28 Ağustos 2025 Perşembe


15:38   "DÜN HERKESE VATAN HAINI DIYORLARDı, ŞIMDI NE OLDU?"   15:36   ÖĞRENCININ BARıNMA ÇILESI BÜYÜYOR   15:32   BÜLENT ARıNÇ’TAN GÜNDEM SARSAN ÇAĞRı   13:32   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN KıRSALA DEV ASFALT HAMLESI: ÜRETICIYE KONFOR, SANAYIYE ERIŞIM   12:27   TOROSLAR’DA SOSYAL BELEDIYECILIKLE GÖNÜLLERE DOKUNAN HIZMET   11:01   YUMURTALıK’TA BAYRAM RUHU SOKAKLARA TAŞıYOR: ÇOCUKLARA ŞENLIK, HALK YÜRÜYÜŞE HAZıR   10:15   “MERSIN BAROSU’NDAN TARIHI ÇAĞRı: KARDEŞLIK YOLUNDA HUKUKI REFORM ŞART”   09:56   GÜLCAN KıŞ’TAN SERT TEPKI: “ÖĞRENCILER YURTSUZ, AILELER ÇARESIZ!”   09:36   BILIM HER YERDE: MERSIN’DE KUŞAKLARı BULUŞTURAN GEZICI ATÖLYELER   15:54   TOROSLAR’DA YENI YOLLAR VATANDAŞıN HIZMETINE SUNULUYOR   15:50   MEZITLI BELEDIYESI ETÜT MERKEZI ÖĞRENCILERI SU PARKı’NDA EĞLENCEYLE MOTIVASYON DEPOLADı   10:37   YENIŞEHIR BELEDIYESI SEMT PAZARLARıNDA DENETIMLERINI SÜRDÜRÜYOR   10:28   MERSIN YAZı SANATLA KAPATTı: FESTIVAL VE KONSERLERLE KENT DOYASıYA EĞLENDI   10:25   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞININ ADı: NAZALIN SELVI   20:10   TBB’DEN TÜRKIYE’YE HIZMET ATAĞı: 534 ARAÇLıK DEV HIBE PROGRAMı BAŞLADı   20:02   YUMURTALıK’TA HIZMET SEFERBERLIĞI: BAŞKAN ALTıOK SAHADA, İLÇE YENILENIYOR   16:10   ULUSLARARASı AF ÖRGÜTÜ: “İSRAIL’IN, GÜNEY LÜBNAN’DAKI TAHRIBATı SAVAŞ SUÇU NITELIĞINDE”   16:08   MEMUR ZAMMıNDA DÜĞÜM: ORANLAR BELLI OLDU, KRIZ ÇıKTı   14:56   İSRAIL’IN GAZZE HASTANESI’NE SALDıRıSıNA DÜNYADAN TEPKI   14:52   MÜCAHIT BIRINCI’NIN IFADESININ ALıNMASı IÇIN İSTANBUL EMNIYET MÜDÜRLÜĞÜ’NE MÜZEKKERE YAZıLDı  
 
     
   

Van Emek ve Demokrasi Platformu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanmasını protesto etti


Van Emek ve Demokrasi Platformu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanmasını protesto etti. Eğitim Sen Van Şubesi Başkanı Murat Atabay, "31 Mart seçimlerinde Sayın Özer aday olup seçimi kazandığında bu suçlamalar yöneltilmemişken neden ve niye şimdi geçmiş soyut iddialar ile düğmeye basıldı" dedi.

 

Tarih : 31 Ekim 2024 Perşembe 21:35   Okunma : 296

Haber : İshak Kara

(VAN) - Van Emek ve Demokrasi Platformu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanmasını protesto etti. Eğitim Sen Van Şubesi Başkanı Murat Atabay, "31 Mart seçimlerinde Sayın Özer aday olup seçimi kazandığında bu suçlamalar yöneltilmemişken neden ve niye şimdi geçmiş soyut iddialar ile düğmeye basıldı" dedi.

Van Sanat Sokağı`nda toplanan Emek ve Demokrasi Platformu, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanmasını "Kayyumlar gidecek biz kalacağız", "Kayyumlar Hukuksuz AKP haksız" sloganlarıyla protesto etti. Sanat Sokağı`nda düzenlenen açıklamaya Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Neslihan Şedal ve Abdullah Zeydan, 51 imzacı kurum ve siyasi parti ile çok sayıda yurttaş katıldı. 

Van Emek ve Demokrasi Platformu adına açıklama yapan Eğitim Sen Van Şubesi Başkanı Murat Atabay, şunları söyledi:

"Profesör Dr. Ahmet Özer`in bugüne kadar yürüttüğü kamu görevleri ve akademisyenliği sırasında hakkında herhangi bir iddia ve soruşturma dahi olmamıştır. Sayın Özer, 31 Mart seçimlerinden önce YSK`nin denetimiyle aday olmuş ve iddia edilen herhangi bir suç isnadı kamuoyuna sunulmamıştır. Türkiye de bilindiği üzere kayyuma gerekçe yapılan suçlamalarda en iyi ihtimalle yargılamalar 5 yıllık bir süreyi almaktadır. Başka bir anlatımla kayyum uygulanmasının devamının değerlendirilmesi için yargılama sonucu beklenilmesi halinde bir seçim döneminin geçtiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bu nedenle her ne kadar kayyum uygulaması geçici bir tedbir olarak nitelendirilirse de; aslında seçme ve seçilme hakkını tamamen ortadan kaldıran ve geçici tedbir mahiyetinde olmayan bir uygulamadır. Yolsuzluk ve diğer ahlaki boyutlarla istifa ettirilen önceki dönem belediye başkanının ve yandaş basının haftalardır sayın Ahmet Özer`i hedef gösterdiği bilinmektedir.

`Söz konusu karar, halk iradesine açık saldırı olup; toplumsal infial yaratacak niteliktedir`

Dün Sayın Özer`e karşı yöneltilen ve suçlamaya konu edilen soyut iddiaların tamamı 31 Mart seçimlerinden önce ki süreçlere ait olmasına karşın, 31 Mart seçimlerinde Sayın Özer aday olup seçimi kazandığında bu suçlamalar yöneltilmemişken neden ve niye şimdi geçmiş soyut iddialar ile düğmeye basıldı. Buradan bir kere daha duyuruyoruz. Kayyum varsa hukuk, demokrasi, şeffaflık ve halk iradesi yoktur. Kayyum varsa normalleşme ve  hukuka dönüşte gecikme vardır. Söz konusu karar, halk iradesine açık saldırı olup; toplumsal infial yaratacak niteliktedir. Bu karar bir provokasyon niteliğinde olup ülkede son günlerde tartışılan toplumsal barış imkanlarını da kısıtlamaktadır. Bizler Van`dan emek ve demokrasi bileşenleri olarak bu kayyum gasbına son verilmesini, evrensel hukukun ve halk iradesinin esas alınmasını talep ediyoruz. Tüm emek ve demokrasi güçlerini, demokratik kitle örgütlerini, baro, sendika ve dernekleri, sivil toplum kuruluşlarını, emek ve meslek örgütlerini kayyum gasbına karşı ses yükseltmeye ve hukuk dışı uygulamaların son bulması amacıyla demokratik mücadeleye davet ediyoruz. Kayyum gasptır, talandır, halk iradesini yok sayan antidemokratik bir uygulamadır. Bu nedenle kayyum uygulamalarına derhal son verilmelidir."

Protesto 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA