23 Haziran 2025 Pazartesi


12:20   BAIN & COMPANY TÜRKIYE’DEN 500 MILYAR DOLARLıK ENERJI DÖNÜŞÜM FıRSATı   12:15   DıŞ KAYNAKLı SATıŞTA TALEP PATLAMASı: DIJITALLEŞME HıZ KAZANıRKEN, İNSAN TEMASı HALA EN KRITIK UNSUR   12:10   BÜYÜKŞEHIR’IN ‘TARIHI KILIKYA YOLU PROJESI’ GEÇMIŞ İLE GÜNÜMÜZÜ BULUŞTURMAYA DEVAM EDIYOR    12:06   CHP’LI KıŞ :BORÇ BATAĞı DERINLEŞIYOR FAIZ, İCRA, BATıK KREDI REKORDA   12:01    MEZITLI BELEDIYESI’NDEN KADıNLARA KAPADOKYA GEZISI   11:57   AHBİB BAŞKANı VEYSEL MEMIŞ: İHRACAT HACMINDE EN GÜÇLÜ İVMELENMEYI CEZAYIR, BELÇIKA VE FILISTIN’DE YAKALADıK   11:45   KÜLTÜR PARK MERSINLILERIN NEFES ALMA NOKTASı   11:16   RTÜK ÜYESI TUNCAY KESER: "RTÜK’ÜN YAPTıRıM KARARLARıNıN YÜZDE 51’I DANıŞTAY’DAN VIZE ALAMıYOR"   09:07   CHP TEKIRDAĞ’DA MEYDAN OKUDU: “ADAYıMı BıRAK, SANDıĞı GETIR”   09:01   MERSIN BÜYÜKŞEHIR 19 BIN TON TıBBI ATıĞı BERTARAF ETTI   12:23   MIMARLARDAN DAYANıŞMA ETKINLIĞI   11:20   YUMURTALıK HALKıNDAN ÇEVREYE, DENIZE DUYARLıLıK ÇAĞRıSı   11:10   SOFRALARA LEZZET KATACAK AŞÇıLAR BÜYÜKŞEHIR’LE YETIŞIYOR   11:01   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, FERDI ZEYREK’IN KıZı NEHIR ZEYREK’I, YKS’NIN IKINCI OTURUMUNA DA GETIRDI   10:20   YKS’NIN IKINCI OTURUMU AYT BAŞLADı   09:20   BÜYÜKŞEHIR ÖĞRENCI VE VELILERIN YKS HEYECANıNA ORTAK OLDU   08:30   ABD SALDıRıLARı SONRASı İRAN, İSRAIL’E MISILLEME SALDıRıLAR DÜZENLEDI   21:01   BAŞKAN SEÇER, BÜYÜKŞEHIR’IN DÜZENLEDIĞI EMIRLER ORMAN PARKı PIKNIK ALANı’Nı İNCELEDI   15:50   TARSUS CHP’DEN KıRSAL MAHALLE ZIYARETLERI   12:05   “PROTESTO HAKKıNı KULLANAN ÖĞRENCILERI YURTTAN UZAKLAŞTıRMAK ZALIMLIKTIR”  
 
     
   

Kurtuluş Parkı, Fernas işçilerine kapatıldı...


Konur Sokak`tan Kurtuluş Parkı`na yürüyen Fernas işçilerinin parkta basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Parkın etrafı polis bariyerleriyle kapatıldı. Oturma eylemine geçen işçilerden biri baygınlık geçirdi.

 

Tarih : 16 Ekim 2024 Çarşamba 15:28   Okunma : 529

HABER: OGÜN AKKAYA - KAMERA: GURBETELLİ YALÇIN

Kurtuluş Parkı`nda oturma eylemi yapan ve açlık grevinin ikinci gününde gözaltına alınan Fernas işçileri, ifadelerinin alınması ve sağlık kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Çankaya Konur Sokak`ta bir araya gelen işçiler tekrar Kurtuluş Parkı`na yürüyüş başlattı.

Polis, fernas işçilerinin yürüyüşüne beşer kişilik gruplar halinde hareket etmeleri halinde izin verdi. İşçilerin yürüyüşüne CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu eşlik etti.

Kurtuluş Parkı`na ulaşan Fernas işçilerinin parkta basın açıklaması yapmasına izin verilmedi. Parkın etrafı bariyerlerle kapatıldı.

Parkın kapatılmasına ilişkin konuşan bir polis yetkilisi "Buranın sürekli eylem alanı olmasını istemiyoruz. Çıplak ayakla dolaşmayacaksınız" dedi.

CHP Milletvekilleri ve sendika üyeleriyle birlikte polislerin basın açıklaması için görüşmeler sonuçlanmaması üzerine işçiler, kapatılan park önünde oturma eylemine geçti. Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, talepleri çözüme kavuşana kadar oturma eylemini ve açlık grevini sürdüreceklerini açıkladı. İşçilerin oturma eylemine geçtiği sırada bir Fernas işçisi baygınlık geçirdi. İşçi, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 Bağımsız Maden-İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, biz madenciler olarak bu alandan ayrılmayacağız, bu alanda durmaya devam edeceğiz. Biz işverenler müzakere zemininin kurulması, bu sorunun toparlanmasını istiyoruz. Çünkü çok haklıyız. İşverenin temsilcileriyle her zeminde tartışmaya hazırız. Üç işçi temsilcisi arkadaş gidecek. Biz sendika olarak aradan da çekiliyoruz" dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA