarını sağlayacağız. Şehir hastanelerine, şirketlere aktarılan milyarlarca dolarlık kaynak yerine, halkımızın sağlığını korumak için koruyucu ve birinci basamak sağlık hizmetlerini önceleyerek sağlık politikalarımızı oluşturacağız.

Kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti ayıbını bu ülkeden bir daha geri dönmemek üzere sileceğiz. Kentlerimizi, kadınlarımızın sokaklarında güvenle dolaşabileceği bir hale getireceğiz. Dağlarımızı, ormanlarımızı, doğamızı, su ve yaşam kaynaklarımızı vahşi madenciliğe teslim etmeyeceğiz. Hep birlikte özgür, eşit, demokratik, laik bir Türkiye`yi birlikte yaratacağız. Umudu birlikte hayata geçireceğiz, birlikte var edeceğiz. Cennet vatanımızda eşit yaşayacağız. Kardeşlikle ve özgür yaşayacağız.”

Şahbaz, sözlerine Nazım Hikmet`in “Bu Memleket Bizim” şiirini okuyarak son verdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA