2 Temmuz 2025 Çarşamba


17:35   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:35   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:15   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:31   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:40   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:15    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:05   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:54   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:45   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:35   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:25   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:15   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:20   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:20   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:55   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:01   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:55   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”  
 
     
   

Burhanettin Bulut, Bakan Memişoğlu`na maymun çiçeği virüsünü sordu


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Dünya Sağlık Örgütü’nün halk sağlığı için acil durum olarak açıkladığı maymun çiçeği virüsüyle ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

 

Tarih : 15 Ağustos 2024 Perşembe 11:07   Okunma : 735

(ANKARA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Dünya Sağlık Örgütü`nün küresel çapta acil durum ilan ettiği maymun çiçeği virüsü (Mpox) ile ilgili Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu`na "Olası bir salgına karşı herhangi bir eylem planınız var mı” diye sordu.

Bulut, 2024 yılında şu ana kadar bildirilen vaka sayısının 14 binden fazla olduğuna, hastalıkla ilgili 524 kişinin hayatını kaybettiğine ve vaka sayısının geçen yılın toplamını aştığına dikkat çekti. Bulut, “Virüs, hasta kişinin ya da hayvanın sıvılarıyla temas, ağız, burun salgıları, döküntülerdeki sıvı ya da döküntülerin bulaştığı giysi, çarşaf, havlu ve benzeri eşyaları kullanmak yoluyla da bulaşmaktadır. Hastalık hızla yayılırken Memişoğlu`nun `Şu anda alarm durumumuz söz konusu değil` yönündeki açıklaması endişeleri artırmaktadır” dedi.

Bulut, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu`na yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti:

Bakanlığınızın, olası Mpox salgınına karşı herhangi bir eylem planınız var mıdır?

Ülkemizde Mpox için herhangi bir aşı bulunmakta mıdır? Toplamda ne kadar aşı vardır? Bu aşılar hangileridir?

Hastalığın görülme riskine karşı aşı siparişinde bulunulmuş mudur? Hangi ülkeden, kaç adet aşı sipariş edilmiştir?

Hastalığın tedavisinde kullanılan ilaçlar mevcut mudur? Bu ilaçlar hangileridir?

 Ülkeye giriş çıkışlarda herhangi bir önlem alınmış mıdır?

Halkı ve sağlık çalışanlarını hastalıkla ilgili bilgilendirmeye yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

Önergenin yanıtlandığı tarihe kadar ülkemizde Mpox görülmüş müdür?






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Burhanettin Bulut

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA