6 Eylül 2025 Cumartesi


23:45   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN TARıMA DEV DESTEK: ZIRAI DONDAN ETKILENEN ÇIFTÇILERE ÜCRETSIZ GÜBRE VE MALZEME   09:29   SANATLA DOLU YAZ: MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜCRETSIZ TIYATRO ŞÖLENI   16:01   CARETTALAR SAHAYA DÖNÜYOR: MSK YENI SEZONA HıRSLA HAZıRLANıYOR   15:30   TASARRUF DOĞUMLA BAŞLıYOR: ERKEN BES ILE YENI NESIL FINANSAL GÜVENCE   15:11   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME   15:08   BAŞKAN SEÇER’DEN KANDIL SOFRASıNA SEVGIYLE DOKUNUŞ   15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:01   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:45   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı   22:17   GASTROANTALYA 2025: LEZZETIN ULUSLARARASı SAHNESI AÇıLıYOR   21:48   YAZ TATILI BILIMLE ŞENLENDI: MERSIN’DE BINLERCE ÇOCUK MERCAN YAZ OKULU’NDA BULUŞTU   16:09   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN MEVLID KANDILI MESAJı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in Otizm Aile Danışma Merkezi`nde “Duyu Bütünleme Terapisi” veriliyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Otizm Aile Danışma Merkezi`nde “Duyu Bütünleme Terapisi” veriliyor. Hizmetten tüm engel gruplarındaki 0-72 ay arası çocuklar faydalanabiliyor.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 09:57   Okunma : 478

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Otizm Aile Danışma Merkezi`nde “Duyu Bütünleme Terapisi” veriliyor. Hizmetten tüm engel gruplarındaki 0-72 ay arası çocuklar faydalanabiliyor. 

Büyükşehir Belediyesi`nin 2019 yılında başlayan Duyu Bütünleme Terapisi hizmeti ile binin üzerinde seans gerçekleştirildi. Otizm Aile Danışma Merkezi`nde çocuklar her hafta 1 seans şeklinde 12 seans terapi hizmeti alıyor. Çok maliyetli olan, materyal gerektiren ve uzman sayısı az olan bu alanda desteklendiği için aileleri sevindiren duyu bütünleme hizmetine talep her geçen gün artıyor. Hizmetten faydalanmak isteyen aileler, Otizm Aile Danışma Merkezi`ne gelerek başvuruda bulunabilecek.

Otizm Aile Danışma Merkezi`nde Ergoterapist Kutlay Karakoyun, duyu bütünleme terapisinin Otizm Aile Danışma Merkezi`nde en çok rağbet gören alanlarından biri olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi:

“Çeşitli gelişim geriliği olan ya da olmayan çocukların bazen duyusal problemleri olur. Bunları daha kolay tolere edebilmesi, hayata adapte olması için geçerli olan bir terapi yöntemi. Haftalık 30 çocukla çalışıyorum. Her biri 12 seans alıyor. Öncelikli olarak aile ile beraber çocuğun hayatını öğreniyoruz. Daha sonra çocuğun neye ihtiyacı olduğuna karar veriyoruz. Bütün eğitime bireysel olarak karar veriliyor. Çocuğun gelişim basamakları değerlendirip daha ileriye gidebilmesi için destekliyoruz. Terapi içerisinde çocuğa beceriler kazandırıyoruz, öğretiyoruz. Öğrenme sürecinin de devam ettirebilmek için ailelere ev programı vererek takip ediyoruz. Buradaki süreç bittikten sonra aileleri yalnız bırakmıyoruz. Tekrar gerekli olduğunda uzaktan desteklemeye devam ediyoruz. Biz sadece çocuğun belli alanlarını destekleyebiliyoruz. Bu süreçte özel eğitim, dil konuşma terapisi ve dışarıda aldığı eğitimlerle çocuk birçok alanda destekleniyor. Bu süreçte ailelerimizle iş birliği içerisindeyiz. Çocuğumuzun gelişim basamaklarını takip ediyoruz ve gelişimini her alanda desteklemeye çalışıyoruz.”

 



 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA