22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davası... Eski AK Partili sanık Kurt`un avukatından Mahkeme Başkanına: "Suçu varsa eğer, Süleyman`ı alacaksanız alın; benim müvekkilimle niye uğraşıyorsunuz?"


Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında sanık olarak yargılanan eski AK Parti Ankara İl Başkanı Barış Kurt`un avukatı Sinan Kocaoğlu, Mahkeme Başkanına "Sanıkları tahliye edin, sonrasında çekilin. Bizimle görüşemediğiniz gibi polislerle de görüşemezsiniz. Tutuklama kararlarınızda meşruiyet görmüyoruz. Siz devletin değil, adaletin hakimisiniz. Gerekirse devleti de yargılayacaksınız. Polislerle görüşemez, mesajlaşamazsınız. Kanunun üzerinde misiniz? Suçu varsa eğer Süleyman`ı alacaksanız alın; benim müvekkilimle niye uğraşıyorsunuz" dedi.

 

Tarih : 11 Eylül 2024 Çarşamba 17:26   Okunma : 334

(ANKARA) - Ayhan Bora Kaplan suç örgütü davasında sanık olarak yargılanan eski AK Parti Ankara İl Başkanı Barış Kurt`un avukatı Sinan Kocaoğlu, Mahkeme Başkanına "Sanıkları tahliye edin, sonrasında çekilin. Bizimle görüşemediğiniz gibi polislerle de görüşemezsiniz. Tutuklama kararlarınızda meşruiyet görmüyoruz. Siz devletin değil, adaletin hakimisiniz. Gerekirse devleti de yargılayacaksınız. Polislerle görüşemez, mesajlaşamazsınız. Kanunun üzerinde misiniz? Suçu varsa eğer Süleyman`ı alacaksanız alın; benim müvekkilimle niye uğraşıyorsunuz" dedi.

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne ilişkin 18`i tutuklu 61 kişi hakkında Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki davanın duruşması Sincan Cezaevi Kurumları Kampüsü`de devam ediyor. 

Geçtiğimiz duruşmada gizli tanık Serdar Sertçelik`i yurt dışına kaçıran emniyet görevlilerinin yargılandığı davanın duruşma zaptlarının geldiğini bildiren Mahkeme Başkanı, Ayhan Bora Kaplan`ın sanık Fethi Koyuncu`yu pazartesi günü nezarethanede, "Anneni öldürürüm" diyerek tehdit ettiğini belirtti ve buna ilişkin jandarma tarafından tutulan tutanağın dava dosyasına eklendiğini açıkladı. Kaplan`ın tutuklu sanık Fethi Koyuncu`yu mahkemeye dilekçe vererek tanık koruma kapsamında ifade vermek istediği gerekçesiyle tehdit ettiği ifade ediliyor.

"Sayın heyet, mahkeme süresinde geçerli tedirginliklerim nedeniyle dile getiremedim"

Koyuncu mahkemeye sunduğu gizli tanık dilekçesinde ise, "Sayın heyet, mahkeme süresinde geçerli tedirginliklerim nedeniyle dile getiremedim. Canlı olarak görgü tanığı olduğum üç güvenlik yaralama olayını etkin pişmanlık yasasından faydalanarak anlatmak istiyorum. Dosya kapsamındaki diğer suçlar ne kadar aydınlanırsa, dahlim olmadığı o kadar ortaya çıkar diye düşündüm. Yan koğuşumda yatan, eski tarihlerden de tanıdığım A.K. isimli arkadaşımı etkin pişmanlıktan faydalanmasına ikna ettim. O da Mahfuz Tatar ve Erkan Doğan olayının canlı tanığı. Semih Arslan olayının da kısmen bilgi sahibi" ifadelerine yer verdi.

Duruşmada tutuklu sanıklardan eski AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Barış Kurt müşteki ifadelerine karşı savunmasını yaptı. Ayhan Bora Kaplan suç örgütü üyeleri tarafından işkenceye uğradığı iddiasında bulunan Erkan Doğan`ın iddiaları hakkında konuşan sanık Kurt, "Erkan Doğan büyük bir yalancı, sizi yanılttı başkanım. Vallahi billahi ben boşuna yatıyorum" dedi.

"Dosyadan çekilmeye davet ediyoruz sizi"

Kurt`un savunmasının ardından avukatı Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu savunma yaptı. Mahkeme Başkanına "Sizi reddetmeyeceğiz. Dosyadan çekilmeye davet ediyoruz sizi" diye seslenen Kocaoğlu, şunları söyledi:

"Sanıkları tahliye edin, sonrasında çekilin. Bizimle görüşemediğiniz gibi polislerle de görüşemezsiniz. Tutuklama kararlarınızda meşruiyet görmüyoruz. Siz devletin değil, adaletin hakimisiniz. Gerekirse devleti de yargılayacaksınız. Polislerle görüşemez, mesajlaşamazsınız. Kanunun üzerinde misiniz? Suçu varsa eğer Süleyman`ı alacaksanız alın; benim müvekkilimle niye uğraşıyorsunuz? Ben polislerin tahliyesinin de siyasi olduğunu düşünüyorum. Tutuklu yargılamaya taraftar değilim, ama bunları da tahliye edip ev hapsinde tutsunlar. Bunlar devlet memuru olmadığı; vatan, millet, Sakarya edebiyatı yapmadıkları için mi tutuklu?" 

Avukatların savunmalarının ardından duruşma yarın sabah saat 09.00`da devam etmek üzere ertelendi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA