4 Haziran 2025 Çarşamba


00:40   CHP’LI ALI MAHIR BAŞARıR: SINDIREMEYECEKSINIZ, KORKUTAMAYACAKSıNıZ   00:36   AYKUT ERDOĞDU TUTUKLANDı... AVUKAT EŞI TUBA TORUN ERDOĞDU: "AYKUT ’VATAN SAĞ OLSUN’ DIYEREK GITTI ARKA KAPıDAN"   18:23   AKP, ÇIFTÇININ TABUTUNA SON ÇIVIYI ÇAKTı   18:05   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ASıLSıZ HABERLERE SERT TEPKI   14:22   BAŞKAN ÖZYIĞIT, MAHALLE MUHTARıYLA BIR ARAYA GELDI   14:10   "MERSIN SANAYISI ODAĞıNDA YENI BIR ODA İHTIYAÇ OLMUŞTUR"   14:01   AKİB KOORDINATÖR BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: MAYıS AYı İHRACATıMıZ 1,35 MILYAR DOLAR   13:35   LÖSEV’DEN LÖSEMI VE KANSERLE MÜCADELE EDEN ÇOCUKLARA 100 BIN TL’LIK YARDıM ÇEKI   13:12   MERSINLI YURTTAŞLARıN ‘BAYRAM TıRAŞı’ BU BAYRAM DA MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN    11:07   BÜYÜKŞEHIR’IN İLÇELERDEKI ASFALT SEFERBERLIĞI DEVAM EDIYOR   08:45   MESKİ, HIZMET KALITESINDE ÖRNEK KURUM OLMAYı SÜRDÜRÜYOR   06:56   CHP’YE KURULTAY DAVASı: KıLıÇDAROĞLU MAĞDUR İMAMOĞLU’NA SIYASI YASAK TALEBI   23:04   TOROSLAR BELEDIYE MECLISI TOPLANDı    21:40    MEZITLI’DE 6. ÖRTÜALTı ÜZÜM FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı   14:17   GÜLCAN KıŞ: İKTIDAR EMEKLIYE 4 BIN TL VERDI, 21 BIN LIRASıNı GASP ETTI   11:59   BÜYÜKŞEHIR VE TESEV’DEN ‘VERIYE DAYALı AFET YÖNETIŞIMI: EĞITIM VE ATÖLYE’ ETKINLIĞI   10:05   BÜYÜKŞEHIR, ‘DOĞUMDAN ÖLÜME’ BELEDIYECILIK ANLAYıŞı İLE VATANDAŞıN HER ANıNDA YANıNDA    09:40   CHP ADANA MILLETVEKILI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN 15 ILÇE IÇIN 15 AYRı SORU ÖNERGESI   08:40   YUMURTALıK, BAYRAMA VE YAZ SEZONUNA HAZıRLANıYOR   08:30   İÇMIMARLAR ODASı ADANA ŞUBE BAŞKANı MUSTAFA BAYıK, “İÇMIMARLıK GELECEĞE IZ BıRAKMAKTıR”   
 
     
   

Irak Vize Politikası tepkilerin odağında


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için vize serbestisi uygulamasının 1 Eylül itibarıyla başlatılacağını duyurmuştu. CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, uygulamayı eleştirdi.

 

Tarih : 16 Ağustos 2024 Cuma 13:46   Okunma : 638

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, Türkiye ve Irak arasında 15 yaş altı ve 50 yaş üstü Iraklılar için vize serbestisi uygulamasını eleştirdi. Bakan, “Taliban`ın yönettiği Afganistan`ın vize uyguladığı Irak`a Türkiye Cumhuriyeti vize uygulamasını kaldırdı. Eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız 30 Euro`nun üzerinde bir malı sipariş edemezsiniz ülkenize ama ne olduğunu bilmediğiniz adamlar ülkenize elini kolunu sallayarak girebilir” dedi.

Bakan, şunları söyledi:

"Taliban`ın yönettiği Afganistan`ın vize uyguladığı Irak`a Türkiye Cumhuriyeti vize uygulamasını kaldırdı. 15 yaş altı ve 50 yaş üstündeyseniz eğer Irak vatandaşları Türkiye`ye elini kolunu sallayarak gelebilir. O ülke ki Türkiye`ye en çok yasa dışı göçmen gönderen ülkelerden birisi. Artık yasa dışı göç etmelerine gerek yok, 50 yaş üstünde birisi çocuğunu alıp buraya gelip yerleşebilir. Yani o koşulları siz yaratmış oldunuz. Bunların nereden geldiği, kim olduğu, istihbarat ajanı mıdır, terör örgütü üyesi midir bununla ilgili hiçbir araştırma yapmanıza da gerek yok. Vizesiz olarak Türkiye`ye girebilir. 

" Ne olduğunu bilmediğiniz adamlar ülkenize elini kolunu sallayarak girebilir" 

Avrupa Birliği`nin, ABD`nin, Birleşik Krallık`ın üzerinde Irak vizesi olan pasaporta vize vermediği koşullarda, Afganistan`ın vize vermediği koşullarda yada ülkesine vizeyle aldığı koşullarda Irak vatandaşları Türkiye`ye girebilir hale geldi. O ülke ki son 44 yılı savaş içinde geçmiş, insanlar savaş koşullarında büyümüş, ulusal egemenliğini tam olarak sağlayamamış, iç çatışmalarını bitirememiş, uluslararası literatürde `başarısız/kırılgan ülke` olarak adlandırılan bir ülkeden bahsediyoruz. O ülke ki daha geçen hafta evlilik yaşını 9 yaşa indiren bir yasa teklifi Parlamentosuna verilmiş. Eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysanız 30 Euro`nun üzerinde bir malı sipariş edemezsiniz ülkenize ama ne olduğunu bilmediğiniz adamlar ülkenize elini kolunu sallayarak girebilir."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA