24 Mayıs 2025 Cumartesi


15:03   AHMET ÖZER 7 AY SONRA HAKIM KARŞıSıNA ÇıKTı... ÖZER: VERECEĞINIZ KARAR BARıŞ SÜRECINE DE KATKı YAPACAKTıR   14:51   CHP`DE GRUP YÖNETIMI VE TBMM BAŞKANLıK DIVANı ÜYELERI IÇIN SEÇIMLER YAPıLDı... 3 GRUP BAŞKANVEKILI GÖREVE DEVAM EDECEK, TEKIN BINGÖL TBMM BAŞKANVEKILI OLDU   14:16   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ, KARAMAN İL MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ`NÜN NURETTIN YıLDıZ`A PLAKET VERMESINI TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   13:05   ALI MAHIR BAŞARıR: "KAYYUMU BU MECLIS`TE LEGALLEŞTIRECEK HIÇBIR ADıMA IZIN VERMEYIZ”   13:04   EKREM İMAMOĞLU: "SANDıKTAN SANA HAYALINI BILE KURAMAYACAĞıN, TARIHE GEÇECEK GÜÇLÜ BIR TOKAT ÇıKACAK"   11:59   CHP`LI GÜRER ÇIFTÇILERLE BULUŞTU: "BU FIYATLARLA HAYVANCıLıĞı SÜRDÜREBILMELERI MÜMKÜN DEĞIL"   11:22   TUTUKLU ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı AHMET ÖZER YEDI AY SONRA ILK KEZ HAKIM KARŞıSıNDA: "BIZI BÖLÜCÜLÜKLE SUÇLAYANLAR BÖLÜCÜLÜK YAPıYOR"   10:07   ALMANYA, 3 AYDA 6 BINDEN FAZLA KIŞIYI SıNıR DıŞı ETTI   10:01   YENIŞEHIR BELEDIYESI, 50. YıL MAHALLESI`NDE YAPıMı TAMAMLANAN HALı SAHAYı HIZMETE AÇTı   09:56   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON… CEMAL ENGINYURT: “EKREM AĞRıSı BITMIYOR”   09:54   ÇEKYA YAPıMı “KURTARıCıLAR-2” DIZI FILMININ ÇEKIMLERI TARSUS`TA YAPıLıYOR   09:32   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... ALI MAHIR BAŞARıR: "DELIL ARANMADAN, SONRADAN DELIL UYDURMAK ÜZERINE KURULU BU DÜZEN; HUKUK DEĞIL, MAFYA DÜZENIDIR"   08:31   AHMET ÖZER 7 AY SONRA HAKIM KARŞıSıNA ÇıKıYOR... AVUKATı HÜSEYIN ERSÖZ: ALGıLARıN DEĞIL, `OLGULARıN` TARTıŞıLDıĞı BIR GÜN OLACAK   07:54   İBB`YE 4. DALGA OPERASYON... İMAMOĞLU`NUN ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ VE KORUMA MÜDÜRÜ DAHIL 49 KIŞI HAKKıNDA GÖZALTı KARARı   15:28   SUAT ÖZÇAĞDAŞ: "AKP IKTIDARıNDA IŞLEVSIZLEŞTIRILEN TEFTIŞ VE DENETIM SISTEMI NEDENIYLE OKULLAR VE EĞITIM SISTEMI SAVRULUYOR"   15:23   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN ERDOĞAN`A: "SENIN KENDI YAPTıĞıN ANAYASAYA GÖRE BIR DAHA ADAY OLMA IMKANıN YOK. SEN ADAY OLAMAZSıN ZATEN"   11:26   TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMISYONU... "CUMHURBAŞKANıNA TSK`DA `DISIPLINSIZLIK` NEDENIYLE GÖREVDEN ALMA YETKISI" VEREN MADDELER YENIDEN DEĞERLENDIRILMEK ÜZERE GERI ÇEKILDI   11:22   CHP`LI TANRıKULU`NDAN KURTULMUŞ`A ANAYASA ELEŞTIRISI: “BIR RIYASET MAKAMı OLARAK ÇOK KÖTÜ BIR ANAYASAL GELENEĞIN BAŞLANGıCıNA SEBEP OLDUNUZ”   08:09   AFAD: EGE DENIZI`NDE 6,0 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   02:23   DONALD TRUMP, KATAR UÇAĞı SORUSUNU SORAN NBC MUHABIRINI SALONDAN KOVDU  
 
     
   

Sendikalardan `yüzde 1 barajı` düzenlemesine tepki


Sendikaların Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) iptal ettiği kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı getiren düzenlemenin vergi paketine eklenmesine tepkileri sürüyor.

 

Tarih : 23 Temmuz 2024 Salı 14:57   Okunma : 540

(ANKARA) - Askeri İş Yerlerinde Görevli Kamu Çalışanları Sendikası (ASİM- SEN) Genel Başkanı Özgür Karaca, Anayasa Mahkemesi`nin iptal ettiği toplu sözleşme ikramiyesi için yüzde 1 baraj şartının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda vergi paketine eklenmesine tepki gösterdi. Karaca, "Örgütlenme özgürlüğümüze yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Bu getirilmeye çalışılan engellemeler, sarı sendikalarındaki dağılmayı engellemek için getirilmeye çalışılan düzenlemeler bizi yıldırmak yerine perçinliyor, direncimizi arttırıyor, yol yakınken dönmek lazım" dedi.

Askeri İş Yerlerinde Görevli Kamu Çalışanları Sendikası (ASİM- SEN) Genel Başkanı Özgür Karaca, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"Bu düzen daha önce iki kere denendi"

"Burada sadece kendi sendikam adına değil Şehit Gazi Birlik Sendikaları Konfederasyonu, Yurt Sendikaları Konfederasyonu, Büro Birlik Sen Konfederasyonu, Sağlık Emekçileri Sendikası gibi birçok bağımsız ve yerel sendikaları temsilen buradayım. Meclis`e bugün gelmesi beklenen vergi yasasında perşembeyi cumaya bağlayan gece saat 03.30`da verilmiş olan önerge nedeniyle buradayız. İktidar partisi ve MHP milletvekillerinin verdiği bir önerge ile kamu görevlileri sendikalarının üyesi olduğu sendikalara yüzde 1 adı altında bir baraj uygulaması getirilmeye çalışılıyor. Üye sayısı yüzde 1`in altında olan sendika üyelerinin toplu sözleşme prim almalarının engelleneceği bir düzen oluşturulmaya çalışılıyor. Bu düzen daha önce iki kere denendi. 2020 yılında toplu sözleşmeye konularak yüzde 1 baraj getirildi ve bu sendikalarımız tarafından Danıştay`a taşındı. Danıştay, bunun Anayasa`ya aykırı olduğunu, kamu çalışanları arasında ayrımcılığa neden olduğunu tespit ederek iptal etti ama bununla yetinmediler. Daha sonra bir kanun maddesi haline getirerek ve yüzde 2 barajı koyarak Meclis gündemine getirdiler.

"Yol yakınken bu düzenlemeden dönmek lazım"

Bu kanunu CHP, Anayasa Mahkkemesi`ne taşıdı. Anayasa Mahkemesi de bir yıllık görüşme sonucunda 5 Mart 2024 tarihinde yayınlanan karar ile getirilmek istenen barajın örgütlenme özgürlüğüne bir darbe olduğunu, kamu çalışanları arasında ayrımcılık yapılamayacağına dair net bir ifade ile kanun maddesini iptal etti. Yine yetinmediler bu sefer de vergi yasası içinde bir madde haline getirerek bu sefer yüzde 1`e getirerek ama baraj uygulamasını koruyarak ve kamu çalışanları arasında yine ayrımcılık ortaya koyarak yeniden getirdiler. Komisyondan geçti, Meclis Genel Kurulu`na bugün gelmesini bekliyoruz. Meclis Genel Kurulu`nda bunun halledilmesini bekliyoruz. Bunu tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde, sadece sendikaya üye olanlar değil sendikaya üye olamayan polisler, infaz koruma memurları, yargı mensupları gibi zaten istese de sendikaya üye olamadığı için bu haktan faydalanamayan tüm kamu çalışanlarına verilecek şekilde bir düzenleme yapılmasını istiyoruz Meclis`ten. Yapılmaması durumunda AYM`nin kararı çok yeni. Bir kez daha iptal olmaması mümkün görünmüyor. Böyle olduğunda yasa maddesi iptal olduğu için daha önce belli bir süre de olsa bu haktan yararlanmış olan diğer kamu çalışanları da bu haktan faydalanamaz görünüyorlar, içinden çıkılamaz bir hal alıyor. Örgütlenme özgürlüğümüze yapılan bu saldırıyı kabul etmiyoruz. Hiçbir şekilde pes etmeyeceğiz. Bu getirilmeye çalışılan engellemeler, sarı sendikalarındaki dağılmayı engellemek için getirilmeye çalışılan düzenlemeler bizi yıldırmak yerine perçinliyor, direncimizi arttırıyor. O yüzden yol yakınken dönmek lazım."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA