22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Yankı Bağcıoğlu: “Bakanlarımızdan TSK`nin milli bayramlarda çelenk sunabilmesine imkân sağlayacak bir yönetmelik değişikliği bekliyoruz”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkarılan yönetmeliğin başkent dışındaki illerde yapılan törenlerde Atatürk anıtlarına TSK çelengi sunulamamasına yol açtığını belirterek “Millî Savunma ve İçişleri Bakanlarımızdan bu konuyu koordine ederek TSK`nin milli bayramlarda ve önemli günlerde çelenk sunabilmesine imkân sağlayacak daha net ve açık, devletimize ve milletimize yakışan bir yönetmelik değişikliği yapmalarını bekliyoruz” dedi.

 

Tarih : 23 Ağustos 2024 Cuma 10:51   Okunma : 509

(ANKARA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkarılan yönetmeliğin başkent dışındaki illerde yapılan törenlerde Atatürk anıtlarına TSK çelengi sunulamamasına yol açtığını belirterek “Millî Savunma ve İçişleri Bakanlarımızdan bu konuyu koordine ederek TSK’nin milli bayramlarda ve önemli günlerde çelenk sunabilmesine imkân sağlayacak daha net ve açık, devletimize ve milletimize yakışan bir yönetmelik değişikliği yapmalarını bekliyoruz” dedi.

CHP Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) çelenk sunma geleneğine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Bağcıoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Yıllardır süregelen bir gelenek olarak milli bayram ve önemli günlerde Atatürk anıtlarına mülki amir, TSK’yi temsilen garnizon komutanı ve belediye başkanı tarafından çelenk sunulmaktaydı. Ancak 15 Temmuz`dan sonra çıkarılan ve tutarsızlık içeren kanun ve yönetmelik değişikliklerinden biri, bu geleneği sekteye uğratmıştır. 5899 sayılı Ulusal ve Resmi Bayramlar ile Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Tarihi Günlerde Yapılacak Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği`ne 7 Kasım 2016 tarihinde ek madde eklenmiştir. Bu ek maddeyle yerleşim yerinde garnizon komutanının Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatının başındaki en üst rütbeli personelden rütbe ve kıdemce daha düşük olması durumunda, TSK çelengi sunulamayacağı belirtilmiştir.

"Bu durum kanun değişikliklerinin kişisel hesapların birer sonucu olduğunu bizlere göstermektedir”

Bu durum, başkent dışındaki illerde yapılan törenlerde TSK personelinin Jandarma ve Sahil Güvenlik Teşkilatı personelinden kıdemsiz olduğu durumlarda, Atatürk anıtlarına TSK çelengi sunulamamasına yol açmaktadır. İçişleri Bakanlığına bağlı Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığını temsil eden personelle o bölgede TSK’yi temsil eden personelin kıdem durumları arasında bir ilişki kurmak, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıkları ile TSK arasındaki organik ve tarihsel bağın koparılmasını hedefleyen 15 Temmuz sonrası kanun değişiklikleriyle de tezatlık oluşturmaktadır. Bu durum bahse konu bağın koparılmasına yönelik yapılan kanun değişikliklerinin de devletin ihtiyaçlarından ziyade kişisel hesapların birer sonucu olduğunu bizlere göstermektedir.

"Bakanlarımızdan TSK’nin milli bayramlarda çelenk sunabilmesine imkân sağlayacak bir yönetmelik değişikliği bekliyoruz”

Bu sorun devletin ilgili makamlarına aktarılmasına rağmen henüz çözülmemiştir. Mevcut uygulama devam ederse bazı yerleşim yerlerinde, örneğin 30 Ağustos günü Zafer Bayramı ve TSK Günü’nde, garnizon komutanı TSK adına çelenk sunamayacaktır. Aziz Türk Milleti`ni gururlandıran, birlik ve beraberliğimize önemli katkıları olan bu özel günlerde böyle sorunlarla medyada yer alınması, gerek TSK ve gerekse İçişleri Bakanlığı açısından tasvip edilecek görüntüler oluşturmadığı gibi devlet içerisinde uyumsuzluk, koordinasyonsuzluk ve en önemlisi güç mücadelesi olduğuna dair yanlış mesajlar vermektedir. Millî Savunma ve İçişleri Bakanlarımızdan bu konuyu koordine ederek TSK’nin milli bayramlarda ve önemli günlerde çelenk sunabilmesine imkân sağlayacak daha net ve açık, devletimize ve milletimize yakışan bir yönetmelik değişikliği yapmalarını bekliyoruz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA