22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Bakan Yumaklı`ya ‘Uyku keki` sorusu


CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, vatandaşların sağlığını tehdit eden "Uyku Keki" adıyla bilinen ve içinde uyuşturucu olduğu iddia edilen ürünle ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

 

Tarih : 21 Ağustos 2024 Çarşamba 13:24   Okunma : 3587

(ANKARA) - CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, vatandaşların sağlığını tehdit eden "Uyku keki" adıyla bilinen ve içinde uyuşturucu olduğu iddia edilen ürünle ilgili Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı`ya, “Bu ürüne dair, herhangi bir firma ya da şahıs tarafından alınan bir izin var mıdır? Adı geçen ürünle ilgili bakanlığınıza kaç şikayet başvurusu iletilmiştir? Bu başvurular sonucu başlatılan adli ya da idari bir soruşturma var mıdır” diye sordu.

Uzun, "Meşhur keklerimizden dene, Türkiye`de ilk` sloganlarıyla sosyal medyada kısa sürede dikkat çeken kekin içinde uyuşturucu olduğu iddiaları kamuoyuna yansımıştır. `Uyku keki` olarak adlandırılan bu ürünü, kullananların gözlerinde kızarma ve hatta halüsinasyon görme gibi sağlık sorunları yaşadığı ve hatta Tarım ve Orman Bakanlığı`na bu konuda çok sayıda şikayette bulunulduğu, satışı yapılan ürüne dair sosyal medya hesaplarının apar topar kapatıldığı görülmüştür" dedi.

Uzun, çocukların da kolaylıkla erişebileceği bir yöntemle internet ortamı ve sosyal medya platformlarında satılan bu ürünlerle ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı`nın bir an önce harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Uzun, bu tarz ürünlerin imalatında, ithalatında, pazarlanmasında ve denetimlerinde büyük bir eksikliğin olduğunu vurguladı.

"Bakan Yumaklı`nın bu konuya dair kamuoyunu aydınlatmasını ve denetimleri artırmasını bekliyoruz"

‘Halk zehirleniyorsa Bakanlık uyuyor demektir` diyen Uzun, Bakan Yumaklı`nın kamuoyunu aydınlatmasını ve denetimleri artırmasını beklediklerini ifade etti.

Uzun, Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı`ya yönelttiği sorular şöyle:

-Uyku keki olarak adlandırılan ve sosyal medyada rahatlıkla çocukların dahi erişim sağladığı bu ürüne dair, herhangi bir firma ya da şahıs tarafından alınan bir izin var mıdır?

 -Adı geçen ürünle ilgili bakanlığınıza kaç şikayet başvurusu iletilmiştir? Bu başvurular sonucu başlatılan adli ya da idari bir soruşturma var mıdır?

-Bakanlığınızca bu ürünlere dair yapılan bir test var mıdır? Varsa ürünün içerisinde herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanmış mıdır? Yapılmamışsa bu tarz satış yöntemi ile satış yapan ve halk sağlığını tehdit eden ürünlere dair bakanlığınız neden çalışma yapmamaktadır?

-Bu ve buna benzer ürünlerin sosyal medya platformlarında pazarlanmasına dair BTK ile birlikte yürüttüğünüz bir iş birliği var mıdır?

-Bu platformlarda rahatlıkla pazarlanan ve bakanlığınız yetkisinde bulunan ürünlerin takibi ve kontrolü nasıl yapılmaktadır?

-Bakanlığınız yetkisinde bulunan ürünlere dair son 5 yılda izinli olmasına rağmen verilen izne aykırı üretim ya da ithalat yapan kaç ürün ve firma denetim sonucunda kusurlu bulunmuş ve haklarında cezai ve yasal işlem yapılmıştır

-Bakanlığınız yetkisinde bulunan ürünlere dair son 5 yılda izinli olmadığı halde üretim yapan ve kaçak yollarla ülkemize sokulan kaç ürün, firma ya da şahıs yapılan denetimler sonucunda kusurlu bulunmuş ve haklarında cezai ve yasal işlem yapılmıştır?"

 






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Cumhur Uzun

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA