24 Kasım 2025 Pazartesi


16:55   “EMEKLILERDEN TARIHI BIRLEŞME ÇAĞRıSı: 17 MILYON KIŞI İÇIN TEK ÇATı”   14:45   MERSIN’DEN DÜNYAYA SANAT KÖPRÜSÜ: İLYAS YıLGÖR ULUSLARARASı FOTOĞRAF YARıŞMASı REKOR KATıLıMLA TAMAMLANDı   14:38   “CHP İZMIR’DEN ADALET ÇAĞRıSı: İMAMOĞLU DAVASı TRT’DE CANLı YAYıNLANSıN”   13:49   “BAKıRHAN’DAN CHP’YE TARIHI MESAJ: CESARET VE RISK ZAMANı”   12:39   “MESEM ÇARKı ÇOCUKLARı ÖLÜME SÜRÜKLÜYOR: MUHAMMET’IN ÇıĞLıĞı ADALET İSTIYOR”   11:50   “ERKAN BAŞ: EMEKLILER YÜK DEĞIL, HAKLARıNıN SAHIBI GÜÇTÜR”   11:40   “ET VE SÜT KRIZI DERINLEŞIYOR: İTHALAT VURGUNU YERLI ÜRETICIYI BITIRIYOR”   10:44   MERSIN’DEN TÜRKIYE’YE ATA TOHUMU MIRASı: LEKLEK FASULYESI YENIDEN HAYAT BULUYOR   10:34   “TÜRKIYE’NIN AYDıNLıK GELECEĞINI İNŞA EDEN GÜÇ: ÖĞRETMENLER”   17:24   “ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZONGULDAK’TA SERT ÇıKıŞ: ‘72. MEYDANDAYıM… ARKADAŞLARıMıZ MASUMDUR!’”   13:58   MERSIN’DE HAFRIYAT ARTıK KAÇAK DÖKÜLMEYECEK: UYDU DESTEKLI DENETIM BAŞLADı   18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”  
 
     
   

MADAM MARTHA KOYU İHALESİ YARGI SÜRECİNE RAĞMEN YAPILDI, ADALILAR TEPKİLİ


İstanbul`da Adalar`ın en önemli yerlerinden biri olan Madam Martha Koyu`nun 45 bin 986 metrekarelik alanını ticari faaliyete açacak ihale, yargı süreci ve itirazlara rağmen yapıldı. Martha Koyu Dayanışması ve Burgazada Mahalle Meclisi, “Marta koyu ve deniz çayırları tüm Marmara Denizi`ne oksijen sağlayan deniz çayırlarının yaşadığı özel ve korunması gereken bir ekosistemdir” açıklaması yaparak tepki gösterdi.

 

Tarih : 8 Mayıs 2024 Çarşamba 22:05   Okunma : 375

(İSTANBUL) - İstanbul`da Adalar`ın en önemli yerlerinden biri olan Madam Martha Koyu`nun 45 bin 986 metrekarelik alanını ticari faaliyete açacak ihale, yargı süreci ve itirazlara rağmen yapıldı. Martha Koyu Dayanışması ve Burgazada Mahalle Meclisi, “Marta koyu ve deniz çayırları tüm Marmara Denizi`ne oksijen sağlayan deniz çayırlarının yaşadığı özel ve korunması gereken bir ekosistemdir” açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Heybeliada Sanatoryumu Çam Limanı ve Burgazada Madam Martha Koyu bir süredir yapılan ihale nedeniyle gündemde. Değeri paha biçilemez olarak nitelenen koyla ilgili Burgazada`da bulunan Martha Koyu`nun yaklaşık 45 bin 986 metrekarelik alanı ticari faaliyetlere açacak ihale, yargı sürecine ve itirazlara rağmen gerçekleştirildi. Martha Koyu Dayanışması ve Burgazada Mahalle Meclisi, konuyla ilgili sosyal medya hesabı X`den şu açıklamayı yaptı:

“Marta koyu ve deniz çayırları tüm Marmara Denizine oksijen sağlayan deniz çayırlarının yaşadığı özel ve korunması gereken bir ekosistemdir. Tüm canlılığa ve bizlere nefes sağlayan bu alan ihale açılamaz. Adalar Belediyesi 1.Derece Doğal sit alanı Martha Koyu için yürütmeyi durdurma talepli bir iptal davası açmıştır, gerekçe olarak Adalar Belediyesi, bu ihaleyi alacak firmaya hiç bir şekilde ruhsat vermeyeceğini ve buranın koruma bölgesi olması içinde çalışmalara başladığını sivil toplum örgütleri ile yaptığı görüşmede açıklamıştır" denildi. 

Adalar Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat ise geçtiğimiz günlerde konuyla ilgili Heybeliada Sanatoryumu- Çam Limanı ve Madam Martha Koyu`nun doğal sit koruması altında olduğunu, oksijen üreten, kıyı erozyonunu engelleyen ve balık yavruları için korunaklı bir alan oluşturan deniz çayırlarının yoğun olarak bulunduğu Madam Martha Koyu için Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul 2. Bölge Müdürlüğü tarafından açılan kiralama ihalesinin iptali için Vakıflar Genel Müdürlüğü`ne başvurduklarını açıklamıştı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA