13 Mayıs 2025 Salı


16:17   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı... ÖZGÜR ÖZEL: "BIRILERININ ‘TELEF EDILMEMESI` IÇIN SOMA`YA ADALET GELMESI LAZıM"   15:27   ÖZGÜR ÖZEL: “MEMLEKETIN DOĞU TARAFıNDA ÖZGÜRLÜK, BU TARAFıNDA ‘TURPUN BÜYÜĞÜ...` BÖYLE IŞ OLMAZ”   15:22   ÖZGÜR ÖZEL, SOMA`DA MADEN ŞEHITLERINI ANMA YÜRÜYÜŞÜ`NE KATıLDı: "ANT OLSUN BU DAVA BIR DAHA GÖRÜLECEK, SUÇLULAR CEZASıNı ÇEKECEK"   14:35   TBMM`YE ÜÇ MILLETVEKILI HAKKıNDA DOKUNULMAZLıK DOSYASı SUNULDU   13:38   CHP`LI ÖZTÜRKMEN, LISEDE EĞITIM SÜRESININ DEĞIŞEBILECEĞI AÇıKLAMASı YAPAN BAKAN TEKIN`E TEPKI: CEMAATLER, TARIKATLAR VE PATRONLAR NE ISTIYORSA O OLUYOR"   11:03   TKP GENEL SEKRETERI OKUYAN: "TÜRKIYE`DE KÜRT SORUNU, SıNıFSALDıR, LAIKLIĞE, CUMHURIYET`E, EMPERYALIZME BAĞLıDıR"   10:52   YOZGAT`TA SOĞAN ÜRETICININ ELINDE KALDı... ÇIFTÇI BILAL ÖZBEK: "MASRAFLARıMıZıN HIÇBIRINI KARŞıLAYAMADıK, ZARAR ETTIK"   10:50   ÖMER FETHI GÜRER: “14 MAYıS DÜNYA ÇIFTÇILER GÜNÜ`NDE ÜLKEMIZ ÇIFTÇISI MUTSUZ”   10:41   MARMARA`DA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   10:34   İŞSIZLIK MAAŞı BAŞVURULARı 2025`TE KATLANARAK ARTARKEN BAŞVURANLARıN YARıSı MAAŞ ALAMıYOR, 427 MILYARA ULAŞAN İŞSIZLIK SIGORTASı FONU`NDA ASLAN PAYı IŞVERENLERE   10:31   PKK`NıN FESIH KARARı... MANSUR YAVAŞ: "TÜRKIYE CUMHURIYETI DEVLETINI PAZARLıK YAPıYOR NOKTASıNA GETIRECEK HIÇBIR GIRIŞIME IZIN VERILEMEZ, VERILMEMELIDIR"   10:12   KKTC CUMHURBAŞKANı TATAR: “FEDERASYON DEMEK, TÜRKIYE`NIN BURADAN ÇıKMASı DEMEK, IKI DEVLETLI SIYASETTEN BAŞKA BIR SIYASET GÖRÜŞMEYIZ”   10:09   MERSIN`DE ŞEHIT VE GAZI ANNELERI, ANNELER GÜNÜ PIKNIĞINDE BULUŞTU   09:58   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ADEM: "FıNDıK FIYATı AÇıKLANMADAN YÜKSEK REKOLTE ILAN EDILIYOR, SONRA TMO ELIYLE ÜRETICI PAZARLıK GÜCÜNDEN KOPARıLıYOR"   09:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN "ENGELLILER HAFTASı" ETKINLIKLERI IKINCI GÜNÜNDE DEVAM ETTI   09:56   TEKIRDAĞ`DA HEKIME DARP IDDIASı... HEKIM BIRLIĞI SENDIKASı GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZGÜR ÖZ: "BAŞHEKIM DERHAL GÖREVDEN ALıNMALı"   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: “MESKİ OLARAK TÜRKIYE TARIHININ EN BÜYÜK YATıRıM DÖNEMINI YAŞıYORUZ”   09:12   SOMA MADEN FACIASıNıN 11`INCI YıLı...BAĞıMSıZ MADEN İŞ SENDIKASı GENEL BAŞKANı GÖKAY ÇAKıR: “301`I BIZE UNUTTURMAYA ÇALıŞTıLAR”   07:05   PKK`NıN FESIH KARARı... DEM PARTI MYK`Sı SÜRECI ELE ALDı: İMRALı`Yı ZIYARET EDENLERE YASAL GÜVENCE TALEP EDILECEK, SIYASI PARTILER ZIYARET EDILECEK   23:27   CHP YENI BOYKOT SITESINI KULLANıMA SUNDU: "BOYKOTYAP2025.COM"  
 
     
   

Arhavi halkı, maden arama çalışmalarını protesto etmek için yürüyüş düzenleyecek


Arhavi`de bölge halkı, HES ve taş ocağının ardından şimdi de maden ocağına karşı mücadele ediyor. 10 köyü içine alacak olan 1930,92 hektarlık alanı kapsayan maden arama ihalesini Mehmet Cengiz’in sahibi olduğu Eti Bakır kazandı. İlçe sakinleri ve köylüler ise maden aramasına tepki göstermek için yürüyüşe hazırlanıyor. 24 Ağustos Cumartesi saat 11.00`de Arhavi Balıklı köyünden, köy halkının katılımıyla başlayacak olan maden yürüyüşü, saat 17.00`de Arhavi’de Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklamasıyla sona erecek.

 

Tarih : 21 Ağustos 2024 Çarşamba 15:24   Okunma : 603

UĞUR İSTANBULLU

(ARTVİN) -Artvin Arhavi halkı 24 Ağustos`ta yapılacak maden yürüyüşüne hazırlanıyor. Yürüyüş öncesinde açıklama yapan Arhavili Aycan Sesen, "Bugün köylerimizde maden tehlikesini bildirmeye geldik. 24 Ağustos Cumartesi günü Balıklı köyü merkezinden başlayacak olan yürüyüşümüze tüm halkımızı hep beraber Cumhuriyet Meydanı`nda toplanmaya davet ediyoruz ve ‘madene hayır`diyoruz" dedi.

"Bu bir yok ediş projesidir"

İstanbul Barosu avukatlarından Halis Yıldırım, şunları söyledi:

"Vahim bir tabloyla karşı karşıyayız. Aldığım bilgiye göre son 3 ay içerisinde 84 adet ruhsatlandırma yapılmış. Arhavin`in yüzde 81`i, Şavşat`ın yüzde 46`sı ve yine Ardanuç`un yüzde 50 civarında bir sahasını başta altın olmak üzere diğer madenlere ruhsatlandırılıyor. Madenler bölgeye zehrini bırakarak şirket yüzde 97`sini alarak devlete de yüzde 3 pay bırakarak ama zehrini de topraklarımıza bırakarak gidecekler. Bu bir yok ediş projesidir ve bunun için olmak ya da olmamak denilen o sözü tekrar etmek ve olmak için mücadele etmek gerekir."

CHP Artvin İl Genel Meclis Üyesi Yaşar Gülel, "Önce derelerimizi HES`lerle işgal ettiler ve şimdi de yaylalarımızı dağlarımızı madenlerle işgal etmek istiyorlar duyarlı olan bütün vatandaşlarımızı buna karşı çıkmaya davet ediyorum" dedi.

"Doğayı ormanlarımızı bahçelerimizi ve geçmişimizi yok edecek"

Ardanuç Gümüşhane köyünden Murat Budak ise "Köyümüzde maden çalışması yapılıyor ve bizim köylülerimiz, yerel inisiyatifler bu madenin çıkarılmasına karşı çıkıyorlar ve bizde karşı çıkıyoruz. Bize bir faydası yok doğayı ormanlarımızı bahçelerimizi ve geçmişimizi yok edecek" dedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu ise şunları söyledi:

"Doğu Karadeniz çok özel nitelikte koruma altında olması gerekirken, büyük bir çevre felaketiyle sonuçlanan ve bu çevre sorunlarını da onlarca yüzlerce yıl devam eden etkiler bırakan faaliyetlerle teslim alınmış durumda. Altın da bundan nasibini aldı. Yaklaşık yüzde 71`i madene ruhsatlı Artvin`in. Türkiye`nin birçok yeri özellikle, Doğu Karadeniz çok özel nitelikte koruma altında olması gerekir ve bu güzel coğrafya ve ne yazık ki bu yatırım denilen ama gerçekten yatırım olmayan büyük bir çevre felaketiyle sonuçlanan ve bu çevre sorunlarını da onlarca yüzlerce yıl devam eden, etkiler bırakan faaliyetlerle teslim alınmış durumda. Bunun bir an önce durdurulması ve Doğu Karadeniz`in ciddi bir restorasyona uğratılması lazım. Aslında Birleşmiş Milletler kararıdır, Doğayı Koruma Vakfı ile ve bütün doğa kuruluşlarıyla önümüzdeki on yıl restorasyon yılı olarak kabul edilmiştir dünyada. Bizler doğayı yeniden eğer yeşertemezsek yeniden diriltemezsek ve gittikçe de ormanları ve yeşil alanları kaybedersek iklim değişikliği nedeniyle oluşan problemlere karşı daha dirençsiz hale geleceğiz. Ne yazık ki çok daha büyük zararlar göreceğiz."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA