30 Temmuz 2025 Çarşamba


14:39   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN SERT UYARı: “İŞÇININ HAKKı ÇIĞNENIYOR, BU DURUM KABUL EDILEMEZ”   14:35   DEM PARTI MERSIN MILLETVEKILI AV. ALI BOZAN: MERSIN’DE IŞKENCE UYGULANAN ÇOCUKLARıN AILELERI ILE GÖRÜŞTÜK   13:56   GÜRKAN AKGÜN ILE SINEM KELEŞ SILIVRI CEZAEVI’NDE EVLENIYOR... KELEŞ: ADALETSIZLIĞE ALıŞMAYACAĞıZ   13:54   ÖZGÜR ÖZEL, CHP’NIN ÇAĞRı MERKEZI GÖNÜLLÜLERINI ZIYARET ETTI   10:20   BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN ÜCRETSIZ YKS TERCIH DESTEĞI   10:15   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI TARIHINDE ILK KEZ TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI IMZALANDı... SUAT YıLDıZ:    09:49   İNCIR’IN TANESI 25 LIRA... İNCIR SATAN KADIRLILI ESNAF: "VATANDAŞ BIR TANE İNCIR ISTIYOR, SATMAK ZORUNDA KALıYORUM"   09:17   CHP’LI GÜRER: “EKONOMI SARAYLARDAN DEĞIL, HALKıN PAZARDAN EVE NE ALABILDIĞIYLE ÖLÇÜLÜR”   09:05   MERCAN MOBIL ATÖLYELERIN İLK DURAĞı ÇAMLıYAYLA OLDU    21:02   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN TAKDIR TOPLAYAN SOSYAL BELEDIYECILIK HIZMETLERI   20:55   TOROSLAR BELEDIYESI’NDE TOPLU IŞ SÖZLEŞMESI SEVINCI!   20:49   MERSINLILER İNGILIZCE’YI ‘HELLO MERSIN’ İLE ÖĞRENIYOR    17:23   DILEK KAYA İMAMOĞLU: "MAYA’YA BABASıNA KAVUŞTUĞU VE SEVDIKLERIYLE YAN YANA OLDUĞU BIR ÖMÜR DILIYORUM"   17:21   ALI MAHIR BAŞARıR: ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE BÜTÇE AYıRMAYAN CUMHURBAŞKANı, SARAYıN 4,5 MILYAR LIRALıK YENI HAVA ARAÇ HARCAMASıNA CEVAP VEREMIYOR   13:02   ÖZGÜR ÖZEL: "SEÇIMLERDE BIRINCI PARTI ÇıKAMAZSAK O GECE SIYASETI BıRAKACAĞıM"    17:29   TÜRK-İŞ’E BAĞLı SENDIKALAR GREVE ÇıKıYOR   16:54   TİP, ORMAN YANGıNLARıNA ILIŞKIN TESPIT RAPORU YAYıMLADı: "HEM ’YEŞIL VATAN’ DEYIP HEM YURDUMUZUN YEŞILINI YOK EDECEK ADıMLAR ATıLAMAZ"   16:37   BÜYÜKŞEHIR’DEN GÖRME ENGELLI BIREYLERE KAPSAMLı EĞITIM   15:57   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKAN VEKILI SEÇER: "BIZIM BELEDIYECILIK ANLAYıŞıMıZıN IKTIDARı RAHATSıZ ETME SEBEBI; SOSYAL BELEDIYECILIKTE GÖSTERDIĞIMIZ BAŞARı"   15:52   CAN ATALAY’DAN ORMAN YANGıNLARıNA TEPKI  
 
     
   

CHP`li Gülşah Deniz Atalar, Aydın-Muğla Deniz Ootobüsü Seferlerini Değerlendirdi


Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin ortak projesi olan "Didim-Turgutreis-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi" dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla gerçekleştirilen törenle başladı. İlk sefer, CHP Lideri Özel’in feribot kornası ile halkı selamlaması ile başlarken Aydın ve Muğla’nın tatil beldeleri arasında da ulaşımın kolaylaşması ve turizm hareketliliği noktasında önemli bir adım atıldı.

 

Tarih : 2 Temmuz 2024 Salı 12:21   Okunma : 611

Haber: TENZİLE AŞÇI Kamera: KERİM UĞUR

(AYDIN) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, Aydın ve Muğla arasında deniz yoluyla ulaşımı sağlayacak olan "Didim -Turgutreis- Bodrum Deniz Otobüsü Seferi" projesiyle ilgili, “Vatandaşlarımızın hayat şartları çok zor bir şekilde devam ediyor. Turizme erişmek ya da tatil yapabilmek gibi bir şansları dahi yok. O yüzden burada yerleşik yaşayan vatandaşların en azından şehir içindeki ve şehir dışındaki seyahatini kolaylaştırmak açısından iyi olacaktır. Turizm sektörünün de biraz kendine gelmesi için bir aşama olacaktır” dedi.

Törende konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, seferlere ilişkin detaylı bilgi verirken tam biletin 250 lira, yarım biletin 160 lira olacağını ve engelliler, yaşlılar ve dezavantajlı grupların da ücretsiz olarak seferlerden faydalanacağını açıkladı.

Feribotun ilk seferinin yolcularından olan CHP Kültür ve Turizm Bakanlığı`ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülşah Deniz Atalar, projeye ilişkin ANKA Haber Ajansı`na konuştu.

“Esnaflarımız açısından bir gelir kapısı olması için çok önemli”

Projenin iki kentteki turizm potansiyelini artırma noktasında önemli olduğuna dikkat çeken Atalar, şunları kaydetti:

“Muğla ve Aydın`ı deniz yoluyla birleştirmiş olduk. Böylelikle hem Aydın`da yaşayan vatandaşlarımızın Muğla`ya seyahatini hem de Muğla`da yaşayan vatandaşlarımızın Aydın`a seyahatini kısaltmış olduk. Ayrıca turizm açısından da Bodrum`dan Didim`e gelmek isteyenlere, Didim`de bir tur düzenlenecek şekilde turizm ortamının yararlanması ve esnafımızın da böylelikle turizm gelirlerinin arttırılması, aynı şekilde Didim`den Bodrum`a giden vatandaşlarımız için de Bodrum`da bir turizm seyahati düzenleyip oradaki esnaflarımız açısından bir gelir kapısı olması için çok önemli. O yüzden hem Muğla Büyükşehir Belediyesi hem de Aydın Büyükşehir Belediyesi başkanlarımıza ve emek veren herkese çok teşekkür ediyoruz.”

“Turizme erişmek ya da tatil yapabilmek gibi bir şansları dahi yok”

Hayata geçirilen projede bilet fiyatlarının mevcut ulaşım ücretlerine göre hesaplı olduğunu belirten Atalar, ekonomik koşullar ve yüksek bilet fiyatları nedeniyle seyahat edemeyen yurttaşlar için de deniz otobüsü seferlerinin bir imkan sağlayacağını söyledi. Atalar şunları dile getirdi:

“Sayın Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras`ın açıkladığı gibi gidiş ücretleriyle ilgili tam biletin 250 lira olması, yarım biletin 160 lira olması ve engelliler ile diğer dezavantajlı grupların da seyahatlerinin kolaylaştırılacağı bir durum söz konusu. Türkiye`de çok büyük bir yoksulluk yaşıyoruz. Vatandaşlarımızın hayat şartları çok zor bir şekilde devam ediyor. Turizme erişmek ya da tatil yapabilmek gibi bir şansları dahi yok. O yüzden burada yerleşik yaşayan vatandaşların en azından şehir içindeki ve şehir dışındaki seyahatini kolaylaştırmak açısından iyi olacaktır. Belki fahiş fiyatlarla vatandaşlarını tatilsiz bırakan, turizme de sekte vuran sektörün de biraz kendine gelmesi için bir aşama olacaktır.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA