8 Mayıs 2025 Perşembe


21:41   CHP`NIN BEYAZıT MITINGINE YURTTAŞLARDAN DESTEK: BU ADALETSIZLIĞIN BIR AN ÖNCE SONA ERMESINI ISTIYORUZ   21:39   CHP`LI AŞKıN GENÇ: DEVLET HER 1 LIRALıK FAIZ GELIRINE KARŞıLıK YAKLAŞıK 16 LIRA FAIZ ÖDEMESI YAPMAKTA   20:50   İBB CHP MECLIS GRUBU, SARAÇHANE`DEN BEYAZıT`A YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDI   20:03   ÖHD VE TUHADFED`DEN HASTA TUTUKLULARA ILIŞKIN ORTAK AÇıKLAMA: HAPISHANELERDE UYGULANAN AYRıMCı VE KEYFI UYGULAMALARA DERHAL SON VERILMELIDIR   19:34   SELÇUK ÖZDAĞ, SIYASI YASAKLARA ILIŞKIN HAZıRLADıĞı KANUN TEKLIFINI MECLIS`E SUNDU   19:23   ÖZGÜR ÇELIK: `BEYAZıT MEYDANı`NDA BOMBA IHBARı YAPıLDı` ŞEKLINDEKI IFADELER GERÇEĞI YANSıTMAMAKTADıR   19:10   SINAN ATEŞ SUIKASTıNDA IKINCI SORUŞTURMA… TAKIPSIZLIK KARARıNA ITIRAZ DA REDDEDILDI, AYM`YE BIREYSEL BAŞVURU YAPıLACAK   18:59   KARTALKAYA`DAKI OTEL YANGıNıNı ARAŞTıRMA KOMISYONU`NDA BOLU BELEDIYE BAŞKANı TANJU ÖZCAN KONUŞTU: BIR KURUM DA `SORUMLU BENIM KARDEŞIM` DESIN CESURCA, OLAY BELEDIYE SıNıRLARı IÇERISINDE OLSAYDı AYNı GÜN ISTIFA ETMIŞTIM   18:54   MURAT EMIR: SAYıN CUMHURBAŞKANı CUMHURBAŞKANLıĞı YOLUNDA TELEF OLACAK   18:34   ÖZGÜR ÖZEL: "SOKAKTA YÜRÜYEMEYENLERDEN DEĞILIZ"   17:49   ABB`DEN OSMAN GÖKÇEK`E YANıT: ``BIZ, HıRSıZA HıRSıZ OLDUĞUNU UNUTTURMAYACAĞıZ. ÇÜNKÜ UNUTULURSA, KENDINI ERDEM ABIDESI SANıR``   17:45   BTP SÖZCÜSÜ ÖNDER: “MUHALIF DÜŞÜNEN KIM VARSA HAPISLERE ATıLıYOR. HAKLARıNDA YÜZLERCE ŞIKAYET DOSYASı VERILMIŞ BELEDIYE BAŞKANLARıYLA ILGILI HIÇBIR IŞLEM YAPıLMıYOR"   17:23   AYM`NIN, HAYVANLARı KORUMA YASASı`NıN IPTAL ISTEMINI REDDETMESI... MURAT EMIR: "HALKıN IKTIDARıNı KURDUĞUMUZDA ILK ADıMLARıMıZDAN BIRI BU KATLIAM YASASıNı IPTAL ETMEK OLACAK"   17:20   TBMM KİT KOMISYONU... CHP`LI AKBULUT: "ULUSAL SÜT KONSEYI`NIN YEM FIYATLARıNı KONTROL EDEMEDIĞIMIZ SÜRECE HIÇBIR ANLAMı YOK"   17:14   TİP: "ANAYASA MAHKEMESI, YAŞAMı DEĞIL, IKTIDARı VE ŞIDDET POLITIKALARıNı SEÇTI"   17:01   ESILA`NıN BABASıNDAN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A: "‘AILE YıLı` DEDINIZ, BIZ DE BIR AILEYIZ. AILELERI DAĞıTMAYıN"   16:54   ÖZGÜR ÖZEL: “BURADAN SONRA TÜRKIYE`NIN ÖNÜNDE YENI BIR IKTIDAR, YENI BIR DÖNEM VARDıR”   16:26   EKREM İMAMOĞLU`NDAN BEYAZıT MEYDANı`NDAKI “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGINE ÇAĞRı: "DIPLOMANı AL DA GEL"   16:23   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: “VIZYON PROJELERININ HIÇBIRI MUHALEFETIN GÜNDEMDE DEĞIL; KÜRESEL ÖLÇEKTE YAŞANAN GELIŞMELERE DE GÖZLERINI KAPATMıŞLAR"   16:10   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ARSLANKÖY’DE VATANDAŞLARLA BULUŞTU  
 
     
   

EMO: "Bugün çağrı cihazları üzerinden yapılan bir saldırının, yarın cep telefonları ile yapılmayacağına dair bir garanti yoktur"


Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), İsrail`in Lübnan`da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına yönelik düzenlediği saldırıyla ilgili "Saldırının ardından iktidar temsilcilerinin yaptığı, ülkemizde bu cihazların `neredeyse kullanılmadığı` ve `risk olmadığına` yönelik açıklamaları güven vermekten uzaktır. Bugün çağrı cihazları üzerinden yapılan bir saldırının, yarın cep telefonları, tabletler, akıllı saatler, akıllı arabalar, hatta akıllı ev eşyaları ile yapılmayacağına dair bir garanti yoktur" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 12:13   Okunma : 1439

(ANKARA) - Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), İsrail`in Lübnan`da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına yönelik düzenlediği saldırıyla ilgili "Saldırının ardından iktidar temsilcilerinin yaptığı, ülkemizde bu cihazların `neredeyse kullanılmadığı` ve `risk olmadığına` yönelik açıklamaları güven vermekten uzaktır. Bugün çağrı cihazları üzerinden yapılan bir saldırının, yarın cep telefonları, tabletler, akıllı saatler, akıllı arabalar, hatta akıllı ev eşyaları ile yapılmayacağına dair bir garanti yoktur" açıklamasını yaptı.

EMO, İsrail`in Lübnan`da Hizbullah üyelerinin kullandığı çağrı cihazlarına yönelik düzenlediği saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Lübnan`da yaşanan siber-fiziksel saldırının ardından tüm dünyada kullanılan çağrı cihazları ve telsizlerin yanı sıra cep telefonları, tablet, akıllı saat vb. her türlü elektronik cihazın da endişe kaynağı haline geldiğine işaret edildi. Türkiye`nin teknolojideki dışa bağımlılığı ve bunun risklerine dikkat çeken EMO, bu gidişatın tersine çevrilmesi için özelleştirme politikalarına son verilerek yerli teknolojiyi kullanan; bilgiye ve Ar-Ge`ye dayalı katma değeri yüksek ürünler üreten bir sanayileşme modelinin hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

EMO tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Lübnan`da, 17-18 Eylül 2024 tarihlerinde İsrail`in düzenlediği ileri sürülen siber-fiziksel saldırı ile çağrı cihazları ve telsizlerde eş zamanlı patlamalar olmuş, ölüm ve yaralanmalar meydana gelmiştir. Cihazlara patlayıcı yerleştirildiği ve sinyal ya da bir mesajla uzaktan patlatıldığına dair iddialar bulunmaktadır. Saldırı sonrası tüm dünya genelinde kullanılan çağrı cihazları ve telsizler için güvenlik kaygısı oluştuğu gibi, bugün hepimizin cebinde olan telefonların yanı sıra tablet, akıllı saat, vb. uzaktan erişimi olan her türlü elektronik cihaz da endişe kaynağı haline gelmiştir.

İçinde bulunduğumuz yüzyılda, dünya tarihinde hiç olmadığı kadar hızlı bir teknolojik gelişim yaşanmaktadır. `Gelişmekte olan`  ülkeler arasında sayılan ve yıllardır siyasi krizler ve bölgesel çatışmalar nedeniyle bırakın elektronik sanayiyi, elektrik temininde bile sıkıntı yaşayan Lübnan`daki saldırı, teknolojinin hayatımızdaki yerini ve nasıl belirleyici bir konuma ulaştığını gözler önüne sermiştir. Teknolojide dışa bağımlılığın ekonomik, toplumsal ve siyasal açıdan yaratabileceği olumsuz etkilerin yanında doğrudan insan hayatına yönelik tehdit boyutu da bu vesileyle bir kere daha göz önüne serilmiştir.

Ne yazık ki ülkemiz de teknoloji konusunda dışa bağımlı bir ülkedir. İletişim ve elektronik sanayi alanında yıllardır sürdürülen serbestleşme ve özelleştirme politikaları, ulusal elektronik sanayimizi tahrip etmiş, dışa bağımlılığı tetiklemiş ve ülkemizin teknoloji sahipliğinde ve üretiminde geri kalmasına neden olmuştur. Ülkemizin yüksek teknolojili ürünler olarak adlandırılan bilgisayarlar, elektronik ve optik ürünler alanındaki dış ticaret açığı her geçen yıl büyümektedir. Bu alanda en fazla dışalımın yapıldığı alt sektörün cep telefonlarının da içinde yer aldığı iletişim donanımları grubu olması dikkat çekicidir.

`İktidar temsilcilerinin yaptığı ülkemizde `risk olmadığına` yönelik açıklamaları güven vermekten uzaktır`

Zamanında sanayi devrimini ıskalayan ülkemiz, yanlış bilişim politikaları nedeniyle emperyalist sistem içindeki bağımlı konumunun gereği olarak teknoloji yoksulu bir ülke haline gelmiştir. Saldırının ardından iktidar temsilcilerinin yaptığı, ülkemizde bu cihazların `neredeyse kullanılmadığı` ve `risk olmadığına` yönelik açıklamaları güven vermekten uzaktır. Bugün çağrı cihazları üzerinden yapılan bir saldırının, yarın cep telefonları, tabletler, akıllı saatler, akıllı arabalar, hatta akıllı ev eşyaları ile yapılmayacağına dair bir garanti yoktur.

İnsanlığın geleceğini teknolojinin gelişimi ve ne şekilde kullanılacağının belirleyeceği açıktır. İyi yetişmiş mühendisimizi uluslararası sermayenin Türkiye`deki montajcısı pozisyonuna iten, yurttaşlarımızı pahalı, bağımlı ve riskli bir teknolojiye mahkum eden özelleştirme ve serbestleşme politikalarına son verilmelidir. Bu gidişatı tersine çevirmek ve bilgi-iletişim teknolojisi yoksulluğuyla mücadele etmek için alandaki mühendis emeği yükseltilmeli, Türkiye kendi geliştirdiği teknolojiyi kullanan; bilgiye ve Ar-Ge`ye dayalı katma değeri yüksek ürünler üreten bir sanayileşme modelini hayata geçirmelidir. Bunun yapılmasının ön koşulunun planlı bir ekonominin inşası ve kamusal bir anlayışla ele alınan teknoloji ve eğitim politikaları olduğu açıktır. Bilim ve teknolojinin halkın yararına kullanılmasının sağlanmasını temel ilke olarak kabul eden ve alanda çalışan meslektaşlarından aldığı güçle çalışmalarını sürdüren Elektrik Mühendisleri Odası bu alanda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırdır."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA