13 Ağustos 2025 Çarşamba


15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı İDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı   13:18   CHP KADıN KOLLARı GENEL BAŞKANı KAYA’DAN AILE ARABULUCULUĞU TEPKISI   13:16   GÖKHAN GÜNAYDıN: ERKEN SEÇIMIN DAHA FAZLA GECIKTIRILEBILME IHTIMALI KALMAMıŞTıR   13:14   GAZZE’DE ATEŞKES ÇıKMAZı   13:07   KıŞ ÖNCESI BOZTEPE’YE KAPSAMLı BAKıM   11:35   YENIŞEHIR BELEDIYESI KALDıRıM VE YOL IŞGALLERINE GEÇIT VERMIYOR   10:52   MERSIN’DE KıRSAL KALKıNMAYA BÜYÜK DESTEK: ‘HADI GEL KÖYÜMÜZE DESTEK VERELIM’ PROJESIYLE 300 AILE AYAĞA KALKTı   10:51   ÜNIVERSITE ÖĞRENCILERI BARıNMA SORUNUYLA KARŞı KARŞıYA... BAŞKENTTE EV KIRALARı 17 BIN LIRADAN, YURT ÜCRETLERI 12 BIN LIRADAN BAŞLıYOR   10:46   TBMM’DE KURULAN MILLI DAYANıŞMA KARDEŞLIK VE DEMOKRASI KOMISYONU’NA ÖZEL INTERNET SITESI HAZıRLANDı   10:42   ÖSYM, MILLI EĞITIM BAKANLıĞı AKADEMI GIRIŞ SıNAVı’NıN SONUÇLARıNı AÇıKLADı   10:02   MERSIN’DE ÜCRETSIZ ALMANCA KURSLARıNA REKOR İLGI: HEM DIL HEM ÖZGÜVEN KAZANDıRıYOR   01:29   LÜTFI PARıLTı: “BAŞARı, TOPLUMA KATKıYLA TAÇLANıR”   18:16   FABRIKALARıN GIZLI ENERJI KAYBı: KAPıLARDAN KAÇAN ISı! YÜZDE 30’UN ÜZERINDE TASARRUF MÜMKÜN   18:01   AHKİB’DEN İHRACAT REKORU: YÜZDE 53’LÜK BÜYÜMEYLE 48,5 MILYON DOLARLıK İHRACAT!   17:37   "HAYALLER ENGEL TANıMAZ!": MERSIN’DE "BIR ŞEFKAT HARESI" RÜZGARı   16:13   ÇANAKKALE’DE YANGıN...EVI YANAN YURTTAŞLAR: "EVLERIMIZ DEĞIL HAYALLERIMIZ YANDı"  
 
     
   

Fernas maden işçileri Meclis`te


Soma`dan Ankara`ya yürüyüşleri sırasında Ankara`nın girişinde engellenen Fernas Madencilik İşçileri, muhalefet milletvekilleri ile TBMM`ye geldi. Muhalefet milletvekilleri, TBMM`de ortak açıklama yaparak, madencilere destek verdi.

 

Tarih : 2 Ekim 2024 Çarşamba 17:13   Okunma : 606

Soma`dan Ankara`ya yürüyüş başlatan Fernas Madencilik işçileri, Ankara`nın girişinde polis ekiplerince engellendi. Olay yerine gelen muhalefet milletvekilleri, çeşitli görüşmelerin ardından madencileri otobüsle TBMM`ye götürdü. Meclis girişinde madencilerin ayakkabılarını giyerek içeri girmeleri istendi. Muhalefet milletvekilleri, madencileri kapıda karşıladı. İşçiler kapıdan yalın ayak yürüyerek geldi. Karşılamanın ardından muhalefet partilerine mensup milletvekilleri TBMM Basın Kapısı`nda ortak açıklama yaptı.

CHP olarak madencilere desteklerinin süreceğini belirten CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, "İşçiler örgütlü olmak istedikleri için işlerinden edildi. Bu madenin sahibiyle görüşme sağlayamadılar. Hakça yaşayabilecekleri bir ücret istiyorlar. İş güvenliği tedbirlerinin sağlanmasını istiyorlar. Soma`da daha önce yaşadığımız acı tecrübeler var. İşçilerin sesine kulak verilmeli. Biz CHP olarak işçilerimizin yanındaydık, yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer ise, "Yine bir hak arayışı ile karşı karşıyayız. Bu insanlar ayakları çıplak şekilde Meclis`e kadar yürüdüler. Talepleri çok net ve haklı talepler. İnsan onuruna uygun bir ücret istiyorlar. Türkiye`de en çok ölümlerin olduğu iş kolunda iş güvenliği istiyorlar. Sendikal örgütlenme istiyorlar. Peki, iktidar sahipleri neden korkuyorsunuz? Türkiye`nin her yerinde bir hak arayışı ile karşı karşıyayız. İnsanlar Anayasa`dan kaynaklı haklarını arıyorlar. Biz onların haklı taleplerine arabulucu olmak istedik ancak olumlu sonuç alamadık. İşçiler haklarını alana kadar seslerini duyurmaya devam edeceğiz. Bu mücadelerini desteklemeye devam edeceğiz" diye konuştu.

CHP`li Deniz Yavuzyılmaz: AK Parti milletvekilinin yaptığı haksızlığı düzeltebilmek adına 43 madencimiz şu anda TBMM`de

AK Parti`ye madencilerin sesini duymasıı çağrısında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün burada Soma`dan TBMM`ye kadar çıplak ayakla gelen madencilerimizin haklı tepkilerini dile getirmek için bir arada bulunuyoruz. AK Partinin kendi yarattığı ekonomik krizi bahane ederek kendi şirketinde çalışan madencilerin haklarını vermeyen bir AK Parti milletvekilinin yaptığı haksızlığı düzeltebilmek adına 43 madencimiz şu anda TBMM`de. Ankara`ya gelirken önleri kesildi ve kendi iradelerini temsil eden bu mekana girişleri engellenmek istendi. Ancak muhalefet milletvekilleri hızla yanlarına giderek bu engeli hep birlikte kaldırdık. Madenci kardeşlerimiz burada tüm partilerin grup başkanvekilleri ile görüşerek taleplerini iletecekler. Bu madencilerin çığlığını tüm siyasi partiler ve özellikle AK Parti duysun. Bu sorun çözülsün."

TİP`li Ahmet Şık: AKP bir patron devleti kurma sürecini tamamlamıştır

AK Parti`ye yönelik eleştirilerini sıralayan Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, "Bu arkadaşlarımızın çalıştığı madenin sahibi bir AKP milletvekili. Bir AKP`li vekilin sahip olduğu bir iş yerinde bu arkadaşlarımız önlenebilir nedenlerle bir katliam olmasın diye direniyorlar. O katliamın ardından geride bıraktıkları ailelerine `fıtrat` diye açıklama yapılmasın diye direniyorlar. İnsani koşullarda emeklerinin karşılığı bir ücret almak istiyorlar. Türkiye`nin özetidir aslında bu arkadaşların direnişi. O AKP`li vekil Meclis`te yapılacak bir yasa tasarısı görüşmesinde güya işçi ve emekçiler için oya kullanacak. AKP bir patron devleti kurma sürecini tamamlamıştır. Mevzu artık yoksullar ve bir avuç zenginin rantı üzerinden dönecek bir mücadeledir" şeklinde konuştu.

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli de açıklamasında şunları söyledi:

"Bu Meclis, AKP iktidarı boyunca emekçilere ısrarla kapılarını kapatan, onların sorunlarını dinlemeyen bir Meclis maalesef. AKP, sermayenin partisidir. AKP ve MHP sermayenin gereklerini yerine getirmek için bu Meclis`te çalışıp, kapılarını da halka kapatmak istemektedir. O yüzden bu mücadele çok önemlidir."

 Açıklamanın ardından işçiler, partilerin grup başkanvekilleriyle görüşmek üzere TBMM ana binaya girdi. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA