22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Yüksek yargı organı başkanlarından 10 Kasım anma mesajları


Yüksek yargı organlarının başkanları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ölümünün 86`ncı yılı dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

 

Tarih : 10 Kasım 2024 Pazar 08:53   Okunma : 191

(ANKARA) - Yüksek yargı organlarının başkanları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ölümünün 86`ncı yılı dolayısıyla anma mesajı yayınladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, yayınladığı mesajında, "Bugün, Türkiye Cumhuriyeti`nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün ebediyete irtihalinin 86. yıl dönümü. Kendisi, fikir ve eserleriyle dünya tarihindeki yerini almış önemli bir şahsiyet, büyük bir önderdir. O`nun önderliğinde başlayan Kurtuluş Savaşımız ve yakılan bağımsızlık meşalemiz, istiklal mücadelesi veren tüm milletler için ilham kaynağı olmuştur. Kendisini ve aziz hatırasını saygı, rahmet ve şükranla yâd ediyoruz. Bu vesileyle millî mücadelemizin tüm kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz" dedi. 

Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez de mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin bağımsızlık mücadelesine önderlik ederken, aynı zamanda adalet, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkeleri üzerine kurulu modern bir devletin temellerini atmıştır. Onun düşünceleri ve idealleri, bizlere adaletin aydınlattığı bir geleceğe yürümemiz için yol göstermektedir. 86 yıl önce sonsuzluğa uğurladığımız Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk`ü saygı, özlem ve minnetle anıyoruz..." ifadelerine yer verdi.

Danıştay Başkanı Zeki Yiğit ise mesajında şunları kaydetti:

"Milli mücadelemizin başkomutanı, Türkiye Cumhuriyeti`nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, ebediyete irtihalinin 86. yılında saygı, şükran ve rahmetle yad ediyorum. Büyük bir devlet adamı ve lider olarak Türk ve dünya tarihinde müstesna bir yer edinen Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde, egemenlik ve bağımsızlık azmi ve iradesiyle Aziz Türk milletinin maddi ve manevi tüm varlığıyla bütünleşerek verdiği kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlanması neticesinde kurulan, bugün bölgesinde ve dünyada küresel bir güç olma yolunda ilerleyen Türkiye Cumhuriyeti; mazlum ve mağdur coğrafyalardaki halkların yanında yer almaya, zulmün ve adaletsizliklerin karşısında durmaya, insan haklarının korunması, küresel çapta adaletin, huzur ve barışın hakim kılınması için öncülük etmeye devam etmektedir.

Ülkemizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da milli mücadele ruhunun kazandırdığı milli birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek; demokratik değerlere bağlı, insan haklarına saygılı ve müreffeh Türkiye`nin daha ileriye taşınması için azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bugünkü güçlü Türkiye`yi bizlere emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklâl mücadelemizin bütün kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum."

Sayıştay Başkanı Metin Yener ise "Cumhuriyetimizin mimarı Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü, ebediyete irtihalinin 86. yılında saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz" dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA