5 Eylül 2025 Cuma


15:06   CHP MERSIN’DEN 81 İLDE ORTAK DURUŞ: "SIYASI YARGı KARARıNı TANıMıYORUZ!"   14:23   CHP’NIN KURULUŞ HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı.... ÖZGÜR ÖZEL: "TARIH CHP’NIN SıRTıNA AYNı YÜKÜ YÜKLEDI"   14:21   CHP İL BAŞKANLıKLARıNDAN 81 ILDE ORTAK AÇıKLAMA   14:17   54 BARODAN ORTAK AÇıKLAMA: "HUKUKUN SIYASALLAŞTıRıLMASıNı REDDEDIYORUZ!"   14:12   TOROSPARK CAFE ÇAĞDAŞKENT’TE HIZMETE GIRIYOR   14:09   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ÜRETICILERE ‘TOHUM ELEME MAKINESI’ DESTEĞI   10:01   MESKİ’DEN ALTYAPı SONRASı HıZLı ASFALT HAMLESI: 1850 METRE YOL YENILENDI   23:35   CUMHURIYET SAVCıSı ERCAN KAYHAN’A ÇEKMEKÖY’DE BıÇAKLı SALDıRı: YARGı CAMIASı YASTA   23:05   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ZEYTINBURNU MEYDANı’NDAN SERT MESAJ: “SIZDEN KORKAN SIZDEN BETER OLSUN!”   22:50   60 BIN KAÇAK YUMURTA TARSUS’TA ELE GEÇIRILDI, BELEDIYE HALK SAĞLıĞı İÇIN ALARMDA   22:45   GÜRSEL TEKIN’E CHP’DEN DISIPLIN ŞOKU: 15 GÜNLÜK SAVUNMA SÜRECI BAŞLADı   22:17   GASTROANTALYA 2025: LEZZETIN ULUSLARARASı SAHNESI AÇıLıYOR   21:48   YAZ TATILI BILIMLE ŞENLENDI: MERSIN’DE BINLERCE ÇOCUK MERCAN YAZ OKULU’NDA BULUŞTU   16:09   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT’TAN MEVLID KANDILI MESAJı   15:31   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, ZABıTA PERSONELINI AĞıRLADı   15:29   YENICE’DE 21. BARıŞ FESTIVALI COŞKUYLA KUTLANDı   15:27   MEZITLI’DE ÖĞRENCILERE OKUL ÖNCESI MOBIL KUAFÖR HIZMETI   10:55   GÜLNAR’DA BILIM VE KÜLTÜR ZIRVESI: İLBER ORTAYLı’DAN TARIHI DOKUNUŞ   21:27   CHP LIDERI ÖZGÜR ÖZEL’DEN MAHKEME KARARıNA SERT TEPKI: “BU KUMPASA ORTAK OLANıN CHP ILE İLIŞKISI KESILIR”   21:07   ÖZGÜR ÖZEL’DEN ACIL İSTANBUL HAMLESI: MYK 3 SAAT TOPLANDı, MITING İPTAL EDILMEDI  
 
     
   

Ömer Fethi Gürer: “Çiftçimize `Dağı taşı ekin, biz sizin ürününüzü alacağız` diyen siyasi iktidar, ürünün tarlada kalmasını seyretti”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarlada kalan karpuzlara dikkat çekerek “2024 yılı çiftçi için kara bir yıl oldu. Ürettiği tüm ürünlerde neredeyse zarar etti. Kamu eliyle yapılan alımlarda da düşük fiyat verildiği için tüccar da fiyatı baskılayınca, çiftçi beklemediği bir yıl geçirdi. Çiftçimize `dağı taşı ekin, biz sizin ürününüzü alacağız` diyen siyasi iktidar, ürünün tarlada kalmasını seyretti” dedi.

 

Tarih : 3 Kasım 2024 Pazar 10:49   Okunma : 294

(NİĞDE) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, tarlada kalan karpuzlara dikkat çekerek, “2024 yılı çiftçi için kara bir yıl oldu. Ürettiği tüm ürünlerde neredeyse zarar etti. Kamu eliyle yapılan alımlarda da düşük fiyat verildiği için tüccar da fiyatı baskılayınca, çiftçi beklemediği bir yıl geçirdi. Çiftçimize `dağı taşı ekin, biz sizin ürününüzü alacağız` diyen siyasi iktidar, ürünün tarlada kalmasını seyretti” ifadelerini kullandı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 2024 yılında çiftçilerin yaşadığı büyük mağduriyetleri ve tarlada kalan ürünlerin yarattığı sorunu yerinde inceledi. Tarlada kalan ürünler ve hasat edilemeyen karpuzlar üzerinden yaşanan kayıplara işaret eden Gürer, “Çiftçinin ürettiği ürünlerin bir kısmı tarlada kaldı. Büyük kentlerde vatandaşlar karpuza erişemezken, ekim ayının sonunu görmemize rağmen ürün tarlada kaldı ve artık çöp oldu. Üretici ürününü tarladan dahi toplayamadı çünkü işçilik parası, çiftçinin ürününün bedelini karşılamıyor” dedi.

“Plansızlıktan ve öngörü eksikliğinden kaynaklanıyor

Yaşanan krizin temel nedenlerini “plansızlık” ve “öngörüsüzlük” olarak tanımlayan Gürer, “Çiftçimize `dağı taşı ekin, biz sizin ürününüzü alacağız` diyen siyasi iktidar, ürünün tarlada kalmasını seyretti” diyerek iktidarın tarım politikalarını eleştirdi.

"Çiftçi borç içinde, borçlarını ödemekte zorlanıyor"

Çiftçilerin borç yükü altında zorlandığını vurgulayan Gürer, “Çiftçiler borçlu, borçlarını ödemekte zorlanıyorlar. Önümüzdeki yıl ürün desenini değiştirecekler, bu sefer de farklı ürünlerde üretim düşecek. Öyle olunca da fiyatlar artacak” diye konuştu. Gürer, bu durumun en büyük mağdurunun çiftçiler ve tüketiciler olduğunu belirterek, “Süreci doğru yönetemeyen siyasi iktidar yüzünden üreten de kaybediyor, tüketen de pahalı ürün alarak kaybediyor. Bunun yansıması da tarlada ürünün çöp olmasıyla sonuçlanıyor” diye konuştu. 

“Banka borçları katlandı, icra takipleri patladı”

Ömer Fethi Gürer, şunları söyledi:

“Üretici büyük bir mağduriyet yaşadı. Banka borçları katladı, icra takipleri de patladı. 2024 yılında domates, karpuz, kavun, patlıcan, patates, soğan, biber gibi ürünler üreticide değer bulamazken market, çarşı pazarda da ürün fiyatlarının hızlı yükselişi devam ediyor. Yerel ürünlerin hasat döneminin bitmesiyle raf fiyatları artmaya başladı. Büyük kent marketlerinde salatalık, domates, biber gibi ürünlerin kilosu 100 liraya dayandı. İşlenmiş ve dondurulmuş korunabilir stoklama ve planlama olmadığı içinde ürün tarlada çürütülüp tüketici pahalı ürüne mecbur bırakılmaktadır.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA