22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Sinan Ateş suikastı davasında cinayet büro amirinin avukatı gazetecileri hedef aldı


Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş`in öldürülmesine ilişkin görülen davada tutuklu sanıklardan dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal`ın avukatı Aziz Bingöl, gazetecileri hedef göstererek, "Süte zehir katanlar devam etsin, adaleti kim elinizden almış göreceksiniz" diye konuştu. Bingöl, müvekkili Aykal aleyhine haber ve açıklama yapan gazeteciler, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve avukat Mehmet Saral için, "Bu davanın değil, inşallah başka davaların konusu olacaklar" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 2 Ekim 2024 Çarşamba 12:09   Okunma : 598

HABER: MEHMET OFLAZ / ESRA TOKAT

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara`nın Çankaya ilçesindeki Çukurambar semtinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Ateş`in öldürülmesine ilişkin 12`si tutuklu toplam 22 sanığın yargılanmasına Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi`nce Sincan Cezaevi Kampüsü`nde devam ediliyor. Duruşmaya sanıklar, müşteki Sinan Ateş`in ailesi ile taraf avukatları katıldı. CHP`nin 7`inci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da duruşmayı takip etti.

Gazeteciler hedef gösterildi: Süte zehir katmaya devam edin

Duruşma sanık avukatlarının savunmalarıyla devam ediyor. Tutuklu sanık dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amiri Mustafa Ensar Aykal`ın avukatı Aziz Bingöl, şunları kaydetti: 

"Biz maddi gerçek için buradayız. Biz bu duruşmaların kapalı oturumlar halinde yapılmasını talep etmiştik. Amacımız şov değildir, amacımız derdimizi anlatmaktır. Bir yıldır derdimizi anlatamadık. Bizi kimse umursamadı. Bunların birçoğu kasıtlı olarak yapılmıştır. Mustafa Ensar Aykal, görevi boyunca 357 cinayet dosyasını ekibiyle birlikte çözmüştür. Aykal, Sinan Ateş dosyasını da 30 Ağustos 2023`e kadar bir fiil gururla, şerefle görevini yapmıştır. 30 Ağustos 2023`te de sürgün olarak çevik kuvvete gönderilmiştir.

Dosyada yer sanıklar arasında sadece Aykal`ın yakalama tutanağı yok. O gün bilirkişi raporuna istinaden alındı Aykal ama bu rapor şaibeli. Aykal ifadeye alındığında T24 haber yaptı, ‘Skandal, Cinayet Büro Amiri gözaltına alındı` diye. Başka bir detay yok. Aykal`ın ifadesi bittikten 32 dakika sonra T24`ten Asuman Aranca, detaylı bir haber yaptı. Ayşe Ateş`in konumunu gönderdi diye haber yaptı ama bunu yapabilmesi için Suat Yılmazzobu`nun ifadesine ihtiyacı vardı ama o sırada daha ifade vermemişti. Bunu ifade vermeden nasıl biliyor. T24`ten Tolga Şardan da konuya dair haber yaptı. Süte zehir katanlar devam etsin, adaleti kim elinizden almış göreceksiniz.

Çocuklar elbet bu davaları da okuyacak ve kim kimden hesap soracak elbet Türk milletinin önünde herkes bunlarla da yüzleşecektir. Ardından Asuman Aranca Sinan Ateş`in ölüm yıl dönümünde bilirkişi raporunu yayımladı ve burada ‘konumu Ülkü Ocakları Genel Başkanı istemiş, konumu veren de Ahmet Yiğit Yıldırım` diye haber yaptı bir düzeltme yapmadılar. Buna da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Çağdaş Gazeteciler Derneği ödül verdi. Bunlar bir avuç insan. Mesela Turhan Çömez. Turhan Çömez de durmadan Halk TV`ye çıkıyor. Çömez, ‘Komiserin verdiği konum bilgilerle katliamı profesyonelce yürüttüler` dedi. Timur Soykan var. Kendisine 20 defa yazdım bir defa bile dönmedi bana."

"İnşallah başka davaların konusu olacaklar"

Avukat Bingöl, müvekkili Aykal aleyhine haber ve açıklama yapan Gazeteci Tolga Şardan, Asuman Aranca, Timur Soykan ve Şule Aydın, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve avukat Mehmet Saral için, "Bu davanın değil, inşallah başka davaların konusu olacaklar" dedi.

Bingöl, olay anına ilişkin ise, "Aykal, FM plakalı (faili meçhul) araçla bir polisle ve bir kişiyle, saat 13.52`de olay yerine geliyor. Aykal geldiğinde Sinan`ı da bilmiyor. Aykal, bir polis amirinin yanına geliyor. Aykal o amirle görüşüyor. O amir telefondan bir şeylere bakıyor. Baktıktan sonra Aykal`a bilgi veriyor. Aykal`da olay yerini boşaltın diye talimat veriyor. Aykal, saat 13.56`da olay yerinden ayrıldı. Olay yerinden ayrıldıktan 5 dakika sonra Tolgahan`ı aramış ve Tolgahan`a ne söylemiş olabilir? Aykal`ın bu aramasında şüpheli sayılacak hiçbir ibare yok. Tolgahan`ı emniyette çok kişi tanıyor. Onların adı niye geçmiyor? Bu 13 emniyetçiye niye Tolgahan`la ne görüştükleri sorulmuyor" diye konuştu.

"Aykal, Balkaya ve Demirbaş`ın ifadesini almıştır"

Bingöl, bilirkişi raporunu hazırlayanın eski polis memuru olduğunu, görevdeyken bu dosyadaki 13 şüpheli hakkında evrak düzenlediğini, sonra dönüp bilirkişilik yaptığını açıkladıktan sonra hem bilirkişi hem de rapor hakkında ret talebinde bulundu. Avukat Bingöl, konuşmasının devamında, müvekkilinin tetikçi Eray Özyağcı`yı olay yerinden motosiklet ile kaçıran tutuklu sanık Vedat Balkaya`yı yakalattığını ve ifadesini aldığını, müvekkilinin Ülkü Ocakları eski Genel Merkez Yöneticisi tutuklu sanık Tolgahan Demirbaş`ın yakalanmasına yer aldığını ve ifadesini aldığını söyledi. Bingöl, "Bu adam onurlu ve şerefli olduğu için yargılanıyor. Ev hapsini ve tahliyesini talep ediyoruz" dedi.

Duruşma sanık avukatlarının savunmalarıyla devam ediyor. 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA