17 Eylül 2025 Çarşamba


09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:31   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:08   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR   23:38   ADLIYEDE DEVRIM GIBI AÇıLıŞ: MERSIN BAROSU’NDAN AVUKATLARA DIJITAL VE FIZIKSEL KONFOR   23:35   MERSIN MARINA’DA TARIH YAZıLDı: 12 DEV ADAMA SAHILDEN DESTEK!   23:34   TOROSLAR’DA YENI EĞITIM YıLıNA COŞKULU BAŞLANGıÇ   23:32   AKDENIZ’DE TEMIZLIK SEFERBERLIĞI: 270 KIŞILIK EKIPLE 65 MAHALLEDE 7/24 HIZMET!   22:59   MERSIN’DE TOPRAK KAZANıYOR, İNCIRLE GELECEK YEŞERIYOR!   22:25   ZEYTIN KıYıMı BAŞLADı: AKBELEN’DE DIRENIŞ ÇAĞRıSı!   20:07   SILIFKE CEMIL SUNGUR’A GÖZYAŞLARıYLA VEDA ETTI: BIR DEĞER SESSIZCE UĞURLANDı   11:59   TANDOĞAN’DA TARIH YAZıLDı: CHP’DEN VESAYETE KARŞı DEMOKRASI MANIFESTOSU   11:41   CHP KURULTAYı DAVASı BIR KEZ DAHA ERTELENDI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi öncülüğünde ‘Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezi` kurmaya hazırlanıyor. 

 

Tarih : 5 Mayıs 2024 Pazar 09:29   Okunma : 332

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi öncülüğünde ‘Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezi` kurmaya hazırlanıyor. 

Büyükşehir Belediyesi`nin kente kazandıracağı Mersin Yeşil Dönüşüm Merkezi, iş dünyasını yeşil dönüşüm çabalarının bir parçası haline getirme, kentteki yeşil dönüşüm politikalarını geliştirme, ticaret ve sanayi odası, akademi ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının iş birliğini sağlama rolünü üstlenecek. Merkez için çeşitli kurum ve kuruluşlar, akademisyenler ve STK temsilcileri ile bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu, iklim değişikliğinin hayatın her alanında kendisini gösterdiğinden ve son yıllarda da etkisini artırdığından söz ederek, şunları söyledi.

“Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, belediyemizin kendi faaliyetleri içerisinde, daha iklim dostu bir bakış açısını etkin kılabilmek amacıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Yeşil Dönüşüm Merkezi çerçevesinde, her birimin kendi faaliyetleri ile ilgili neler yapması gerektiğine dair görüşlerini not aldık. Ayrıca dış paydaşlarımız olan üniversiteler, sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruşlarının temsilcileri ile de bir araya geldik. Bundan sonra iklim değişikliği ve çevre konusu ile ilgili yürüteceğimiz faaliyetlerimizi, Yeşil Dönüşüm Merkezi`nin çatısı altında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Sadece belediye faaliyetleri ya da üretim sektörleri değil, kentte yaşayan tüm insanların iklim değişikliği konusunda bilinçlenmesini amaçlıyoruz. Vatandaşların; kendi evlerinde kullanmış olduğu elektrik, su, doğalgaz gibi kaynakların daha sürdürülebilir olması ve üretilen atık miktarının olabildiğince azaltılması gibi faaliyetlerle ilgili eğitim çalışmalarını da gerçekleştireceğiz. Biz Yeşil Dönüşüm Merkezi`ni kurarak, Türkiye`deki Büyükşehir Belediyesi ya da il belediyeleri içerisinde, ilk Yeşil Dönüşüm Merkezi`ni kuran belediye unvanını da alacağız.” 

RESLOG Türkiye Ulusal Proje Yöneticisi Burcu Özüpak Güleç ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ile uzun zamandır RESLOG projesi kapsamında çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

“Şu anda Mersin`de göç master planı çalışmalarımız ile deprem sonrası yol haritasının ve kent önceliklerinin belirlenmesine yönelik çalışmalarımızı tamamladık. Yerel ekonomik kalkınma çalışmasının sonucu için bir araya geldik. Yenilikçi ve iş birliği alanı oluşturan bir proje olduğu için de mutluluk duyuyoruz. Projede; belediyelerin bu anlamdaki yerel ekonomik kalkınma çalışmalarındaki gücünü artırmayı ve buradaki rollerini güçlendirmeye çalışıyoruz.”


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA