8 Haziran 2025 Pazar


12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE    13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:35   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:47   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:27   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:25   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:22   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:23   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:12   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:14   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:01   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   22:55   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   21:40   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:10   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:15   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:05   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI  
 
     
   

Kemal Kılıçdaroğlu: Türkiye yarı açık bir cezaevi


Çağdaş Gazeteciler Derneği ödül töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Türkiye yarı açık cezaevi görünümündedir dersek yanılmamış oluruz." ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 12 Mayıs 2019 Pazar 08:05   Okunma : 799

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de gazeteci olmanın zorluklarına dikkat çekerek "Eğer gazeteci rahat bir haber yapabiliyorsa orada demokrasi vardır. Gazeteci o zaman yaptığı haberden keyif olur. Ama haberi yapıp bunları geniş kitlelere yansıtamıyorsa, baskı görüyorsa orada demokrasi yoktur. Bugün Türkiye'de geldiğimiz nokta budur." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları;

Sizler, aslında birer kamu görevlisisiniz. Halk adına, halkın gözü kulağı olarak onların sorunlarını gündeme getiriyorsunuz. Gazeteciliğin çok zor olduğunu biliyorum, özellikle Türkiye'de. Gazetecilikte mesai diye bir kavram yoktur. Eğer gazeteci rahat bir haber yapabiliyorsa orada demokrasi vardır. Gazeteci o zaman yaptığı haberden keyif olur. Ama haberi yapıp bunları geniş kitlelere yansıtamıyorsa, baskı görüyorsa orada demokrasi yoktur. Bugün Türkiye'de geldiğimiz nokta budur.

"Cumhuriyet Gazetesi yazarları, Eren Erdem, Osman Kavala neden içeride?"

Gerçekleri dillendirmek zorunda olanlardan birisi de benim. Gazetecilere bakıyoruz. Dünyada en çok gazeteciyi hapseden ülke Türkiye. Cumhuriyet Gazetesi yazarları, Eren Erdem, Osman Kavala neden içeride? Yolsuzluk mu yaptılar? Hayır. Sadece haber yaptılar, haber peşinde koştular.

"Türkiye yarı açık bir cezaevi"

Türkiye yarı açık cezaevi görünümündedir dersek yanılmamış oluruz. Barış isteyen bir akademisyenin pasaportunu elinden alıyorsunuz, yurtdışına çıkmasını yasaklıyorsunuz, çalışmasını yasaklıyorsunuz. Nerede yaşıyor bu insan? Bir hapishanede.

Böyle bir yapı içinde gazetecilik yapmanın çok zor olduğunu biliyorum. Bugün sizlerle ilgili 3 haberle karşılaştım. İlk haber; Hürriyet gazetesini basan kişi AKP'nin Londra temsilcisi olarak atanmıştı. Terör estiriyorsunuz ama bir partinin temsilcisi olarak atanıyorsunuz. 2. haber; 3 gazetecinin gözaltına alınmasıydı. 3. haber; Yavuz Selim Demirağ'ın saldırıya uğramasıydı. Faillerin bulunması lazım. Sağlıklı bir yargılama yapılır mı? Endişem var.

Karamsar bir tablo çizdiğimin farkındayım ama asla karamsar değilim. Birlikte mücadele ettiğimizde çok güzel sonuçlar elde edebiliriz. Eğer bu ülkede demokrasi olacaksa hepimiz için olacak. Ayrı ayrı değil birlikte mücadele etmek zorundayız.

"Bursa yüreğimde bir yara"

Evet bahar geldi, Bursa yüreğimde bir yara olarak duruyor. Önümüzdeki süreçte aynı tempoda, aynı çizgide mücadelemizi sürdüreceğiz. Hepimizin gerçekleri öğrenmeye ihtiyacı var. Türkiye'de demokrasiyi yeniden inşa etmek zorundayız.






Paylaş :
Etiketler :  KILIÇDAROĞLU, ÇAĞDAŞ GAZETECİLER DERNEĞİ, CHP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA