9 Temmuz 2025 Çarşamba


16:50   MURAT ÇALıK TEKRAR HASTANEYE KALDıRıLDı... ÇALıK’ıN EŞI ZEHRA ÇALıK: "DAHA NEYI BEKLIYORUZ? SAVCıLıKTAN TAHLIYE KARARıNı ACILEN BEKLIYORUZ"   16:47   BAŞARıR: "İKTIDAR, DÜNYANıN HER YERINDE VAR AMA DEMOKRASI OLABILMESI IÇIN MUHALEFET OLMASı LAZıM"   16:38   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   16:35   TBMM GENEL KURULU’NDA CHP’LILERDEN TUTUKLAMALARA PROTESTO   03:10   TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LIDERI ABDULLAH ÖCALAN’ıN VIDEO MESAJı BEKLENIYOR   01:28   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK IFADE VERDI: ’İFTIRA AT, KURTUL’ DÜZENI KURULMUŞ DURUMDA   01:25   SÖZCÜ TV KARARTıLDı   22:50   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı... TÜLAY HATIMOĞULLARı: ADANA’DA BELEDIYE BAŞKANıNı TUTSAK EDERSENIZ, DEMOKRATIK TÜRKIYE UMUDUNA GÖLGE DÜŞER   21:10   ZEYDAN KARALAR TUTUKLANDı   20:10   ADANALıLAR’DAN ZEYDAN KARALAR’A DESTEK IÇIN OTURMA EYLEMI   17:27   AİHM’DEN SELAHATTIN DEMIRTAŞ LEHINE HAK IHLALI KARARı... DEMIRTAŞ’ıN AVUKATLARı: "KARARıN EN ÖNEMLI TARAFı KOBANI DAVASıNDA VERILEN MAHKUMIYET KARARıNıN DAYANDıĞı DELILLERI BOŞA ÇıKARMASıDıR"   17:25   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI, MÜCAHIT BIRINCI HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   17:22   ŞEHIT ÜMIT ÜZÜM’ÜN ABLASı: "BURADA AKP’LI KIMSEYI ISTEMIYORUM"   17:15   ERKAN BAŞ’TAN ÖZGÜR ÖZEL’E DAYANıŞMA ZIYARETI   15:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "GÜN; ORTAK AKıLLA, ORTAK VICDANLA, ORTAK MÜCADELEYLE BIR OLMA GÜNÜDÜR"   15:39   ŞEHIT CENAZESINDEYKEN IFADEYE ÇAĞRıLDıĞıNı ÖĞRENEN ÖZGÜR ÇELIK: “BU SÜREÇ İMAMOĞLU’NUN TUTUKLANMASıNDAN, ÖZGÜR ÖZEL’E AÇıLAN SORUŞTURMALARDAN BAĞıMSıZ DEĞIL”   15:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: "AZIZ İHSAN AKTAŞ 388 IHALENIN 300’ÜNÜ KAMUDAN VE AK PARTILI BELEDIYELERDEN ALDı. BUNLARıN BIR TANESI IÇERIDE DEĞIL"   14:32   MURAT EMIR: "BU MILLET, SARAY SAVCıSı AKıN GÜRLEK’IN SICILINI DE ERDOĞAN’ıN KORKULARıNı DA UNUTMAYACAK"   14:31   İSTANBUL CUMHURIYET BAŞSAVCıLıĞı: CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK’IN IFADE VERMESI IÇIN POLISE TALIMAT VERILDI   14:27   TOROSLAR BELEDIYESI’NDEN “SıFıR ATıK” EĞITIMI  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi`nin Ağustos Ayı 1. Birleşimi gerçekleştirildi


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi`nin 2024 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı`nın 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir`in SGK borçlarının tahsiline ilişkin konuşan Uyan, SGK`nin asıl amacının borç tahsili olmadığını söyleyerek, “Asıl amaç CHP`li belediyelerimizin hizmetlerinin halka ulaşmasını engellemek. Bunu biz de vatandaşlar da biliyor” dedi.

 

Tarih : 13 Ağustos 2024 Salı 09:37   Okunma : 368

Haber: Ali YILMAZ

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi`nin 2024 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı`nın 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Büyükşehir`in SGK borçlarının tahsiline ilişkin konuşan Uyan, SGK`nin asıl amacının borç tahsili olmadığını söyleyerek, “Asıl amaç CHP`li belediyelerimizin hizmetlerinin halka ulaşmasını engellemek. Bunu biz de vatandaşlar da biliyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi`nin 2024 Yılı Ağustos Ayı Olağan Toplantısı`nın 1. Birleşimi, Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Ali Uyan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis`te birimlerden gelen 51, komisyonlara havale edilen 42 ve gündem dışı 3 madde olmak üzere toplam 96 madde görüşüldü.

“30 Ağustos, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesidir”

Gündem dışı konuşmalar bölümünde Ali Uyan, 10 Ağustos Anafartalar Zaferi`nin 109`uncu yılı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı`nı kutlayarak, “30 Ağustos Zafer Bayramı; zulme, işgale, esarete, teslimiyete ve tüm emperyalist ülkelere karşı verilen özgürlük ve bağımsızlık mücadelesidir. Bu zafer sonucu egemenliğin kayıtsız ve şartsız millete devredildiği demokratik, laik, sosyal hukuk devleti oluşturulması için mücadele eden başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bütün kahramanlarımızı ve şehitlerimizi saygıyla, rahmetle ve minnetle anıyoruz” dedi.

Belediyelerin SGK borçlarına ilişkin değerlendirme yapan Uyan, “Her türlü engelleme, haksızlık ve adaletsizlik uygulamaları ve ne olursa olsun Vahap Seçer Başkan`ımız her zaman hizmetleri sonuna kadar devam ettirecek. Mersin`de yaşayan yurttaşlarımız bu konuda müsterih olsunlar. Her türlü ötekileştirmenin, ayrıştırmanın karşısındayız, her zaman da karşısında olacağız. Bizler de isterdik ki böyle bir ayrıştırma, ötekileştirme olmasın. Ne diyelim demek ki böyle bir anlayış var” diye konuştu.

“SGK`nin amacı borç tahsili değil, muhalif belediyelerin halka hizmetini kesmek”

Uyan, şöyle devam etti:

“Belediyemize yıldırım hızıyla bir uygulama yapıldı. Belediyeler, Cumhuriyet Halk Partisi`ne (CHP) geçmeden önce oluşmuş olan borçlar var, bunu 7`den 70`e herkes biliyor. Bunu Türkiye`de yaşayan vatandaşlar çok net görüyorlar. Belediyeler Adalet ve Kalkınma Partisi`ndeyken bu uygulamalar gelmiyor ve 31 Mart 2024 seçimlerinden sonra CHP`li belediyeler oldu ve SGK`nin borçların tahsilatı nedense yeni akla geldi” ifadelerini kullandı. SGK`nin asıl amacının borç tahsili olmadığını söyleyen Uyan, “Asıl amaç CHP`li belediyelerimizin hizmetlerinin halka ulaşmasını engellemek. Bunu biz de vatandaşlar da biliyor.” 

“Trafik kazaları oluyor diye trafiği yasaklamıyoruz”

Bir meclis üyesinin Sokak Hayvanları Yasası`na ilişkin sözlerine de yanıt veren Uyan, “Trafik kazaları oluyor diye trafiği yasaklamıyoruz. Trafiğe daha nasıl tedbir alınır, nasıl önleyici kurallar konulur onu yapıyoruz. Elbette ki hayvanları koruma anlamında bu tür sıkıntılar olduğunda hayvanları öldürelim değil, tedbirleri aldırmak lazım” dedi, Büyükşehir`in aldığı kararların yasaların önünde kararlar olmadığını vurguladı.

Mecliste daha sonra yapılan görüşmelerde toplu taşıma hizmetinin aksamaması için ihtiyaç duyulan ‘Elektrikli Toplu Taşıma Otobüs Alımı ve GES` projesinin gerçekleştirilmesi amacıyla Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası`ndan (EBRD) temin edilecek kredi borçlanması ve hibe ile ilgili madde ilgili komisyonlara havale edildi.

166 ülkeden 8 bin 200 üyesi bulunan ve amacı üye şehirlerin yakın dayanışma yoluyla nükleer silahların tamamen ortadan kaldırılması, açlık, yoksulluk, mültecilerin durumu, insan hakları ihlalleri ve çevre bozulması gibi insan ırkı için hayati öneme sahip sorunları çözmeye çalışarak kalıcı dünya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak olan ‘Barış İçin Belediye Başkanları` ağına üye olunması ile ilgili konu da ilgili komisyonlara bırakıldı.

Meclis toplantısında ayrıca, ‘Mezitli 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi` projesinde ihtiyaç duyulan finansmanın ilgili mevzuat hükümlerince Banka Kredisi veya Tahvil İhracı yöntemi temini ile yıllara sâri harcamalar göz önünde bulundurulduğunda 3 milyar 507 milyon 990 bin TL tutarında kredi temin edilmesi için görüşülen madde de yine ilgili komisyonlara gönderilen maddeler arasında yer aldı.

Meclis toplantısı diğer maddelerin de görüşülmesinin ardından sona erdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA