12 Haziran 2025 Perşembe


10:45   BÜYÜKŞEHIR’IN ÖĞRENIM YARDıMLARı İLE GENÇLER UMUT DOLU    10:30   EKREM İMAMOĞLU’NDAN "BILIRKIŞI DAVASı" TEPKISI: "BUGÜNKÜ DURUŞMA USULSÜZDÜR"   10:20   IRKÇıLıK VE HOŞGÖRÜSÜZLÜĞE KARŞı AVRUPA KOMISYONU’NUN TÜRKIYE RAPORU: MEDYADA ALEVILER, KÜRTLER, MÜLTECILER VE LGBTİ BIREYLERE YÖNELIK NEFRET SÖYLEMI YAYGıN   09:40   55 YıLıN EN SıCAK MAYıSı BU YıL YAŞANDı   09:08   ANADOLU’NUN LEZZETLERINE RUSYA’DAN “MODERN EFSANE” ÖDÜLÜ   23:06   İMAMOĞLU, ’BILIRKIŞI DAVASı’ DURUŞMASıNA KATıLMAYACAK   15:55   BAHAR AKSU CINAYETI DAVASı ÖNCESI ADLIYE ÖNÜNDE IKI KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   15:10   BAŞKAN BOLTAÇ TARSUS’UN NABZıNı MAHALLELERDE TUTUYOR   14:37    BAKAN URALOĞLU: KURBAN BAYRAMı TATILINDE HAVALIMANLARıMıZDA 3,9 MILYON YOLCUYA HIZMET VERILDI”   11:05   SILIFKE’NIN ÖNEMLI CADDE VE SOKAKLARı YENI YÜZÜNE KAVUŞTU    10:55   68 MILYAR LIRALıK MÜŞTERI DENEYIMI YÖNETIMI SEKTÖRÜPROCAT SALES ILE IHRACATTA VITES YÜKSELTIYOR   09:05   MERSIN’IN ULUSLARARASıLAŞMASı YOLUNDA BÜYÜKŞEHIR’DEN ÖNEMLI BIR ADıM   12:25   FERDI ZEYREK SON YOLCULUĞUNA UĞURLANıYOR... ÖZGÜR ÖZEL: "ŞIMDI BIZIM YÜKÜMÜZ HER ŞEYDEN AĞıR. MANISA’Yı EMANET ETTI GITTI, NE YAPACAĞıZ BILMIYORUM"   10:04   DOĞASEVERLERIN YENI ROTASı: TARIHI KILIKYA YOLU OLDU   09:30   BÜYÜKŞEHIR İLE ÇEVRE GÖNÜLLÜLERI AYAŞ SAHILINI TEMIZLEDI    14:38   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "MADLEEN" TEPKISI: “ARTıK -MıŞ GIBI YAPMANıN DEĞIL FILISTIN’E SAHIP ÇıKMANıN, İSRAIL’E HADDINI BILDIRMENIN ZAMANı”   14:08   TARSUS DOĞA PARKı, KURBAN BAYRAMı’NDA ZIYARETÇI AKıNıNA UĞRADı   12:02   FERDI ZEYREK’IN SAĞLıK DURUMU... BAŞHEKIM PROF. DR. TOPÇU: ’’İYI YÖNDE BIR GELIŞME YOK AMA NEGATIF YÖNDE DE BIR GELIŞME YOK’’   23:49   KÜLTÜR MOZAIĞI KENT MERSIN’DE, ‘DINLER BULUŞMASı’NDAN BARıŞ VE KARDEŞLIK MESAJLARı YÜKSELDI    12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE   
 
     
   

Kadınlar, Serpil Kartal`ın öldürüldüğü Arnavutköy`de eylem yaptı: Varlık sorununu doğum oranında değil, her gün kadınların öldürülmesinde aramak gerekir


Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Arnavutköy`de boşanma aşamasındaki erkek tarafından sokak ortasında öldürülen 3 çocuk annesi Serpil Kartal (35) için Cumhuriyet Meydanı`nda açıklama yaptı. “6284 uygulansaydı Serpil yaşıyor olacaktı” diyen Platform Genel Sekreteri Fidan Ataselim, "Cumhurbaşkanı, doğum oranlarının düşmesini varlık sorunu olarak görüyor. Buradan Cumhurbaşkanı`na sesleniyorum. Serpil`in 3 çocuğu vardı, çocukları şimdi annesiz kaldı. Varlık sorununu doğum oranında değil, her gün kadınların öldürülmesinde aramak gerekir" dedi.

 

Tarih : 17 Ağustos 2024 Cumartesi 15:01   Okunma : 213

(İSTANBUL)- Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Arnavutköy`de boşanma aşamasındaki erkek tarafından sokak ortasında öldürülen 3 çocuk annesi Serpil Kartal (35) için Cumhuriyet Meydanı`nda açıklama yaptı. “6284 uygulansaydı Serpil yaşıyor olacaktı” diyen Platform Genel Sekreteri Fidan Ataselim, "Cumhurbaşkanı, doğum oranlarının düşmesini varlık sorunu olarak görüyor. Buradan Cumhurbaşkanı`na sesleniyorum. Serpil`in 3 çocuğu vardı, çocukları şimdi annesiz kaldı. Varlık sorununu doğum oranında değil, her gün kadınların öldürülmesinde aramak gerekir" dedi.

Arnavutköy`de sokak ortasında öldürülen Serpil Kartal için Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Kadın Meclisi üyeleri dün akşam saatlerinde eylem yaptı. CHP Arnavutköy Kadın Kolları Başkanı Başak Kami ve CHP Arnavutköy Belediye Meclisi Üyesi Yücel Aktürk Yalçın`ın da katıldığı eylemde Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim açıklama yaptı.

"Biz bu eyleme hazırlanırken 3 kadın daha boşanmak istedikleri erkekler tarafından öldürüldü"

Sözlerine Arnavutköy halkına seslenerek başlayan Ataselim, "Merhaba sevgili Arnavutköy halkı, hepimizin çok temel bir hakkı var öyle değil mi? Nefes alma hakkı, yaşama hakkı, eşit yaşama hakkı. Anayasa`nın 10. maddesinde eşit olduğumuz yazar. Devlet kadın-erkek eşitliğini sağlamakla sorumludur. Peki biz bugün neden Arnavutköy Meydanı`nda bir araya geldik? Pankartımızda ‘6284 Uygulansaydı Serpil Yaşıyor Olacaktı` yazıyor. Biz bu eyleme hazırlanırken 3 kadın daha boşanmak istedikleri erkekler tarafından öldürüldü. Kadın cinayetleri durdurulabilir, 6284 etkin uygulansa kadınlar yaşayabilir, o yüzden pankartımıza bunu yazdık" dedi.

“Kadınlar yaşasın, 6284 uygulansın” sloganlarının atıldığı eylemde Ataselim açıklamasına şöyle devam etti:

"Elimizde Serpil`in fotoğrafları var. Siz belki onu Serpil Gül diye tanıdınız. Arnavutköy`de 35 yaşında 3 çocuk annesi Serpil Gül, Harun Gül tarafından 3 el ateş sıkılarak öldürüldü diye haberlerde gördünüz. Öldürülen bir kadını onun katilinin soyadıyla anmayalım. Bu yüzden bugün dövizlerimizde Serpil Kartal yazıyor. Soyadı hakkı meselesinin kadınlar için nasıl bir varlık meselesi olduğunu görüyoruz. Kadınların soyadı tercihine karışıyorlar. Öldürülen bir kadının katilinin soyadını taşımasına kimin içi elverir?

"6284 bizi koruyan yasanın adı"

6284`ü duymayan kalmasın. 6284 bizi koruyan yasanın adı, aile içi şiddetin ve kadın yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bir kanun. Bu kanun kapsamında Serpil de şiddet gördüğünde korunmuş, sığınağa yerleştirilmiş. Peki sonra ne olmuş? Neden uygulansaydı Serpil yaşayacaktı diyoruz? Çünkü takibi yapılmamış. Şiddet izlenebilir, kadınlar şiddetten uzak bir hayat sürebilir. Demek ki bunların hiçbiri yapılmamış. Serpil göz göre göre öldürülen kadınlardan sadece biri, artık son olsun istiyoruz. Yetkililere sesleniyoruz: 6284`ü etkin uygulayın ki kadınlar yaşasın diyoruz.

"Aile odaklı politikalar değil eşitlik istiyoruz"

Yasayı çıkaran da uygulamayan da aynı hükümet. Biz kadınlar elbette öldürülen her kadının hesabını soracağız. 6284`ü duymayan bilmeyen kimse kalmasın diye, yasa etkin uygulansın diye mücadele ediyoruz. Son dönemlerde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile odaklı politikaları sıkça dile getiriyor. Şiddetin, çocuk istismarının olduğu yerde ailenin birliği, ailenin güçlendirilmesi önemlidir diyemezsiniz. Önce kadınların ve çocukların eşit hakları demelisiniz. O zaman her gün öldürülen kadınların isimlerini anmak zorunda kalmayız. Şiddetten uzak, dayanışmacı, eşit ve sağlıklı ilişkiler kurabiliriz. Cumhurbaşkanı, doğum oranlarının düşmesini varlık sorunu olarak görüyor. Buradan Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Serpil`in 3 çocuğu vardı, çocukları şimdi annesiz kaldı. Varlık sorununu doğum oranında değil, her gün kadınların öldürülmesinde aramak gerekir."

"Başka Serpiller olmasın diye mücadeleye devam edeceğiz"

Ataselim, başka Serpiller olmasın diye mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak sözlerini sonlandırdı:

"Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Göktaş, Serpil için açıklama yaptığını görüyoruz. Bakanların davalara müdahil olmasını sağlayan da bizim mücadelemiz. Aileye taziye ziyaretinde bulunduk, acılarını paylaştık. Hukuki süreçte de yanlarında olacağız. Serpil`in erkek kardeşinin dediği gibi, başka Serpiller olmasın diye mücadeleye devam edeceğiz. Sizleri de bu mücadeleye ortak olmaya davet ediyoruz. 6284`ü mutlaka uygulayacağız, kadınlar eşit özgür yaşayacak. Kadın cinayetlerini durduracağız."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA