22 Temmuz 2025 Salı


15:02   YENIŞEHIR BELEDIYESI’NDEN 2025 YıLıNDA GÜÇLÜ ULAŞıM HAMLESI   15:01   MEZITLI BELEDIYESI’NIN MODERN VE ÇEVRECI KAPALı PAZAR YERI ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR    14:59   CHP’LI TALAT DINÇER: “ZAM YAPTıĞıNıZ MAAŞı, NEDEN VERGIYLE GERI ALıYORSUNUZ?”   14:57   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, “ULAŞıMDA KONFOR İÇIN ÇALıŞıYORUZ”   09:30   CHP’LI GÜRER: "TÜİK’IN MAKYAJLı VERILERI DEĞIL, VATANDAŞıN SOFRASıNDAKI EKSILEN LOKMA KONUŞULMALıDıR"   08:56   BÜYÜKŞEHIR’IN AŞHANELERINDE TENCERELER PAYLAŞıM İÇIN KAYNıYOR    17:19   ALTAN ÖYMEN’IN CENAZE TÖRENI... ÖZEL:    15:16   CHP’LI MAHMUT TANAL: "BIR YANDAN AKP ‘AILE YıLı’ ILAN EDIYOR, BIR YANDAN DA ÇOCUKLARıN GÜVENLIĞINI SAĞLAYAMıYOR"   13:13   VAHAP SEÇER, MUHITTIN BÖCEK’I ZIYARET ETTI   08:35   İSTANBUL MILLETVEKILI DOĞAN DEMIR, GELECEK PARTISI’NDEN ISTIFA ETTI   08:27   SAKARYA’DA ORMAN YANGıNı SÜRÜYOR... ORMAN GENEL MÜDÜRÜ KARACABEY: “MÜDAHELEMIZ, YENI GÜNLE BIRLIKTE DEVAM EDIYOR"   08:23   MURAT ÇALıK’ıN AVUKATLARıNDAN "ITIRAFÇı" IDDIALARıNA YALANLAMA GELDI: İLGILILER HAKKıNDA GEREKLI SUÇ DUYURULARı YAPıLACAKTıR   23:42   VAHAP SEÇER: SUÇLULUĞU KANıTLANMAMıŞ BIR INSANı TEŞHIR ETMEYI YANLıŞ BULUYORUM   11:20   SURIYE’NIN SÜVEYDA VILAYETINDE ATEŞKESE RAĞMEN “MEZHEP ÇATıŞMALARı” DEVAM EDIYOR   10:59   BÜYÜKŞEHIR’IN TOROSLAR’DA HAYATA GEÇIRDIĞI KAMPÜS’TE ÇOCUKLAR GELECEĞE HAZıRLANıYOR   10:57   CHP NIĞDE MILLETVEKILI GÜRER: "FABRIKALAR SATıLıYOR, ŞIRKETLER KAPANıYOR"   10:39    İMAMOĞLU: "ÖMRÜ BOYUNCA DEMOKRASIDEN VE ÖZGÜRLÜKLERDEN ASLA TAVIZ VERMEDI"   09:45   ESKI CHP BURSA MILLETVEKILI PROF. DR. LALE KARABıYıK HAYATıNı KAYBETTI   09:10   BÜYÜKŞEHIR, GLÜTENSIZ BESLENENLERI ‘GLÜTENSIZ KAFE & MARKET’TE BULUŞTURUYOR   23:22   BAŞKAN ÇALıŞKAN: “TEDAVI HAKKı ENGELLENEMEZ, BU HUKUKLA BAĞDAŞMAZ”  
 
     
   

Depremde 269 kişiye mezar olan "Rönesans Rezidans" duruşması yarın görülecek... Mahkeme heyetinin "olası kast" talebine ilişkin karar vermesi bekleniyor


Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan, 269 kişinin yaşamını yitirdiği Rönesans Rezidans davasının ikincisi duruşması yarın yapılacak. Duruşmada mahkeme heyetinin, "olası kast" talebine ilişkin karar vermesi bekleniyor. ANKA Haber Ajansı`na konuşan aileler ve avukatları, "Rönesans Rezidans`ta suçu olan herkesin `olası kastla` yargılanıp, hak ettiği cezaları almasını istiyoruz" dedi.

 

Tarih : 16 Temmuz 2024 Salı 09:10   Okunma : 210

HABER: MEHMET OFLAZ

(HATAY) - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan, 269 kişinin yaşamını yitirdiği Rönesans Rezidans davasının ikincisi duruşması yarın yapılacak. Duruşmada mahkeme heyetinin, "olası kast" talebine ilişkin karar vermesi bekleniyor. ANKA Haber Ajansı`na konuşan aileler ve avukatları, "Rönesans Rezidans`ta suçu olan herkesin `olası kastla` yargılanıp, hak ettiği cezaları almasını istiyoruz" dedi.

"Cennetten bir köşe" sloganıyla satılan Hatay`daki Rönesans Rezidans, 6 Şubat depremlerinde yıkılan yapılar arasında yer aldı. Rönesans Rezidans`ta Hatayspor`un futbolcusu Christian Atsu, Hatayspor Sportif Direktörü Taner Savut, milli hentbolcu Cemal Kütahya`nın da aralarında olduğu 269 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi de yaralandı. Rönesans Rezidans`ın enkazı altında kalan Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Devrim Öztürk ve bazı yurttaşların izine rastlanmadı.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı, iddianamede tutuklu sanıklar müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun, yapı denetim şirketinin yetkilileri Mehmet Haşim Eraslan ve Bülent Seküçoğlu ile kontrol elemanı Önder Artun, tutuksuz sanıklar yapı denetim şirketinin yetkililerinden Ayhan Karan, inşaat teknikeri İbrahim Dahıroğlu ve şantiye şefi Bayram Mansuroğlu ile müteahhit Mehmet Yaşar Coşkun`un kardeşi ve rezidansın statik proje sorumlusu, şantiye şefi ve şirket ortağı firari Hüseyin Yalçın Coşkun hakkında, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan 22 yıl 6`şar aya kadar hapis cezası talep etti. Firari Hüseyin Yalçın Coşkun ise kırmızı bültenle aranıyor.

18 Nisan 2024 tarihinde görülen birinci duruşmada mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına, müşteki avukatlarının sanıkların “olası kastla yargılanması" talebinin ise bir sonraki duruşmada değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı 17 Temmuz 2024`e ertelemişti.

Duruşma öncesi ANKA Haber Ajansı`na konuşan aileler ve avukatları, "Rönesans Rezidans`ta suçu olan herkesin `olası kastla` yargılanıp, hak ettiği cezaları almasını istiyoruz" dedi.

Müteahhit Coşkun yurt dışına kaçarken yakalanmıştı

Türkiye`yi sarsan büyük depremde Hatay`da yıkılan 250 daireli Rönesans Rezidans`ın müteahhidi Antis Yapı`nın ortaklarından Mehmet Yaşar Coşkun, yanında ciddi bir miktarda nakit parayla 10 Şubat 2023 tarihinde THY`nin 19.50 Karadağ uçağıyla yurt dışına kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı`nda yakalanmış ve akabinde tutuklanmıştı.

 

 





Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA