9 Ekim 2025 Perşembe


16:34   TARSUS’TA HALK BULUŞMASı   16:29   TOROSLAR’DA 2 BIN 500 ÇOCUK YÜZME ÖĞRENDI   16:27   TALAT DINÇER: “83 BIN ESNAF KEPENK KAPATTı, BU ARTıK EKONOMIK DEĞIL TOPLUMSAL BIR ÇÖKÜŞTÜR”   11:20   İREM DERICI’DEN SERT TEPKI: “ALNıM ANA SÜTÜ KADAR AK!”   09:49   MUT’UN ÜRETIM YOLLARı YENILENDI, ÇIFTÇI RAHAT NEFES ALDı!   21:10   SILIVRI’DEN ŞIŞLI’YE DIRENIŞIN SESI: İMAMOĞLU’NUN 200. GÜN MEKTUBU MITING ALANıNı İNLETTI   20:32   ŞIŞLI’DE ADALET ÇAĞRıSı: “EKREM BAŞKAN’A ÖZGÜRLÜK, TÜRKIYE’YE SEÇIM!”   19:27   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: GÖZALTı YOK AMA JANDARMA NEZARETI VAR!   18:05   CEZAEVLERINDE HUKUKSUZLUK ALARMı: “HASTA MAHPUSLAR AYAKTA BEKLETILIYOR!”   15:42   HER ÖĞRENCIYE EŞIT FıRSAT, MEZITLI BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ KURS DESTEĞI   15:41   TEKSTILKENT İSTIHDAMA BÜYÜK KATKı SAĞLAYACAK   15:36   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN’DAN "TERÖRSÜZ TÜRKIYE" AÇıKLAMASı   15:35   ÖZGÜR ÖZEL: "İSRAIL’IN, IÇINDE MILLETVEKILLERIMIZ VE VE BIRÇOK GÖNÜLLÜNÜN BULUNDUĞU VICDAN GEMISI’NE YÖNELIK BARBAR SALDıRıSıNı KıNıYORUZ"   15:29   MAHMUT ARıKAN: "SEÇILMIŞ 3 MILLETVEKILI, İSRAIL ASKERLERI TARAFıNDAN ULUSLARARASı SULARDA ALıKONULMUŞTUR"   10:57   ZORUNLU EĞITIMI KıSALTMA GÜNDEMI: EĞITIM SEN’DEN SERT TEPKI!   10:20   GÜLCAN KıŞ’TAN MERKEZ BANKASı’NA SERT ÇıKıŞ: “YASTıK ALTı DEĞIL, YÖNETIM ÜSTÜ SORUN!”   09:41   MERSIN’DEN İKLIM LIDERLIĞI: “HAREKETE GEÇ” PROJESI ULUSAL BAŞARıYLA TAÇLANDı   09:37   ÖZGÜR ÖZEL MADRID’DE KÜRESEL SIYASETI ŞEKILLENDIRECEK, BRÜKSEL’DE HALKLA BULUŞACAK   09:10   ÜNLÜLERE UYUŞTURUCU SORUŞTURMASı: 19 İSIM KAN ÖRNEĞI İÇIN JANDARMADA!   08:16   “200 LIRA ILE TAVUK DÜRÜM BILE ALıNAMıYOR!” – DR. ŞEVKIN’DEN MERKEZ BANKASı’NA SERT EKONOMI ELEŞTIRISI  
 
     
   

CHP Milletvekili Aşkın Genç’den Kayseri Açıklaması...


Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde bir Suriyelinin küçük bir çocuğu cinsel istismarda bulunmasının ardından dün gece kentte olaylar çıktı. Vatandaşlar sokaklara çıkarak olaya tepki gösterdi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 13:51   Okunma : 602

(KAYSERİ)-  CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri`de yaşanan olayların ardından bölgeye gitti. Genç, "20`ye yakın gözaltı var. Şu anda olaylar sakinleşmiş durumda 14 polis memurumuz 1 itfaiye memurumuz yaralı. Suçlu gözaltına alındı şu anda savcılığa sevk edildi. Yüzlerce iş yeri ve araç tahrip edildi. Ölümüz ve can kaybımız yok ama Kayseri hala teyakkuzda" dedi.  

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın ile toplantı yaptıklarını ifade etti. Genç, olayın yaşandığı mahalleyi ziyaret etti. 

Genç ANKA Haber Ajansına yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Geldiğimiz noktada devletin yanlış göç politikaları ülkeyi ne hale getirdi. 20`ye yakın gözaltı var. Şu anda olaylar sakinleşmiş durumda, 14 polis memurumuz bir itfaiye memurumuz yaralı. Suçlu gözaltına alındı şu anda savcılığa sevk edildi. Yüzlerce iş yeri ve araç tahrip edildi. Evler tahrip edildi. Güvenlik güçlerimiz ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Ölümüz ve can kaybımız yok ama Kayseri hala teyakkuzda. Kayseri hâlâ diken üstünde. Olayın duyulmasından sonra insanlar sokağa inmişler, hangi siyasi partiden, görüşten olursa olsun insanlar sokaktalar. Onların içine girdik, itidalli olmaya davet ettik. O olayın faili yakalanmış, adli makamlara teslim edilmiş dedik. Ama insanların durdurulması mümkün değil. Sokaklar dolu. Mahalleli ayakta. Suriyelilere ait iş yerleri yakılıyor, evler, araçlar yakılıyor. Tabii bunun çözümü bu değil. Biz Kayserilileri itidalli olmaya çağırıyoruz. Ne olursa olsun kimsenin kimsenin canına kast etme hakkı yoktur. Ama geldiğimiz noktada devletin yanlış göç politikaları ülkeyi ne hale getirdi."

Kayseri Valiliği, olayın ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şahsın gözaltına alındığı, çocuğun ise koruma altına alındığı duyurmuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da dava sürecine müdahil olduklarını belirterek, "Mağdur çocuk, kardeşleri ve anne emniyetteki işlemlerin ardından devlet korumasına alınmıştır. Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır" açıklaması yaptı. 
 
 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA