15 Ağustos 2025 Cuma


11:48    MERSIN BÜYÜKŞEHIR, İKLIM KRIZINE KARŞı YOL HARITASıNı BELIRLEDI: “MERSIN İKLIME HAZıR” PROJESI BAŞLADı   11:44   CHP’LI GÜLCAN KıŞ: “HALK SEFALETLE, YANDAŞ SERVETLE KARŞı KARŞıYA – ŞIMŞEK KAÇAMAK YANıT VERDI”   11:43   BEYOĞLU BELEDIYE BAŞKANı İNAN GÜNEY, GÖZALTıNA ALıNMADAN ÖNCE AILESIYLE PAYLAŞTıĞı FOTOĞRAFLA MESAJ VERDI   11:15   BAKAN ŞIMŞEK: BRÜT REZERVLER TARIHI ZIRVEDE, TL MEVDUAT PAYı YÜKSELDI   09:30   VAHAP SEÇER’DEN AYDıNCıK’A TAM DESTEK: 1.4 KILOMETRELIK CADDE BAŞTAN SONA YENILENDI   07:56   İBB’YE YÖNELIK SORUŞTURMA DERINLEŞIYOR: CHP’LI BAŞKAN İNAN GÜNEY DAHIL 44 KIŞI İÇIN GÖZALTı   23:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı VAHAP SEÇER: GERÇEK CHP’LI TEHDIDE, ŞANTAJA PABUÇ BıRAKMAZ   16:19   ÖZLEM ÇERÇIOĞLU: "AK PARTI ÇATıSı ALTıNDA HIZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞIM"   16:16   ÖZGÜR ÖZEL, ’İBB BORSASı’NA ILIŞKIN BELGE AÇıKLADı... ÖZEL: "ALLAH BUNDAN SONRA AK PARTI’YE AYDıN’DA KOLAYLıK VERSIN, MILLET MILLI IRADE HıRSıZLıĞıNı AFFETMEZ”   14:23   YENIŞEHIR BELEDIYESI SILIFKE’DE YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNA DESTEK VERDI   14:19   İBB SORUŞTURMASı TUTUKLUSU IŞ ADAMı KAPKI’DEN, AVUKAT BIRINCI’YE SUÇ DUYURUSU   13:54   ÖZGÜR ÖZEL’DEN "İBB BORSASı" İDDIASı: "AK TOROSLAR ÇETESI ÇÖKÜYOR"   13:53   AYDıN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÇERÇIOĞLU, CHP’DEN ISTIFA ETTI   13:40   SILIFKE’DE YANGıN KABUSU: BÜYÜKŞEHIR, 87 PERSONEL VE 53 ARAÇLA MÜDAHALE EDIYOR   23:44   SILIFKE’DE CIĞERLERIMIZ YANıYOR   15:39   CHP’LI BAŞARıR’DAN ANTALYA HALKıNA ÇAĞRı   15:37   KARALAR’ıN AVUKATıNDAN HUKUK SKANDALı İDDIASı   15:35   10 6’LıK TEKLIF MEMUR VE MEMUR EMEKLISINI MEMNUN ETMEDI   13:46   EVRENSEL GAZETESINE KURŞUNLU SALDıRı   13:42   İMAMOĞLU’NDAN ULUSLARARASı ÇAĞRı  
 
     
   

Vahap Seçer`den, Ahmet Özer`in tutuklanmasına tepki


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanması ve yerine kayyum atanmasına ilişkin, “Teröre ve şiddete karşıyız ama siyasi iktidar varlığını devam ettirebilmek için siyasi rakiplerine terör sopasını göstererek yargıyı ya da devletin kurumlarını bir manivela olarak kullandığında hukuk devletinden bahsedemezsiniz” diye konuştu. 

 

Tarih : 1 Kasım 2024 Cuma 13:54   Okunma : 492

Başkan Seçer, 3. Uluslararası Tarsus Festivali kapsamında KAFA Radyo`da yayınlanan “Güçlü Mete İle Kripto Odası” programının canlı yayın konuğu oldu. Mersin`in kültürel yapısından Türkiye gündemine kadar çeşitli başlıkların konuşulduğu canlı yayın, Tarsus Kültür Park`ta gerçekleştirildi.

Tüm yurttaşları Tarsus`un güzelliklerini görmek için festivale davet Seçer, “Tarihin izinde, efsaneler içinde, sokakları tarih kokan Tarsus`ta dolu dolu üç gün olacak” dedi. Seçer, bugün saat 17.15`te düzenleyecekleri kortej ile de festivale muhteşem bir açılış yapacaklarını söyledi. 

Mersin özelinde yaptığı açıklamaların yanı sıra Türkiye gündemiyle ilgili de konuşan Başkan Seçer, yargı sistemi ve kamu kaynaklarının kullanımıyla ilgili eleştirilerde bulundu. İçerisinde insanlık olan herkesin teröre karşı duracağını belirten Seçer, şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte siyaset her şeyin üzerine geçti”

“Teröre ve şiddete karşıyız. Ama siyasi iktidar; varlığını devam ettirebilmek için siyasi rakiplerine terör sopasını göstererek yargıyı ya da devletin kurumlarını bir manivela olarak kullandığında hukuk devletinden bahsedemezsiniz. Türkiye`nin en büyük sorunlarından bir tanesi de kamu kaynaklarının israf edilmesidir. Bilinçsiz yatırımlar kenti olumsuz etkiliyor. Bir proje yapılmadan önce toplumsal geri dönüşü düşünülmek zorundadır. Ben mahkemelerin her verdiği karar yanlıştır demiyorum ama Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte siyaset her şeyin üzerine geçti ve Türkiye`de denge denetimini ortadan kaldırdı. Parlamenter sistem ortadan kalkınca, ‘Tek adam rejimi` ile bir saraydan veya bir kişi tarafından yönetilen bir rejim ortaya çıktı. Bu rejimde verilen kararların yasalara veya Anayasa uygun olup olmadığının yargı tarafından denetlenmesi gerekiyor. Bu kararları veren Cumhurbaşkanı yüksek yargıyı belirliyor. Önceden böyle değildi.”

CHP`li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer`in tutuklanmasına ilişkin bir değerlendirme yapan Seçer, şunları kaydetti:

“Seçimlere giderken suç olmayan bazı eylem ve işlemler bir gün suç olarak ortaya konuyor”

“Güvendiğiniz bir yargı sistemi yoksa ülkenizde artık hukuk devleti diyebileceğiniz anlayış ortadan kalktığına inanıyorsanız, böyle bir güven bunalımı yaşıyorsanız artık bu konuda her şey konuşulabilir. Seçimlere giderken suç olmayan bazı eylem ve işlemler bir gün suç olarak ortaya konuyor. Ardından tutuklama kararı çıkarılıyor. Kayyum atamak neyin nesidir? Meclis herhangi bir nedenden görevinden ayrılan bir belediye başkan yerine Meclis`ten birini seçer, bu böyledir. Sayın Erdoğan`ın da başına geldi. Kayyum atanmadı İstanbul Büyükşehir Belediyesi`ne hatta o dönemin Anavatan Partisi`nin desteğiyle yine Refah Partisi grubundan bir siyasetçi belediye başkanı oldu. Yaşanmışlık var, kendilerinin yaşadıkları var ama aynı olayı yaşayan başkası olunca muamelede farklı oluyor. Biz teröre karşıyız. Ama siyasi iktidar varlığını devam ettirebilmek için kendisine rakip ve engel olarak gördüğü siyasi rakiplerine terör sopasını göstererek, yargıyı ya da devletin kurumlarını bir manivela olarak kullanarak onları derdest etme yoluna gittiği zaman orada hukuk devletinden bahsedemezsiniz. Terörle mücadele şarttır, ülkemizde terör hepimizin reddettiği bir konudur. Bu terör bitecekse hep beraber bitirelim. Siyaset üstü görelim ama siyasi iktidarın da bunu ortaya koyarak bazı operasyonlar yapmasına karşı da bizden kimse susmamızı bekleyemez.”

Başkan Seçer, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin, terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan ile ilgili açıklamasının sorulması üzerine ise şu yanıtı verdi:

“Esenyurt Belediye Başkanı`na yapılan operasyonu da bu senaryonun bir parçası”

“Bu akşam düşünülmüş, sabah gelmiş parti grup toplantısında söylenmiş bir durum değil. Acaba Sayın Cumhurbaşkanı`nın bundan haberi var mı, yok mu tartışması da oldu. Orada ortaya çıktı. Bir senaryo yazılmış, şimdi bu oynanıyor ve uygulamaya konuyor. Esenyurt Belediye Başkanı`na yapılan operasyonu da bu senaryonun bir parçası olarak düşünüyorum. Bu yanlışlara devam edilmemesini diliyorum. Biz korkmadan, ürkmeden, çekinmeden, siyasi bir ikbal korkusu yaşamadan doğruları söylemeye devam edeceğiz. Bizim varlık nedenimiz bu.”


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA