30 Mayıs 2025 Cuma


14:35   KAĞıT, KARTON VE AMBALAJ SEKTÖRÜ, KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN’DA GÜÇLENIYOR   14:01   TARSUS TURIZMDE YENI BIR DÖNEME GIRIYOR   13:40   BÜYÜKŞEHIR’DEN FAKıLı MAHALLESI’NE SULAMA BORUSU DESTEĞI    13:27   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ ÜRETICININ SESI OLUYOR   13:01   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI MECLIS TOPLANTıSı ANKARA’DA GERÇEKLEŞTIRILIYOR   10:49   DENIZ ARAÇLARıNıN BAKıM VE ONARıMı BÜYÜKŞEHIR’IN USTALARıNDAN…   15:20   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “MERSIN’DE CHP’LI BELEDIYELER ÇALıŞıYOR, IKTIDAR SADECE IZLIYOR!”   15:07   CHP YENIŞEHIR İLÇE BAŞKANı TOPRAK ÇALıŞKAN: “GEZI, HALKıN ORTAK VICDANıDıR VE GELECEĞE YAZıLMıŞ BIR MANIFESTODUR”   13:28   MTSO BAŞKANı SABRI TEKLI’DEN, İSO 500 LISTESINE GIREN FIRMALARA TEBRIK   13:26   YENIŞEHIR BELEDIYESI ÇOCUKLARıN GELIŞIM SÜREÇLERINI YAKıNDAN TAKIP EDIYOR   13:23   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ’DAN TEMIZLIK ÇAĞRıSı   13:18   NIDANUR VE NISA KARDEŞLER, HAYALLERINE KıR ÇIÇEKLERI ILE YÜRÜYOR   10:01   ŞEHIR TIYATROSU , GÜLNAR KÜLTÜR MERKEZI’NDE   19:55   MERSIN BAROSU: “AYRıMCıLıĞıN GELDIĞI SON ACı NOKTA !”    15:02   TARSUS TSO YÜKSEK İSTIŞARE KURULU 2025 YıLı TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTIRILDI   14:50   TOROSLAR’DA KADERINE TERK EDILEN GÖLET ALANıNDA ıSLAH ÇALıŞMALARıNA BAŞLANDı   09:38   BÜYÜKŞEHIR, DENIZ VE KıYı YAŞAMı İÇIN VATANDAŞ BILIMI ETKINLIĞINE EV SAHIPLIĞI YAPTı   09:39   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, ONKOLOJI HASTALARıNA ÜCRETSIZ ULAŞıM HIZMETI SAĞLıYOR   09:24   TARSUS`TA "25.05.2025"TE 20 ÇIFTIN NIKAHı KıYıLDı   23:05   ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE`NIN HER YERINDE BIRLEŞEN DEMOKRATLAR, OTOKRATLARıN ZULMÜNE GALIP GELECEK  
 
     
   

SİNOP`TA CEVİZ SATIŞI YAPAN ŞAHİN: "GEÇİNEBİLSEM 75 YAŞINDAKİ KİŞİ BURAYA KADAR GELİP BEKLER Mİ?"


Sinop`ta ceviz satışı yapan Fikret Şahin, "Ben emekliyim. Geçinebilsem 75 yaşındaki kişi buraya kadar gelip bekler mi? Aldığım 12- 13 bin lira maaş. Nasıl geçineceksiniz onunla? Geçen sene bir pazarda satışlarım 500 kilogramın altında düşmüyordu ama bugünü sorarsanız, daha 2 kilogram ceviz sattım" dedi. Ceviz tezgahına gelen Halit Gümüş ise, "Alım gücü azaldı. Vatandaş alamıyor. 10 bin lira maaşla ne alsın?” diye konuştu.

 

Tarih : 11 Mayıs 2024 Cumartesi 11:22   Okunma : 260

MUSTAFA USTA 

(SİNOP) - Sinop`ta ceviz satışı yapan Fikret Şahin, "Ben emekliyim. Geçinebilsem 75 yaşındaki kişi buraya kadar gelip bekler mi? Aldığım 12- 13 bin lira maaş. Nasıl geçineceksiniz onunla? Geçen sene bir pazarda satışlarım 500 kilogramın altında düşmüyordu ama bugünü sorarsanız, daha 2 kilogram ceviz sattım" dedi. Ceviz tezgahına gelen Halit Gümüş ise, "Alım gücü azaldı. Vatandaş alamıyor. 10 bin lira maaşla ne alsın?” diye konuştu.

Sinop kapalı pazar yerinde ceviz satışı yapan Fikret Şahin, insanların alım güçlerinin düştüğünü ve artan maliyetlerden dolayı satışlarının azaldığını belirtti.

"BUGÜN DAHA 2 KİLOGRAM CEVİZ SATTIM"

Fikret Şahin şunları söyledi:

"Geçen sene 4 ton civarında ceviz sattım. Bu sene de 600 kilogram cevizi bitiremedim. Geçen sene cevizi 40-60 lira arasında alırken, bu sene 100-140 lira arasında toptan alıyorum. Aldığın zaman da ne oluyor, satışların tamamen durmuş oluyor. Müşteri ucuz olursa alıyor, ucuz olmazsa neden alsın? Zaten parası yetmiyor ki. 2 kilogram alacağı yerde yarım kilogram ceviz alıyor. Vatandaş ne yapsın? Her şey pahalanmış. Vatandaş da işin içinden çıkamıyor. Ben emekliyim. Geçinebilsem 75 yaşındaki kişi buraya kadar gelip bekler mi? Aldığım 12-13 bin lira maaş. Nasıl geçineceksiniz onunla? Geçen sene bir pazarda satışlarım 500 kilogramın altında düşmüyordu ama bugünü sorarsanız, daha 2 kilogram ceviz sattım. Vatandaş bitmiş, perişan halde. Emekli ne yapsın? Vatandaş ne yapsın? Gelin, benim defterime bakın en az 20 kişi veresiye yazdırdı. Yazık."

"CEVİZ DE ARTIK VATANDAŞIN SOFRASINDAN EKSİLİYOR"

Ceviz tezgahına gelen Halit Gümüş ise, "Geçen sene cevizin kilogramı 90 lira civarındaydı fakat bu sene 160-170 lirayı buldu. Bu iyi değil çünkü alım gücü azaldı. Vatandaş alamıyor. 10 bin lira maaşla ne alsın? Ceviz mi alsın, eve mi baksın, kira mı versin? Zaten kiralar ateş pahası. Gerçekten protein kaynağı ceviz de artık vatandaşın sofrasından eksiliyor. O kadar faydalı bir şey ki, insanın beynini çalıştırıyor. Ama, ne yazık ki vatandaşın sofrasından ceviz eksiliyor" dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA