27 Ağustos 2025 Çarşamba


16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı   14:34   TRUMP, FED YÖNETICISI LISA COOK’U GÖREVDEN ALDı   11:48   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERINE MÜJDE   10:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN GENÇLERE TAM DESTEK: YENI EĞITIM DÖNEMINDE HIZMETLER ZIRVEYE TAŞıYOR   10:33   AKDENIZ’DE RISK YARATAN METRUK YAPıLARLA MÜCADELE SÜRÜYOR   10:22   TARIHE SAYGı, UMUDA YÜRÜYÜŞ: ÖZGÜR ÖZEL, KOCATEPE’DE GÜN DOĞUMUNU SELAMLADı   10:03   MESKİ’DEN HARFILLI’YE HAYAT VEREN YATıRıM: KESINTISIZ İÇME SUYU ARTıK MÜMKÜN   16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kent Katılımı Buluşmaları` kapsamında düzenlenen ‘Gençlik Buluşması`na katıldı. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olan projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Seçer, Büyükşehir`in sahile kazandırdığı okuma salonu ile öğrencilerin eğitim hayatının ranttan daha önemli olduğu mesajı verdiklerini ve Türkiye`ye örnek olacak bir çalışma yaptıklarını belirtti. 

 

Tarih : 21 Mayıs 2024 Salı 09:25   Okunma : 595

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Kent Katılımı Buluşmaları` kapsamında düzenlenen ‘Gençlik Buluşması`na katıldı. Öğrencilerin eğitim hayatlarına destek olan projeleri hayata geçirdiklerini kaydeden Seçer, Büyükşehir`in sahile kazandırdığı okuma salonu ile öğrencilerin eğitim hayatının ranttan daha önemli olduğu mesajı verdiklerini ve Türkiye`ye örnek olacak bir çalışma yaptıklarını belirtti.   

Başkan Seçer, ‘Kente Sözümüz Var` sloganıyla Büyükşehir tarafından düzenlenen ‘Kent Katılımı Buluşmaları` kapsamında ‘Gençlik Buluşması` gerçekleştirdi. Seçer, gençlerin sorularına cevap vererek, Büyükşehir`in gençlere yönelik hizmet ve projelerini anlattı. 

Kentte öğrencilere otobüsün 1 TL olduğunu hatırlatan Seçer, 2020 yılında 2024 yılına kadar 1 TL tutacağına dair söz verdiğini aktararak, şunları söyledi:

“Toplu taşıma araçları bir belediye için ticari faaliyet değildir. Bir kamu hizmetidir, tamamen destek gerektirir. Süspansiyona ihtiyaç duyar, her belediyenin kabulü süspansiyon oranının yüzde 50`yi geçmemesi yönündedir. Geçen yıl 500 milyon lira toplu taşımaya destek vermemiz gerekirken 750 milyon lira destek verdik. Bu size yapacağımız yol, okuma salonu, gençlik merkezi, ucuz yemek, içmek imkanını bu tarafa aktarmak demektir. Türkiye`nin hiçbir tarafında 1 TL`ye ulaşım yoktur. 

Bizim Çocuk Meclisi`miz var. Bir de Gençlik Meclisi oluşturalım istiyoruz. Gençlik merkezleri konusunda yoğun talepler ve ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Artık Mersin bir üniversite kenti olma hüviyetine doğru gidiyor. 5 yıl önce yönetime geldiğimizde ‘Mersin`i bir üniversite kenti yapmak istiyoruz` dedik. İlk geldiğimiz dönemlerde gençlik şu anki gibi Mersin`de ne hareketliydi ne de mutluydu. Mersin sahillerindeki belediyemize ait kafeler, ki Büyükşehir o kafeleri rant anlayışından uzak tamamen halka açtı. Gıdalarımız güvenli, hizmetimiz son derece güzel. Fiyatlarımız da genel anlamda baktığınız zaman dengeli.”

Seçer, ilerleyen süreçte Mersin İdman Yurdu Meydanı ile Hilton arasına ikinci bir okuma salonu kazandıracaklarının da duyurdu.

Göreve geldikten sonra 12 adet okuma salonu açtıklarını hatırlatan Seçer, kurs merkezleri ile ilgili de bilgi verdi. Seçer, “Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri`mizde 7 bin 200 öğrencimiz var. Üniversiteye hazırlanan 4 binden fazla lise öğrencimiz var. Bu öğrencilerimizin sınava giriş ücretlerinde de biz destek veriyoruz. Üniversiteyi kazanan her genç, 1 yıl boyunca ilk yıla mahsus bizden destek alıyor. Biz eğitim desteğini geri ödemesiz veriyoruz. Biz size bir can suyu veriyoruz” dedi. 

Seçer, üniversite öğrencilerine yönelik hizmetleri aktardı

Mersin Üniversitesi ve Tarsus Üniversitesi önlerinde Çamaşır Kafe`nin olduğunu, aynı zamanda Mahalle Mutfakları`nın kampüs çıkışlarına yerleştirildiğini ve 10 TL`ye 3 çeşit sıcak yemeğin öğrenciler için de hazırlandığını hatırlatan Seçer, “Çamaşırlarınızı ücretsiz yıkayabilirsiniz. Orada çayınızı, kahvenizi içebilir ve ikramlarımızdan da yararlanabilirsiniz. ‘Sektörlerin Geleceği Zirvesi`ni yaptık. Bunlar çok yararlı toplantılar. Bunları takip etmenizi arzu ederiz” diye konuştu.

Sinema öğrencilerinden gelen destek taleplerine cevap veren Seçer, bu tür faaliyetler için hayata geçirdikleri Mersin Sinema Ofisi`ne müracaat etmeleri ve uygun görülmesi halinde destekte bulunabileceklerini belirtti.

Seçer`den yeni bisiklet müjdesi

Büyükşehir`in yenilenebilir enerji konusundaki çalışmalarını anlatan Seçer, şunları kaydetti:

“Geldiğimizde sıfır megavatlık kurulu gücümüz vardı. Şu anda 15 megavatlık kurulu gücümüz var. 2024 sonu 3 tesis devreye girecek. Toplam tüketimimizin yüzde 6`sı çöpten ve güneş enerjisi santrallerinden kullanıyoruz. Bu yılsonu bu oran yüzde 18`e çıkacak. 2029`a kadar hedefimiz yeni projelerle yüzde 45`i yakalamak.”

6 ay içerisinde yeni bisikletlerin alınacağını da duyuran Seçer, “Bunlar Kart 33 ile kullanılacak. Sadece parkta değil şehrin her tarafında yeni bisikletleri kullanabileceksiniz. Yaptığımız her yeni caddede, düzenlediğimiz her yeni bulvarda ölçüler müsaitse bisiklet yolu yapıyoruz. Bizim dönemimizde 149 kilometre bisiklet yolu yaptık. 400 kilometre zaten projeksiyonumuz vardı” dedi.

 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA