27 Haziran 2025 Cuma


19:58   MEZITLI’DE BAŞARıR VE TUNCER’DEN SAHA ÇıKARMASı   11:50   “ACIL SERVIS HAYAT KURTARMAK İÇINDIR.”   10:45   TOROSLAR’DA ASFALT BAKıM ÇALıŞMALARı ARALıKSıZ SÜRÜYOR   09:31   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN ÇÖPÜNÜ EKONOMIK VE ÇEVRECI BIR ANLAYıŞLA TAŞıYOR   09:25   ÖZGÜR ÖZEL: "CHP’YI, KURULTAYDA SEÇILMEMIŞ KIMSE YÖNETEMEZ. AKP’NIN OYUNUNA GELMEMEK GEREKIR"   09:06   TBMM GENEL KURULUNDAKI YOKLAMADA “SAHTE OY” KRIZI   09:01   MERSIN’DE KONFORLU VE KESINTISIZ ULAŞıMıN ADRESI; BÜYÜKŞEHIR   16:46   TÜRKIYE IHRACATıNA DEMIR ÇELIK SEKTÖRÜNDEN ÖNEMLI KATKı    16:44   TARSUS BELEDIYESI’NDEN GELECEĞE GÜÇLÜ BIR KULAÇ   16:01   AKDENIZ’DE İBADETHANELERE KESINTISIZ TEMIZLIK HIZMETI   15:57   MILLETVEKILI BOZAN’DAN MERSIN’DEKI GENÇLER IÇIN KENT DINAMIKLERINE ÇAĞRı   15:50   MERSIN OSB’DEN MÜJDE ÜSTÜNE MÜJDE   14:05   YENIŞEHIR BELEDIYESI RUHSATSıZ GıDA TAKVIYESI ÜRETEN TESISI MÜHÜRLEDI    12:04   TARSUS DOĞA PARKı YENI ÜYELERINE ‘MERHABA’ DIYOR   12:01   ÖZGÜR ÖZEL, BRÜKSEL VE BERLIN’E GIDIYOR   11:55   AVRUPA KONSEYI’NDEN CHP GENÇLIK KOLLARı GENEL BAŞKANı CEM AYDıN’A ZIYARET   09:25   BÜYÜKŞEHIR’IN ENGELSIZ YAŞAM PARKı, AILELERI AÇıK HAVA SINEMASıNDA BULUŞTURUYOR   01:18   BAŞKAN AV. ULAŞ YıLMAZ: “MUHARREM, ADALETIN SESI, VICDANıN YANKıSıDıR”   16:01   ÖZGÜR ÖZEL, ERDOĞAN’A SESLENDI: “ETKIN PIŞMANLıĞı BıRAK, SON PIŞMANLıK FAYDA ETMEYECEK. BU MILLET SANA HESAP SORACAK”   14:03   TOROSLAR’DA DAHA TEMIZ VE YEŞIL BIR ÇEVRE İÇIN YOĞUN MESAI  
 
     
   

CHP`li Günaydın, kadınlara yönelik saldırı ve cinayetleri Meclis gündemine taşıdı


CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`un yanıtlaması istemiyle verdiği  soru önergesinde, son dönemde toplumda infiale yol açan, kadınlara yönelik saldırıları ve kadın cinayetlerini TBMM gündemine taşıdı.

 

Tarih : 7 Ekim 2024 Pazartesi 13:41   Okunma : 548

(ANKARA) - CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`un yanıtlaması istemiyle verdiği  soru önergesinde, son dönemde toplumda infiale yol açan, kadınlara yönelik saldırıları ve kadın cinayetlerini TBMM gündemine taşıdı.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, kadın cinayetlerine ilişkin, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Adalet Bakanı Yılmaz Tunç`un cevaplaması istemiyle soru önergesi verdi. Türkiye`deki cezasızlık politikasının kadınların hayatlarını tehdit ettiğini vurgulayan Günaydın, her iki bakanlıktan kadın cinayetleriyle ilgili ayrıntılı verileri açıklamasını istedi ve cinayetlerin engellenmesinde alınan tedbirlerin yeterli olup olmadığını sordu.

"Erkek şiddeti `uyuşturucu bağımlısıydı, psikolojik sorunları vardı` gibi gerekçelerle örtülmeye çalışılıyor" 

Günaydın, şunları kaydetti:

"2024 yılının ilk 8 ayında 261 kadın erkekler tarafından öldürüldü.164 kadının ölümü hala şüpheli. Sadece bir ay içinde 34 kadın öldürüldü. Yalnızca veriye yansıyan bu gerçeklik, kadın cinayetlerinin giderek arttığının kanıtıdır. Kadınlar evlerinde öldürülüyor, en yakınlarındaki erkekler tarafından öldürülüyor, sokakta taciz ve tecavüzle tehdit ediliyor, kimi zaman ise ansızın kaybolan gencecik kadınlar intihar açıklamalarıyla karanlıkta bırakılıyor. Kadınlar pencerelerden, balkonlardan düştü denilerek cinayetleri örtbas ediliyor.

Yaşanan erkek şiddeti `alkollüydü, uyuşturucu bağımlısıydı, psikolojik sorunları vardı` gibi gerekçelerle örtülmeye çalışılmaya devam etmektedir. Bu güvensiz yaşam alanları ve cezasızlık politikaları süregelen patriyarkanın devamı niteliğindedir. Ancak `normalleştirilmeye` çalışılan bu güvensizlik ülkemiz kadınlarının kaderi değildir."

"İhbar ve şikayetlerin kaçının ardından mülki amir tarafından koruyucu tedbir kararları verilmiştir"

Günaydın, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun`un uygulanmadığını ifade ederek, Yerlikaya ve  Tunç`a şu soruları yöneltti:

"Son 20 yılda Bakanlığınızın ilgili birimlerine kaç kadın cinayeti, şiddet, cinsel taciz, tecavüz vakasına ilişkin ihbar ve şikayet olmuştur? Verilerin illere ve ilçelere, yıllara göre dağılımı nedir? Son 20 yılda Bakanlığınızın verilerine yansıyan ihbar ve şikayetlerin ardından verilen kararlar nelerdir? İhbar ve şikayetlerin kaçının ardından mülki amir tarafından koruyucu tedbir kararları verilmiştir? Kaçının ardından hakim tarafından koruyucu ve önleyici tedbir kararları verilmiştir? Son 20 yılda kadınların can güvenliğine ilişkin Bakanlığınızın birimlerince verilen tedbir kararlarının kaçının yerine getirilmesinin takibi yapılmıştır?

Alınan tedbir kararlarına rağmen kaç kadın öldürülmüştür? Bunlarda Bakanlığınızın alınan kararları takip etmesine yönelik eksikliği bulunmakta mıdır? Eğer öyleyse, ilgili personele cezai işlem uygulanmış mıdır? Kamuoyunda tartışıldığı üzere 6284 sayılı Kanun`un iptaline ilişkin bir düzenleme Bakanlığınız bünyesinde ele alınmakta mıdır?






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA