5 Eylül 2025 Cuma


09:29   SANATLA DOLU YAZ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ TIYATRO ŞÖLENI   16:01   CARETTALAR SAHAYA DÖNÜYOR: MSK YENI SEZONA HıRSLA HAZıRLANıYOR   15:30   TASARRUF DOĞUMLA BAŞLıYOR: ERKEN BES ILE YENI NESIL FINANSAL GÜVENCE   15:11   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME   15:08   BAŞKAN SEÇER’DEN KANDIL SOFRASıNA SEVGIYLE DOKUNUŞ   15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:01   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:45   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı   22:17   GASTROANTALYA 2025: LEZZETIN ULUSLARARASı SAHNESI AÇıLıYOR   21:48   YAZ TATILI BILIMLE ŞENLENDI: MERSIN’DE BINLERCE ÇOCUK MERCAN YAZ OKULU’NDA BULUŞTU   16:09   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN MEVLID KANDILI MESAJı   15:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ZABıTA PERSONELINI AĞıRLADı  
 
     
   

Şişhane`de kayyum protestosu: "AKP iktidarı bir kez daha darbe gerçekleştirdi"


Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış`ın görevden alınarak yerine kayyum atanması, İstanbul Şişhane`de protesto edildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Bugün bir darbe daha yaşandı bu ülkede. AKP iktidara geldiği zaman toplumu, Türkiye`yi vesayet rejiminden kurtaracağız, darbeci anlayışlardan kurtaracağız diye yola çıkmıştı. Oysa şu an DEM Parti`nin belediyelerine kayyum atayarak üçüncü kez siyasi darbe gerçekleştirdi" dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de açıklamaya katıldı.

 

Tarih : 3 Haziran 2024 Pazartesi 20:43   Okunma : 306

Kamera: Onur Dursun

(İSTANBUL) - Hakkari Belediye Eş Başkanı Mehmet Sıddık Akış`ın görevden alınarak yerine kayyum atanması, İstanbul Şişhane`de protesto edildi. DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Bugün bir darbe daha yaşandı bu ülkede. AKP iktidara geldiği zaman toplumu, Türkiye`yi vesayet rejiminden kurtaracağız, darbeci anlayışlardan kurtaracağız diye yola çıkmıştı. Oysa şu an DEM Parti`nin belediyelerine kayyum atayarak üçüncü kez siyasi darbe gerçekleştirdi" dedi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de açıklamaya katıldı. 

Şişhane`de akşam saatlerinde Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri tarafından düzenlenen açıklamaya katılan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Bugün bir darbe daha yaşandı bu ülkede. AKP iktidara geldiği zaman toplumu, Türkiye`yi vesayet rejiminden kurtaracağız, darbeci anlayışlardan kurtaracağız diye yola çıkmıştı. Oysa şu an DEM Parti`nin belediyelerine kayyım atayarak üçüncü kez siyasi darbe gerçekleştirdi" dedi.

"10 yıl kış uykusunda yattı bunlar"

Kayyumun eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`nun ekibinden olduğunu iddia eden Hatimoğulları, şunları söyledi:

"Belediye Eş Başkanımız Mehmet Sıdık Akış Van`da gözaltına alındı. Gerekçe ise 10 sene önceki bir dava. 10 yıl kış uykusuna yattı bunlar. 10 sene sonra akılları başlarına gelmiş sözde. 10 yıl sonra, yani Mehmet Sıddık Hakkari Belediye Eş Başkanı olduktan sonra AKP`nin aklına davayı devreye sokmak geliyor. Uydurmuş oldukları bir sahte iddianameyle belediye eş başkanımız hakkında dava açtılar... Masumiyet karinesi gereği bir kişi hakkında karar oluşana dek belediyeye kayyum atanamaz... Bugün AKP`nin son yerel seçimlerde aldığı oylar ortadadır. AKP hızla erimektedir. Daha da eriyecektir, bundan kimsenin kuşkusu olmasın... AKP iktidarı, seçimlerden aldığı yenilgiden sonra “normalleşme süreci” başlatmadan söz etmişti. Oysa ortada hiçbir normalleşme yok. Kürt`e normalleşme yok, DEM Parti`ye normalleşme yok"

Çelik: Demokrasinin, halk iradesinin yanındayız

Açıklamaya katılan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de Hakkari Belediyesi`ne kayyum atanmasının, Hakkari halkının iradesini yok saymak olduğunu belirtti. Çelik, "Tüm hukuksuzlukların karşısında olduğumuz gibi kayyumların da karşısında, demokrasinin ve halk iradesinin yanındayız! Antidemokratik uygulamaların her zaman güçlü bir biçimde karşısında olacağız. Kayyumların karşısında olacağız ve hep birlikte kayyumlara karşı ortak mücadele edeceğiz" dedi.

Polis müdahale etti

Açıklamanın ardından yürümek isteyen gruba polis müdahale etti, basını bölgeden uzaklaştırmaya çalıştı. Gözaltına alınanlar oldu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA