5 Eylül 2025 Cuma


15:11   AKİB’DEN 1,22 MILYAR DOLARLıK AĞUSTOS ATAĞı: AVRUPA VE ORTADOĞU’DA ÇIFT HANELI BÜYÜME   15:08   BAŞKAN SEÇER’DEN KANDIL SOFRASıNA SEVGIYLE DOKUNUŞ   15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:01   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:45   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı   22:17   GASTROANTALYA 2025: LEZZETIN ULUSLARARASı SAHNESI AÇıLıYOR   21:48   YAZ TATILI BILIMLE ŞENLENDI: MERSIN’DE BINLERCE ÇOCUK MERCAN YAZ OKULU’NDA BULUŞTU   16:09   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN MEVLID KANDILI MESAJı   15:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ZABıTA PERSONELINI AĞıRLADı   15:29   YENICE’DE 21. BARıŞ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı   15:27   MEZITLI’DE ÖĞRENCILERE OKUL ÖNCESI MOBIL KUAFÖR HIZMETI   10:55   GÜLNAR’DA BILIM VE KÜLTÜR ZIRVESI: İLBER ORTAYLı’DAN TARIHI DOKUNUŞ  
 
     
   

AK Parti`li belediye meclis üyesi hakkında ``görevi kötüye kullanma``  ve ``rüşvet`` suçlarından suç duyurusu yapıldığı ortaya çıktı


Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi`nin, AK Parti`li  Meclis Üyesi ve eski İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Şenel hakkında “Görevi kötüye kullanma” ve “rüşvet” suçlarından suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

 

Tarih : 13 Temmuz 2024 Cumartesi 09:50   Okunma : 309

HABER: ESRA TOKAT

(ANKARA) - Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi`nin, AK Parti`li Meclis Üyesi ve eski İmar Komisyonu Başkanı Süleyman Şenel hakkında ``görevi kötüye kullanma`` ve ``rüşvet`` suçlarından suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesinde Üngüt Mahallesi`nde bulunan Necat Park Sitesi bloklarının yapım aşamasında hukuksuzca 3`üncü şahıslara devir yapıldığı iddia edildi. Söz konusu duruma ilişkin açılan dava sonuçlanıncaya kadar davaya konu taşınmazın 3`üncü şahıslara devir ve temlikinin önlenmesi için sicil kayıtlarına ihtiyati tedbir konulmasına karar verilmesi talep edilmiş ve bu talep de kabul edilmişti.

Buna rağmen dava süreci devam ederken ve bu süreçte taşınmazın 3`üncü şahıslara devrinin mahkeme kararıyla engellenmesine rağmen Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi AK Parti`li Meclis Üyesi ve eski İmar Komisyon Başkanı Süleyman Şenel`in eşi Hatice Şenel, Üngüt Mahallesi 4735 ada 11 parsel üzerinden 154 bin TL`lik arsa payı satın aldı. Sonradan iş yerine dönüştürülen taşınmazın şu anki değerinin ise 40 milyon TL olduğu iddia edildi. Söz konusu davalık olan taşınmaza tapu çıkartılması işlemi sırasında kamu görevlilerinin rüşvet aldığı iddia edilirken konuya dair suç duyurusunda bulunulduğu ortaya çıktı.

"Kat irtifakı kurulmadan imar komisyon başkanının eşi arsa maliki oluvermiştir"

Oniki Şubat Belediyesi eski İmar Komisyon Başkan Üyesi Süleyman Şenel, Murat Maraşal İnşaat Sanayii ve Tic. LTD. ŞTİ yetkilileri ve Arfen Yapı Denetim Sanayii ve Ticaret LTD. ŞTİ. hakkında Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı`na yapılan suç duyurusunda, ``kat irtifakı kurulmadan müteahhitin annesinin payından imar komisyonu başkanı Süleyman Şenel`in eşi Hatice Şenel adına arsadan pay temlik edilmiştir. Kat irtifakı kurulmadan imar komisyon başkanının eşi arsa maliki oluvermiştir`` denildi.

Soruşturma kapsamında, firma yetkilileri hakkında mevcutlu şekilde savcılıkta ifade verildiği ancak Şenel hakkında herhangi bir işlem yapılmadığı iddia edildi. 

Apartman 6 Şubat`ta ``ağır hasar`` aldı

Öte yandan, Maraşal İnşaat Sanayii ve Ticaret LTD. ŞTİ. tarafından yapılan Necat Park Sitesi`nde yer alan binada blokların daire içi havalandırma boşluklarının iptal edilerek dairelere eklendiği ve dairelerin büyütüldüğüne yönelik yapılan şikayetler sonucunda da para cezası kesildiği öğrenildi. Söz konusu apartman ise 6 Şubat 2023 depremlerinde ağır hasar aldı. Söz konusu blokların altından deprem sonrası su çıktığı ve suların da asansör kuyusuna biriktiği kaydedilerek şirketin rüşvet ile ağır hasarlı binanın hasarını orta hasar yaptırmaya çalıştığı iddia edildi ve CİMER`e de şikayette bulunuldu.

Bakanlık ``ağır hasar`` dedi, mahkeme ``orta hasar``

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Yardımcısı Vekili tarafından Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı Deprem Suçları Soruşturma Bürosu`na gönderilen yazıda konuya dair "Aynı ada-parselde 71120. Sokak No:7 adresli 73JJN askı kodlu taşınmaz Bakanlığımız tarafından `Ağır Hasarlı` olarak belirlenmiş fakat idare mahkemesi tarafından `Orta Hasarlı` kararı verilmiştir" yazısı gönderildi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı ise dün söz konusu CİMER şikayetini,`` blokların yapımında rüşvet döndüğü`` iddiasına yönelik soruşturma ile birleştirme kararı verdi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA