17 Mayıs 2024 Cuma


14:52   DEM PARTİ VAN İL BAŞKANI KURT: "KOBANİ DAVASI HER YÖNÜYLE HUKUK DIŞI, SİYASİ BİR DAVADIR"   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR   13:14   GÖKHAN GÜNAYDIN BAKAN TEKİN`E SESLENDİ   13:04   VELİ AĞBABA`DAN İKTİDARA DIŞİŞLERİ VAKFI TEPKİSİ   11:46   KOBANİ DAVASI`NDA KARAR BEKLENİYOR... ALİ MAHİR BAŞARIR, CHP HEYETİ ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   11:34   GÖKÇE GÖKÇEN`DEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK   10:55   BURHANETTİN BULUT: “CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ 1 DAKİKALIK HARCAMASI 2 ASGARİ ÜCRETİ AŞTI”   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:14   TBMM`DE MUHALEFET VE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA “KAMUDA TASARRUF” TARTIŞMASI…   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"  
 
     
   

NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ


TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmaları kapsamında CHP’ye geçen hafta yaptığı ziyaretin ardından bugün de DEM Parti, Saadet - Gelecek grubu ve İYİ Parti’yi ziyaret etti. Kurtulmuş’un 13.00’de başlayan ziyareti yaklaşık 45 dakika sürdü. Görüşmede Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, Saadet Partisi Grup Başkanvekilleri Bülent Kaya ve İsa Mesih Şahin ile Gelecek Partisi Yönetim Kurulu Üyesi Serap Yazıcı Özbudun bulundu.

 

Tarih : 2 Mayıs 2024 Perşembe 15:21   Okunma : 280

(ANKARA) - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, anayasa değişikliği çalışmaları için Meclis`te grubu olan partilere yaptığı ziyaretler kapsamında bugün Saadet – Gelecek grubunu ziyaret etti. Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ, "Türkiye`de mevcut bir Anayasa var. Bu Anayasa zaman zaman ihlal ediliyor, ilga ediliyor bunları görüyoruz. Mevcut Anayasaya göre Türkiye`deki problemlere anayasanın maddeleri engel değil. Engel olmadığına göre ne yapmamız gerekiyor; hep beraber daha çok konuşmamız, daha fazla demokratikleşmemiz, daha fazla hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ön plana çıkartan bir anayasa... Bu anayasa için çalışmalara birlikte destek vereceğiz beraber çalışacağız" dedi.

"YAPICI, OLUMLU BİR GÖRÜŞME OLDU"

TBMM Başkanı Kurtulmuş şunları söyledi:

"Genel çerçeveyi bu süreçteki usule yönelik görüşlerimizi ve özellikle Türkiye Büyük Millet Meclisi zemininde anayasa çalışmalarını en olgun tartışmalarla nasıl ilerletebiliriz ve sonuç alırız bunlarla ilgili ben görüşlerimi aktardım, değerli arkadaşlarımızın da görüşlerini alma fırsatımız oldu. Yapıcı, olumlu bir görüşme yaptığımızı ve inşallah bundan sonra diğer siyasi partilerle de görüşmeleri tamamlandıktan sonra bir usul, yöntem belirleyerek muhtemelen önümüzdeki ekim ayı gibi bu işin muhtevasına ilişkin tartışmalara başlanabileceğini düşünüyorum. Bir kere daha sürecin hayırlı olmasını diliyorum. Meclis`te grubu bulunan partilerin görüşlerini aldıktan sonra Meclis`te temsil edilen diğer siyasi partilerin de görüşlerini alacağız."

"MÜZAKERE ZEMİNİNİN ÖNEMİNİ VURGULADIK"

Saadet Partisi TBMM Grup Başkanvekili Bülent Kaya da “Biz de Sayın Başkanımızın bu samimi çaba ve gayretlerinden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz, verimli bir görüşme yaptık. Anayasanın sağlıklı siyasal zeminlerde daha sağlıklı sonuçlar vereceğini dolayısıyla ilk önce Türkiye`deki siyasal iklimi bütün sorunlarımızı müzakere edebileceğimiz bir zeminde konuşmanın önemine işaret ederek Saadet ve Gelecek Partileri olarak bu siyasal zemine katkı sunacak her türlü çabanın içinde olacağımızı ve sağlıklı bir zemin inşasının sorunları konuşmaktan daha önemli olduğunu ifade ettik” dedi.

"BİZLER DE BU SÜREÇ İÇERİSİNDE YOL ALACAĞIZ”

Saddet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ ise şunları söyledi:

"Biz bu anayasa değişikliği teklifini grubumuzla değerlendireceğiz. Usul esastan önce gelir biliyorsunuz. Mutlaka ki Türkiye`nin bir anayasa değişikliğine ihtiyacı var. Türkiye çok anayasa değiştirdi. Zaman zaman darbelerle değiştirdi zaman zaman olağanüstü şartlarda değiştirdi, zaman zaman da referandumlarla değiştirdi. Önemli olan şu; Türkiye`de mevcut bir anayasa var. Bu anayasa zaman zaman ihlal ediliyor, ilga ediliyor bunları görüyoruz. En önemli şey de şudur; bugünkü Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte kuvvetler ayrılığı ilkesinin daha net bir şekilde ayrılacağı söylenmişti; yasama, yürütme ve yargının. Ama gördüğümüz şu ki burada ben bir parlamenter olarak grup başkanlığının ötesinde, vermiş olduğumuz soru önergelerinde dahi anayasa bakanlara diyor ki ‘15 gün içerisinde cevap vermeniz gerekir` cevap vermiyorlar. Cevap vermedikleri zaman peki TBMM`de Anayasa çiğnendiğinde ne oluyor? Bir cezai müeyyidesinin olması gerekiyor. Var mı var, ama uygulanmıyor. O zaman uygulanabilecek şeyleri yapmamız gerekiyor. Bununla ilgili de çalışmalar yapılmasında fayda var.

Mevcut anayasaya göre, Türkiye`deki problemlere anayasanın maddeleri engel değil. Engel olmadığına göre ne yapmamız gerekiyor; hep beraber daha çok konuşmamız, daha fazla demokratikleşmemiz, daha fazla hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ön plana çıkartan bir anayasa... Bu anayasa için çalışmalara birlikte destek vereceğiz beraber çalışacağız. Biz Türkiye`nin konuşan Türkiye olmasını istiyoruz, susan Türkiye değil ve dayatılan Türkiye de değil. Konuşan Türkiye ve konuştuktan sonra diyalogla birlikte uzlaşan bir Türkiye. O nedenle bu tür çalışmaların katkıda bulunacağı inancı içerisinde, bizler de bu süreç içerisinde yol alacağız."

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA