19 Ağustos 2025 Salı


18:35   KAMU EMEKÇILERI ALANLARDA: “ORTADA SÖZLEŞME DEĞIL, SEFALET DAYATMASı VAR!”   18:25   “CEZAEVINDE HAYATTA KALMA MÜCADELESI: BEYLIKDÜZÜ BELEDIYE BAŞKANı MURAT ÇALıK ‘MAMA ILE AYAKTA DURUYORUM’”   18:18   TARSUS’TA KÖY MEYDANı FESTIVALE DÖNÜŞTÜ: “KÖYDE ŞENLIK” COŞKUSU BÖĞRÜEĞRI’YI SARDı   10:55   CHP’LI DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN ÇARPıCı UYARı: “ÇUKUROVA KURUYOR, ÇIFTÇI TARLADAN KAÇıYOR!”   10:25   MERSIN ŞEHIR TIYATROSU’NA ÇIFTE GURUR: “BEN ANADOLU” YıLıN OYUNU, ÖMÜR SEVGI ÇIL YıLıN OYUNCUSU SEÇILDI   09:32   DR. LEVENT UYSAL: “TERÖRSÜZ TÜRKIYE, BARıŞ VE KARDEŞLIĞIN YÜZYıLı OLACAKTıR”   09:02   MERSIN’DE HAYVANLARA “BUZLU MENÜ” VE FıSKIYE KEYFI   18:50   CHP’LI TALAT DINÇER: “ESNAFıN VERGI-SGK BORCU DAĞ OLMUŞKEN HÂLÂ NEYI BEKLIYORSUNUZ?”   18:40   MESKİ, SARıKAYA MAHALLESI’NE YETERLI İÇME SUYU SAĞLADı   18:35   TMMOB ADANA ŞB.BAŞKANı AKSU ,“AFET RISKLERI ARTıYOR”   18:30   CHP’LI ŞEVKIN’DEN TARIHI ‘DEPREM’ ÇAĞRıSı!   18:23   BAŞKAN PIŞKIN, ADANA VE MERSIN İÇIN KRITIK UYARı:    16:20   MERSIN’DE GÖKYÜZÜ ŞÖLENE DÖNÜŞTÜ   16:03   JEOLOJI MÜHENDISLERI ODASı’NDAN DEPREM KRIZI UYARıSı: "SAHTE DIPLOMALıLARLA FELAKETE GIDIYORUZ!"   13:55   TOROSLAR’DA EĞITIMIN ZAFERI: OKUMA YAZMA ÖĞRENEN YETIŞKINLER HAYATLARıNA YENIDEN BAŞLADı!   11:30   MERSIN’DE ÇOCUKLAR FUTBOLLA BÜYÜYOR: ÜCRETSIZ KURSLAR YETENEK AVıNDA!   10:05   MERSIN’DE KARIYER DEVRIMI: BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE 44 BIN KIŞIYE İSTIHDAM DESTEĞI!   01:28   KıRŞEHIRLILERDEN ’HAK, HUKUK, ADALET’ ÇAĞRıSı: ALLAH’ıN VE MILLETIMIZIN ISTEĞIYLE İMAMOĞLU’NU ÇANKAYA’YA YOLLAYACAĞıZ. İSTANBUL’U ALDıK, TÜRKIYE’YI DE ALMAYA TALIBIZ   20:06   TOLGA GÖKÇELI MEZITLI İLÇE BAŞKANLıĞı’NA ADAYLıĞıNı AÇıKLADı   16:58   MEZITLI BELEDIYE ZABıTASı’NDAN SıKı DENETIM  
 
     
   

Gökhan Günaydın`dan Esenyurt Belediye Başkanı Özer`in gözaltına alınmasına tepki: Her şey bitti CHP üzerinden mi terör sorgulaması yapmaya kalkışıyorsunuz


CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in PKK/KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınmasına, “Her şey bitti CHP üzerinden mi terör sorgulaması yapmaya kalkışıyorsunuz? Siz kendinizin hangi süreçlerde hangi terör örgütüyle bağlantılar kurduğunuzu çıkın açıklayın" sözleriyle tepki gösterdi.

 

Tarih : 30 Ekim 2024 Çarşamba 09:47   Okunma : 257

(ANKARA) - CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in PKK/KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınmasına, “ "Her şey bitti CHP üzerinden mi terör sorgulaması yapmaya kalkışıyorsunuz? Siz kendinizin hangi süreçlerde hangi terör örgütüyle bağlantılar kurduğunuzu çıkın açıklayın" sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, SZC TV`de katıldığı programda PKK/KCK terör örgütünün mensup ve faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürütülen soruşturmalar kapsamında Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in gözaltına alınmasına  ilişkin değerlermelerde bulundu.

Günaydın, şunları kaydetti:

"An itibarıyla bu sabah erken saatlerinde hem Esenyurt Belediyesi`ne operasyon yapılıyor hem de Ahmet Özer`in evi aranıyor. Görevliler terör soruşturması kapsamında bir arama yaptıklarını ifade etmişler. Ancak bunun dışında bir bilgiye sahip değiliz.

"Bu memlekette yargının nasıl araçsallaştırıldığına yönelik yaşanmışlıklarımız var"

Ahmet Özer üzerinden bir terör soruşturması yapmaya kalkışmanın bir siyasi mesaj olduğunu göreceğiz. Buna ilişkin kanaatletlerimiz var. Dosyanın içerisinde ne olduğunu bilmiyoruz. Ancak bu memlekette yargının nasıl araçsallaştırıldığına yönelik de yaşanmışlıklarımız var.

Esenyurt sorunlarıyla Türkiye`nin gündeminde olan bir kent. Orada sosyolog profesörün belediye başkanı olarak bulunması etkin bir çalışma yürütmesi için gerçeleştirildi. Konulduğu günden bu yana da etkin çalışmalar yapıyor.

Bir taraftan Öcalan`ı Meclis`e çağırıp diğer taraftan Esenyurt Belediye Başkanı`nı terör üzerinden gözaltına almaya kalkışmak iktidarın nasıl yargıyı araçsallaştırıldığının örneğidir. Şunu unutmayalım; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu`yken her gün İstabul Belediyesi`ne yönelik düzenlenen basın toplantılarında 800 teröristin İstanbul Belediyesi`nde çalıştığını söylüyorlardı. Sonra Süleyman Soylu gitti yerine başka İçişleri Bakanı geldi. Bunlar hala çalışıyorlar mı? Çalışıyorlarsa İçişleri Bakanı nereye bakıyor? Çalışmıyorlar da iftira edildiyse bunun bir sorumlusu yok mudur? Bütün bu sorular havada olmaya devam ediyor. Bunun tek ilacı çağdaş hukuk devleti ve buna bağlı çalışan hakim, savcılar.

Soruşturma dosyasına mutlaka gizlilik koyacaklar. Korkarım gözaltı işlemleri bitip de savcılık ifadesi alınana kadar yani yanına avukatlarının soruşturma ve ifade sırasında girene kadar da biz dosya konusunda, ne sorulduğu konusunda bilgi sahibi olamayacağız. Ancak göreceğiz ki bugüne kadar ne dedilerse bundan sonra da bunu söylemeye devam edecekler. Ben iktidarın burada tutarlılığını sorgulamaya gayret ediyorum. Her şey bitti CHP üzerinden mi terör sorgulaması yapmaya kalkışıyorsunuz? Siz kendinizin hangi süreçlerde hangi terör örgütüyle bağlantılar kurduğunuzu çıkın açıklayın.

"Belediye başkanımızın yanında olacağız"

Sabahın köründe belediye başkanınının evinden yaka paça alınıp emniyete götürülmesi kabul edilebilecek bir şey değildir. Belediye başkanımızın yanında olacağız. Gerçeğin peşinde olacağız. İktidarlar gelir geçer, bizim bu memleketin 22 bin hakim, savcısına güvenmeye ihtiyacımız var."

Günaydın, sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı:

"Esenyurt Belediye Başkanımız Ahmet Özer bu sabah gözaltına alınarak Emniyet`e götürüldü.

Kimin terörle mücadele ettiğini kimin iktidar mücadelesi verdiğini biliyoruz.

İktidarlar gelip geçer; savcılar ve hakimler adaletin tecellisi için yalnızca kanunlara bağlı kalmalıdır."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA