25 Ağustos 2025 Pazartesi


16:36   CHP GRUP BAŞKANVEKILI ALI MAHIR BAŞARıR: "YARGıDA SUSURLUK VAKASı ORTAYA ÇıKMıŞTıR"   16:33   İYİ PARTI’DE KURULTAY SÜRECI BAŞLıYOR...   15:02   SON DAKİKA! CHP’LI GÖLE BELEDIYE BAŞKANı BUDAK, PARTISINDEN ISTIFA ETTI   13:12   TOROSLAR’DA YOL ATAĞı SÜRÜYOR    13:03   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "KUR KORUMALı MEVDUAT" YORUMU   13:01   MERHUM FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK, YEDITEPE ÜNIVERSITESI MIMARLıK FAKÜLTESI’NI KAZANDı   12:58   DıŞIŞLERI BAKANı FIDAN: “İSRAIL EĞER DURDURULAMAZSA ORTA DOĞU VE ÖTESINDE ÇOK BÜYÜK SORUNLARı BERABERINDE GETIRECEKTIR”   11:17   VERIMLI TOPRAK, GÜÇLÜ ÜRETIM: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA BILIMSEL DESTEK   20:30   SEÇER’DEN SILIVRI ZIYARETI: “BELEDIYE BAŞKANLARıMıZ MAHKEME KARŞıSıNA ÇıKMALı, ŞEHIRLERINE DÖNMELI”   18:50   TARSUS BELEDIYESI’NDEN KıRSALA STRATEJIK DOKUNUŞ: KOÇÖMERLI’DE 10 KILOMETRELIK ÜRETIM YOLU YENILENDI   18:32   TALAT DINÇER’DEN SERT ÇıKıŞ: “KONTEYNERDE EĞITIM OLMAZ, VAATLE GELECEK KURULMAZ”   18:24   12 MILYON TONLUK ÇÖP SESSIZLIĞI: BAKANLıK VERILERI GIZLEDI, TÜRKIYE AVRUPA’NıN ATıK DEPOSU OLDU   17:49   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN İŞ GÜCÜNE GÜÇLÜ KATKı: MERCEK’TE MOBILYA KURSLARıYLA GELECEK İNŞA EDILIYOR   12:38   YENIŞEHIR’IN MINIK OKÇULARı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   20:55   MERSIN KARIYER MERKEZI’NDEN GELECEĞE YÖN VEREN PROJELER: KAMPÜS MERSIN VE GARAJ MERSIN GELIYOR   10:05   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA GÜÇLÜ DESTEK: “YALNıZ DEĞILSIN” MESAJı GRUP ÇALıŞMALARıYLA HAYATA GEÇIYOR   10:20   TOROSLAR BELEDIYESI 8 YıLLıK İŞGALE SON VERDI: KAÇAK BINA YıKıLDı   10:08   MESKİ’DEN MERSIN’E 27 BIN METREDEN FAZLA YENI ALTYAPı HATTı   09:15   İL MILLÎ EĞITIM MÜDÜRÜ FAZILET DURMUŞ SILIFKE KARGıCAK ORTAOKULUNDA ÖĞRENCILERLE BULUŞTU   18:03   YUMURTALıK’TA YENI ÇEKIM MERKEZI: GÜNEY YıLDıZı KORDON TURISTLERIN GÖZDESI OLDU  
 
     
   

Gamze Akkuş İlgezdi: "Halkı adeta bir kıskaca alan AKP iktidarı, beslenme, barınma ve ulaşım dışında insanımızın insanca bir yaşam sürmesine izin vermiyor"


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, tüketim harcamasının hane halkı başına 2022`ye göre 2 kat arttığına dikkat çekerek "AKP`nin iktidara geldiği 2002`de 100 TL`lik harcamanın 8,7`si ulaştırmaya giderken 21 yılda bu rakam 2.5 kattan fazla artarak 21,9`a çıktı. Halkı adeta bir kıskaca alan AKP iktidarı, beslenme, barınma ve ulaşım dışında insanımızın insanca, mutlu bir yaşam sürmesine izin vermiyor" dedi.

 

Tarih : 22 Haziran 2024 Cumartesi 13:21   Okunma : 734

(ANKARA) - CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, tüketim harcamasının hane halkı başına 2022`ye göre 2 kat arttığına dikkat çekerek "AKP`nin iktidara geldiği 2002`de 100 TL`lik harcamanın 8,7`si ulaştırmaya giderken 21 yılda bu rakam 2.5 kattan fazla artarak 21,9`a çıktı. Halkı adeta bir kıskaca alan AKP iktidarı, beslenme, barınma ve ulaşım dışında insanımızın insanca, mutlu bir yaşam sürmesine izin vermiyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TÜİK tüketim harcamaları verileriyle ilgili yazılı açıklama yaptı. "TÜİK verileri halkımızın yalnızca temel ihtiyaçlara harcama yapabildiğini gösteriyor" diyen İlgezdi, şunları kaydetti:

"TÜİK`in açıkladığı hane halkı tüketim harcamaları istatistikleri halkımızın harcamalarının beslenme, barınma ve ulaştırma arasında sıkışıp kaldığını net bir biçimde gösteriyor. Halkımızın artık bir hayatı yok.

TÜİK verileri halkımızın yalnızca temel ihtiyaçlara harcama yapabildiğini gösteriyor. Ülke genelinde hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 23,9 ile konut ve kira harcamaları alırken, ikinci sırayı yüzde 21,9 ile ulaştırma harcamaları, üçüncü sırayı ise yüzde 20,6 ile gıda harcamaları aldı. Hane bütçesinin yüzde 66,4`ü bu üç kaleme harcanıyor. AKP`nin iktidara geldiği 2002`de 100 TL`lik harcamanın 8,7`si ulaştırmaya giderken 21 yılda bu rakam 2.5 kattan fazla artarak 21,9`a çıktı. Halkı adeta bir kıskaca alan AKP iktidarı, beslenme, barınma ve ulaşım dışında insanımızın insanca, mutlu bir yaşam sürmesine izin vermiyor.

"Zenginin daha zengin olması için çalışmaktan bir an olsun vazgeçmiyorlar"

Yalnızca yaşamını devam ettirebilecek kadar gelire sahip olan yoksul kesimin 8 bin 827 TL`lik ortalama harcamasının 5 bin 808 TL`si sadece gıda, kira ve ulaştırmaya gidiyor. Üstelik bu gıda harcaması dengeli ve yeterli bir beslenmeye maalesef neden olabilecek bir miktar değil. Halkımız yüksek enflasyon altında ezilirken, zenginin daha zengin olması için çalışmaktan bir an olsun vazgeçmiyorlar. Harcamalardaki uçurum o kadar keskin ki, eğitim, eğlence ve kültürde, lokanta ve otellerde, giyim ve ayakkabıda daha belirgin. 100 liralık eğlence, spor ve kültür harcamasının sadece 2,8`ini yoksullar gerçekleştiriyorken, 51,9`unu milli gelirden en yüksek payı alanlar gerçekleştirdi.

"Emeklimizin sesini duyan var mı"

2023 itibarıyla temel geliri emekli aylığı olan 4 milyon 726 bin 431 hane bulunmakta. Bu hanelerin, gelirinin yüzde 74,7`sini gıda, ulaştırma ve konut-kira harcamaları oluşturuyor. Temel gelir kaynağı emekli maaşı olan bu hanelerde aylık harcama ortalama 17 bin 763 TL. Emekli maaşı ne kadar? 10 bin TL, emeklimiz adeta göçüğün altında, emeklimizin sesini duyan var mı? Bir diğer utanç vesikası sosyal yardımla ayakta duran hanelerin sayısı! Sosyal yardımla yaşamını idame ettirme mücadelesi veren hane sayısı 3 milyon 33 bin 108`e ulaştı. Uzaya ‘turist` göndermenin bile reklamının yapıldığı ülkemizde; açlıktan, yokluktan, yeterince beslenememekten, insanlarımızın sebze-meyveye erişemediklerinden, etin mutfaklara girememesinden söz etmek acı verici. Utanması gereken, sofrası çoraklaşan, bir kuru soğana muhtaç edilen yiğit halkımız değil, ülkeyi bu hale getiren AKP iktidarıdır"

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA