12 Haziran 2024 Çarşamba


16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:53   CHP`LI DENIZ YÜCEL`DEN MHP`LI YALÇıN`A TEPKI   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   14:32   CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "NORMALLEŞME SÜRECINI MUHALEFETIN YUMUŞATıLMASı GIBI ALGıLAMAK ISTEYENLER BOŞ BIR HAYALE KAPıLıYORLAR"   13:45   DAVUTOĞLU, ERDOĞAN- ÖZEL GÖRÜŞMESINI DEĞERLENDIRDI   13:41   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ŞAHBAZ, SAĞLıK BAKANı KOCA İLE GÖRÜŞTÜ   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:19   CHP`LI GAMZE AKKUŞ İLGEZDI`DEN BAKAN ERSOY`A SESLENDI   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    12:01   OGÜN SAMAST VE 6 SANıK HAKKıNDA DAVANıN ZAMAN AŞıMı GEREKÇESIYLE DÜŞÜRÜLMESI TALEP EDILDI   11:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, YENIŞEHIR GÖNÜLLÜLERI İLE BULUŞTU   11:42   DERVIŞOĞLU: "ŞAHSıM DEVLETI DENEN BIR ÇETE REJIMINI ASLA KABULLENEMEYIZ"   10:56   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:48   CHP`LI BAŞEVIRGEN: KONKORDATO BAŞVURULARıNDAKI ARTıŞ BEŞ AYDA GEÇEN YıLıN TOPLAMıNA ULAŞTı   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   21:54   MÜFREDATı GERI ÇEKIN PLATFORMU: "LAIKLIK VE BILIM KARŞıTı MÜFREDATı REDDEDIYORUZ"   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUN`DA İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ`NİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN KONUŞTU


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla dün Samsun’a geldi. Samsun’da kutlama ve yürüyüş programlarına katılan CHP lideri Özel, bugün Atakum Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel’e Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, Genel Başkan Yardımcıları Gamze Taşcıer, Gökan Zeybek, Volkan Demir ve Sevgi Kılıç, Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın ve Murat Emir ile milletvekilleri eşlik etti.

 

Tarih : 20 Mayıs 2024 Pazartesi 12:32   Okunma : 386

(SAMSUN)CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Atakum Belediyesi`nde; “İlk adımın şehri kazanılmıyorsa başta genel başkan hepimizin yüzü yerdedir. Benim Samsun seçim sonuçlarından sonra yüzüm yerdedir. Yüzümü kaldırmak, başımı dikmek, göğsümü germek için mecbur olduğum şey gazinin partisini bu şehirde birinci parti yapmaktır" dedi. Özel, İran Cumhurbaşkanı Reisi`nin ölümüne ilişkin, "İran halkına ve İran devletine baş sağlığı diliyoruz. Bu kazadan teessür duyuyoruz. Tabi çok sayıda spekülasyon var. Burada bize dikkatlice takip etmek düşüyor. Kaza tüm yönleriyle araştırılmalıdır ve somut gerçekler ortaya çıkmalıdır. Burada erken yorumlar, çeşitli spekülasyonlar hem bölgenin hassasiyet eşitliği düşünüldüğünde hem de olayın sıcaklığı düşünüldüğünde son derece risklidir" dedi. 

Türkel: “Tüm Partiyi, Belediye Başkanlarımızı Ağırlamayı Düşünüyoruz"

Özel`i makamında ağırlayan Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel, şöyle konuştu:

“19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı`nın 105. yılında bizim de daha çiçeği burnunda belediyeciliğimizde sizleri ağırlamaktan mutluyuz. Hepiniz hoş geldiniz. Sayın Genel Başkanım gençlik kollarından bugüne 17 yılım geçti ve gerçekten nasip diye bir şey vardır. Nasiptir ki Atakum Belediye Başkanlığı çok sevdiğim memleketimde nasip oldu. Ben Atakkum`da yaşayan her iki kişiden birinin oyunu aldım. Önce oraya layık olmak ve sonrasında her üç kişiden iki kişinin oyunu alabilmek için çalışacağıma bana güvenenlere ve genel merkezimi utandırmayacağımı biliyorum. Bundan sonraki önümüzdeki yıllarda daha büyük organizasyonlarda tüm partiyi tüm belediye başkanlarımızı ağırlamayı düşünüyoruz."

Özel ise şunları söyledi:

“Bugün 19 Mayıs`ın 1919`un 105. yılını kutladığımız dünkü görkemli ve duygusal törenlerden sonra ilk ziyareti size gerçekleştiriyoruz. Sayın Serhat Türkel, CHP`de uzun yıllar 20`li yaşlarından, 25 yaşından beri CHP`de görev yapmış kardeşimiz. Bu göreve gelirken de biz Atakum`da yapmış olduğumuz anket çalışmaları sonunda Atakum Belediyesi`ni kazanabileceğimizi, ancak en doğru kararı örgütümüzün vermesi gerektiğini takdir etmiştik. Parti içi demokrasinin güzel bir örneğinin yaşandığı Atakum`da başkanımız örgüte verdiği emeğin karşılığını aldı ve adaylaştı. Ardından da biraz önce kendisinin de söylediği gibi yüzde 47,5 bir oy oranıyla her iki seçmenden birinin oyunu alarak aslında gençlerin örgütten gelenlerin adaylaştığı son pozisyonda bunun nasıl olumlu karşılık aldığının iyi örneklerinden bir tanesini de burada kendisi verdi.

Atakum Belediyesi, CHP`li bir belediyeden belediye başkanından devralınmış bir belediyedir. Bugün bayrak yarışında çok daha iyi noktalara götüreceğiz, eksiklerimizi kapatacağız. Kent dostu projelerle, kentle barışık projelerle ileride bu görev yapılan sürecin iyi anılacağı, önemli eserlerin bırakılacağı bir dönemi başkanın yaşatacağına ve biraz önce kendi taahhüdünde olduğu gibi her iki kişiden birinin desteğiyle gelinen bu kentte her üç kişiden ikisinin desteğini alacağı ve bu desteği partimize de yönlendireceği noktadaki iddiasını çok kıymetli buluyorum. Ben başkanımızı ilk başta Atakum İlçe Örgütümüze, Samsun İl Örgütümüze emanet ediyorum. Başkan çalışacak, Belediye Meclisi çalışacak, hep birlikte çalışacaklar. Yaptıklarını en iyi şekilde Samsun kamuoyuna anlatılması da örgütümüze emanettir. Örgütten gelen bir başkan olarak kendisi buradan sonra kamu görevi yapacak. Kamu görevi yapmanın sınırları içinde de örgütümüzün gençlerini de başkanımıza emanet ediyoruz...Biz meseleye tüm Türkiye`de olduğu gibi buradan da bakıyoruz. Samsun`da elbette Atakum`da sevindik. Ancak 18 belediyeden sadece Atakum`un kazanmış olmamız böyle bir dönemde kabul edilemez. Samsun`da özeleştiri yapacağız. Samsun`da bu kadar büyük bir rüzgar varken Uşak gibi, Afyon gibi Kütahya gibi Cumhuriyet`in kuruluşundan önce Kurtuluş Savaşı`nın sembol kentleri kazanılıyorken, şapka devriminin kenti Kastamonu`da iki oydan biri alınabiliyorken, yine Amasya tamiminin kenti kazanılıyorken, Samsun`un kazanılmamış olması yüreğimizde yaradır.

"Örgütümüzün üzerine büyüteç tutacağız"

Samsun`da birinci parti olamadıysak oturup düşüneceğiz. Özeleştiri yapacağız, örgütümüz özeleştirisini yapacak, bizler yapacağız ve mutlaka Samsun`da akışı değiştireceğiz. Dün Samsunlulardan söz aldık. Samsun`da Cumhuriyet`e ve CHP`ye sahip çıkma noktasında Samsun`da biz birinci parti olmadan, bizim Samsun`da milletvekili sayısı ortada, sadece bir milletvekilimiz var, bu kabul edilemez. En çok milletvekili çıkaran parti olmadan, en çok belediye başkanı olan parti olmadan Samsun`da duramayız. Böyle bir büyük, 47 yıl sonra gelen büyük başarıda Samsun`un görece olarak Atakum dışında geride kalmış olmasını kabul etmemiz mümkün değil. Bunu enine, boyuna inceleyeceğiz, teşhisimizi yapacağız, çözüm önerilerini getireceğiz ve orada ben genel başkan olarak üzerime düşenden fazlasını yapacağım. Samsun`da birinci parti yapana kadar çalışacağız. Bu konuda önümüzdeki saatler içinde yapacağımız, örgütümüzle yapacağımız kısa değerlendirme MYK ile yapacağımız değerlendirme, ardından bir ay süreyle Samsun`a bir büyüteç tutacağız. Önceki dönem milletvekillerimiz gelecek. Parti müfettişlerimiz gelecek. Şimdiki dönem milletvekillerimizden görevlendirmelerimiz olacak. Enine boyuna Samsun`da başarıyı nasıl yakalarız? Buna hep birlikte bakacağız. Bu konuda Atakum`da örgütümüz ne yaptı? Diğer yerlerde ne yaptı? Bundan sonra ne yapabiliriz. Sayın başkanımızın, mevcut milletvekilimizin, Parti Meclisimizin de içinde bulunduğu örgütümüzün üzerine bir büyüteç tutacağız. Doğru kararlar verip, doğru bir yola çıkacağız. Ben hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyorum.

"Bölgenin hassasiyeti düşünüldüğünde spekülasyonlar riskli"

Malum günün ilk kameralarla buluşması. Çarpıcı bir gündem var. Bütün Türkiye`de, televizyonlarda, bütün dakikada son dakika haberleri var. Şu anda maalesef İbrahim Reisi`nin, İran Cumhurbaşkanı`nın helikopteri dün önce kayboldu. Gece boyunca arama kurtarma çalışmaları sürdü. Ülkemizin de katkı sağladığı arama kurtarma çalışmaları sonucunda önce enkaza ulaşıldı. Daha sonra da bir yaşam belirtisi olmadığını öğrendik ve başta Cumhurbaşkanı olmak üzere helikopterdeki herkesin hayatını kaybettiğini öğrendik. Biz İran halkına ve İran devletine baş sağlığı diliyoruz. Bu kazadan teessür duyuyoruz. Tabi çok sayıda spekülasyon var. Burada bize dikkatlice takip etmek düşüyor. Kaza tüm yönleriyle araştırılmalıdır ve somut gerçekler ortaya çıkmalıdır. Burada erken yorumlar, çeşitli spekülasyonlar hem bölgenin hassasiyet eşitliği düşünüldüğünde hem de olayın sıcaklığı düşünüldüğünde son derece risklidir. Somut gerçek neyse önce ortaya çıkmalı. Sonra uluslararası hukuk açısından yapılacak bir şey varsa bu konuda uluslararası hukukun gerektirdiği yine uluslararası kuruluşlar tarafından belirlenmeli ve kararlaştırılmalıdır.

"Bunun bir kaza olduğunu ümit etmek isteriz"

Erken değerlendirmeler, spekülasyonlar yüksek tansiyona ve sıcak atmosfere zarar verir. 6 Ekim gecesinden itibaren Hamas`ın yapmış olduğu saldırılar ve ona karşı İsrail`in verdiği cevap ve devamında 35 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesi, yarıya yakın çocuğun, bu rakamın ve kadınların hayatını kaybetmesi, İsrail`in meşru müdafaasını çok aşan devlet terörüne varan yapmış olduğu saldırılar, katliamlar kabul edilebilir değildir. Bu süreçte bu olayla bölgede yaşananların bir bağlantısı var mıdır? Olmadığını ümit etmek isteriz. Burada bunun bir kaza olduğunu ümit etmek isteriz ve somut gerçeğin bir an önce ortaya çıkarılmasını talep etmek isteriz. Gerçekler ortaya çıkana kadar hiç kimsenin fazladan değerlendirmeler yapıp tansiyonu arttırması, bölge barışına zarar vermesine, bölgede yaşananları olumsuz yönde etkilemesine fırsat verilmemelidir. Biz serin kanlıyız, sakiniz ama mutlaka gerçeklerin ortaya çıkması konusunda da talepkarız. Meseleyle ilgili değerlendirmemiz bu yöndedir.

‘26 Mayıs Emekli Mitingi`ne çağrı 

CHP`nin 26 Mayıs`ta Ankara`da yapacağı emekli mitingine ilişkin çağrıda bulunan Özel, şöyle konuştu:

"81 emekliler 10 bin lira ev düşük emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyorlar. Bunun 270 euro olarak yurt dışında ifade edildiğinde Türkiye`nin en büyük ekonomik sıkıntılarından birini emekliler çekiyor diye. 270 euroyu duyan muhataplarımız tercüme hatası var sanıyorlar. En düşük emekli maaşının 2 bin 700 euro olduğunu sanıyorlar. Çünkü kendi ülkelerinde 1700-1800-2500 euro ama 270 euronun Almancaya, İngilizceye, Fransızcaya tercümesi yok. Avrupa Birliği ülkeleri içinde yine otoriter popülist sağ bir lider tarafından yönetilen Macaristan dışında asla ve asla böyle bir maaşı mümkün gören kimse yok. O yüzden 10 bin lirayla yani ilk Adalet Kalkınma Partisi iktidara geldiğinde 1,5 asgari ücret olan yani bugün düşük bulduğumuz asgari ücreti, uyarladığımızda 26 bin lira olan maaşı 10 bin liraya düşmüş durumda. Buna emekliler geçinemiyorlar. 31 Mart öncesi seçimlerimizde çağrımıza uydular, meydanlara koştular. Son mitinglerde yüzde 80`i emeklilerin bulunduğu mitingler yaptık. Samsun`da yaptığımız mitingde yağmur altında en yoğun katılım yine emeklilerdendi. Şimdi sadece yani siyasi mitinglerinde seslerini duyuran emeklileri 26 Mayıs günü sadece emeklilerin sorunlarını konuşacağımız büyük emekli mitingine davet ediyoruz. Emeklilerin çektiklerine isyan eden herkesi, sendikaları, meslek örgütlerini toplumun tüm kesimlerini Ankara`ya, Tandoğan`a saat 13:00`te davet ediyoruz. Türkiye`den bu mitinge gelmek isteyen herkesi de il ve ilçe örgütlerimize başvurmaya davet ediyoruz. Gücümüz nispetinde bu talepleri karşılayacağız ve Ankara`da büyük bir emekli mitingiyle, tarihi bir mitingle emeklilerimizin sesini bütün Türkiye`ye duyuracağız. Hep birlikte orada olacağız."

"Samsun Seçimlerinden Sonra Yüzüm yerdedir" 

Özel, Atakum Belediyesi`nin  önünden de Samsunlulara seslendi. Samsun`da 18 belediyeden sadece bir belediyeyi CHP`nin kazanmasının kabul edilemez olduğunu belirten Özel, "İlk adımın şehri kazanılmıyorsa başta genel başkan hepimizin yüzü yerdedir. Benim Samsun seçim sonuçlarından sonra yüzüm yerdedir. Yüzümü kaldırmak, başımı dikmek, göğsümü germek için mecbur olduğum şey gazinin partisini bu şehirde birinci parti yapmaktır" dedi.    
 

"Onlarla yolları ayıracağız"

Mevcut yöneticilerden enerjisi olan burada kalsın. Yoruldum diyen, çalışıyorum olmuyor diyen, başaramıyoruz diyen, bu kadar olur diyenin yolu açık olsun" ifadesini kullanan Özel, şunları kaydetti:

"Onla yolları ayıracağız. Eksik yaptım, daha çok çalışırım diyen, bundan sonra yeni bir süreç başlıyor, benim ona enerjim var diyen, başaracağım diyen, kendine güveniyorsa kalsın. Ama altı ay sonraki ankette hâlâ yerinde sayıyorsak kimseyi o yerde tutmam. Bu kadar da net söylüyorum."

"6 ayda bir anket"

6 ayda bir anket yapacaklarını belirten Özel, "Her anket bir öncekinden iyi olacak. Yerinde sayanı yerinde tutmayacağız. Yol yürüyenin arkasında duracağız. Partiyi aşağı çeken varsa, o dakikadan sonra bu partide yeri yoktur. Anlaştık mı? Haklı mıyım? İnanıyor musunuz? O zaman bugünden tezi yok hep birlikte çalışacağız" diye konuştu.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA