9 Haziran 2025 Pazartesi


12:36   BÜYÜKŞEHIR, KURBAN KESIM HIZMETININ ARDıNDAN TEMIZLIK MESAISINDE    13:40   BAŞHEKIM TOPÇU’DAN FERDI ZEYREK’IN DURUMUYLA ILGILI AÇıKLAMA: "BAŞKANıMıZıN TÜM YOĞUN BAKıM TEDAVILERI OLMASı GEREKTIĞI GIBI DEVAM EDIYOR"   09:35   BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI KADROSUNU GENIŞLETIYOR   07:47   GÜROL AKBAŞ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   23:27   BAŞKAN ULAŞ YıLMAZ’DAN BAYRAM MESAJı: “BAYRAMLAR KARDEŞLIĞIMIZI PEKIŞTIRDIĞIMIZ ZAMANLARDıR”   23:25   BAŞKAN SEÇER’DEN BAYRAMDA GÜÇLÜ MESAJ: “İNADıNA HALK, İNADıNA BIRLIK!”   15:22   CHP’LI VEKIL GÜLCAN KıŞ’TAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   14:23   TARSUS ŞEHIR MEZARLıĞı OTOPARKı TAMAMEN YENILENDI   14:12   MERSIN BISIKLET ŞEHRI OLMA YOLUNDA HıZLA İLERLIYOR   14:02   KDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN V. ZEYIT ŞENER’DEN KURBAN BAYRAMı MESAJı   13:56   HAMIT KARıŞ: “BAYRAMDA PAYLAŞTıKÇA ÇOĞALAN DEĞERLERIN FARKıNDA OLALıM”   13:50   BAŞKAN ALI BOLTAÇ’TAN KURBAN BAYRAMı KUTLAMA MESAJı    13:14   BAŞKAN SEÇER, MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN ‘ALTıN KOVAN PROJESI DAĞıTıM TÖRENI’NE KATıLDı   01:01   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL HAKKıNDA SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   22:59   HASAN TÜZÜN: “BAYRAMLAR, BIZI BIZ YAPAN DEĞERLERI HATıRLAMA ZAMANıDıR”   22:55   CHP’NIN GAZIOSMANPAŞA MITINGI... ÖZEL: ERDOĞAN’ıN GÖREVLENDIRDIĞI KIŞILER DARBEYI ASKER ÜNIFORMASıYLA DEĞIL SAVCı CÜBBESIYLE YAPMAKTADıR   21:40   İZMIR BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ILE DİSK/GENEL-İŞ ARASıNDA TOPLU İŞ SÖZLEŞMESI İMZALANDı   19:10   BAŞKAN SEÇER SÖZÜNÜ VERMIŞTI; GÜLNAR, ILıSU SUYUNA KAVUŞTU   16:15   BÜYÜKŞEHIR’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR   16:05   BAŞKAN BOLTAÇ DÜNYA BISIKLET GÜNÜNDE PEDAL ÇEVIRDI  
 
     
   

Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz: “Kamuda Yapılan İhraçlar Hukuki Değil, Siyasidir”


KESK Mersin Şubeler Platformu tarafından düzenlenen ‘İhraçlar Adalet Arıyor’ konulu panelde, OHAL KHK’ları ile kamuda yaşanan hukuksuz ihraçlar dile getirildi ve haklarında herhangi bir mahkûmiyet kararı olmayanların bir an önce işe iadeleri istendi.

 

Tarih : 26 Mayıs 2019 Pazar 23:03   Okunma : 507

Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz sunumunda, kamuda yapılan ihraçların hukuki değil, siyasi olduğunu vurgulayarak, “İhraç edilenlere, idare hukukunun temel ilkelerinden olan savunma hakkı bile tanınmayarak açık bir şekilde yargısız infaz yapılmıştır” dedi.

 “OHAL KOMİSYONU, HUKUKİ BİR KRİTERE SAHİP DEĞİLDİR”

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu’nun moderatörlüğünde, Yenişehir Belediyesi Nikâh Salonu’nda düzenlenen panele, Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, KESK Eşbaşkanı Mehmet Bozgeyik ve Prof. Dr. Haluk Asuman Savaş konuşmacı olarak katıldı.

Panelde sunum yapan Mersin Barosu Başkanı Av. Bilgin Yeşilboğaz, 2016-2018 yılları arasında yaşanan OHAL döneminde, kamuda yaşanan hukuksuz ihraçlara karşı mücadelenin ve adalet arayışının hala sürdüğünü ifade ederek, “15 Temmuz’dan sonra seri halinde çıkarılan KHK’larla, kamu görevlilerinin kurumlarınca yapılan değerlendirmeler sonucunda, kamu görevinden çıkartılacağı öngörüldü ve bu şekilde kamu görevine son verilenlerin bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyeceği söylendi. Aslında hukuken böyle bir şey mümkün değildir. Kamuda yapılan ihraçlar hukuki değil, siyasidir. 2 yıl boyunca yayınlanan 13 ayrı ihraç KHK’sı ile 135 binin üzerinde kamu çalışanı ihraç edildi. Bunlardan yaklaşık 5 bini, KHK’larla ya da komisyon kararıyla işlerine geri döndü. Hala yaklaşık 130 bin kişi ihraç durumunda. OHAL İnceleme Komisyonu ise bağımsız bir yargı kurumu değil, yine KHK ile kurulmuş idari bir yapıdır. Siyasi nitelikte kurulan OHAL Komisyonu, hukuki bir kritere sahip değildir. Anayasa’yı ihlal eden, kişi hak ve özgürlüklerini yok sayan bir komisyondur” diye konuştu.

“İHRAÇ EDİLENLERE YARGISIZ İNFAZ YAPILMIŞTIR”

672 ve 675 sayılı KHK’lar ile kamuda yaşanan ihraçların niteliğine, ihraç edilenlerin hangi gerekçe ile görevden alındığına ilişkin somut deliller ortaya konulmadığını, ihraç edilenlere idare hukukunun temel ilkelerinden olan savunma hakkının bile tanınmayarak, açık bir şekilde yargısız infaz yapıldığını belirten Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Hakkında değerlendirme yapılan kamu görevlisinin savunması alınmıyor. Bir idari soruşturmada savunma alınmadan idari yaptırım uygulayamazsınız, bir uyarı cezası bile veremezsiniz. Sorgusuz sualsiz en ağır yaptırım uygulanıyor, kamu görevinden bir kez daha kamu hizmetinde çalıştırılmamak üzere çıkartılıyor. Bu şekilde, kamu görevlilerinin bir daha kamu hizmetinde istihdam edilmemek üzere kamu hizmetinden çıkartılmasının adı idari azildir. Türkiye’de idari azil 1926’da kaldırılmıştır. Bu durum 1926 döneminin öncesine giden uygulamalardır.

"HUKUKSAL VE ÖRGÜTSEL MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Savunmanın bağımsız temsilcisi olan biz avukatlar,  dün olduğu gibi bugün de ülkemizi, toplumumuzu, meslektaşlarımızı, mesleğimizi, kısacası haksızlığa uğrayan kim varsa hakkını savunmaya, aramaya devam edeceğiz. Karanlığa karşı aydınlığı; baskıcı, otoriter yönetim anlayışına karşı, özgürlükleri ve demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Siyasi iktidarın bugüne kadar hayata geçirdiği tüm hukuk dışı uygulamalarda olduğu gibi, hangi siyasi görüşten olursa olsun, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen herkes için hukuksal ve örgütsel mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğimiz bilinmelidir” şeklinde konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  MERSİN BAROSU, BİLGİN YEŞİLBOĞAZ, HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK, KESK, OHAL, KHK

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA