10 Eylül 2025 Çarşamba


10:12   TARıMSAL KALKıNMAYA 32 BIN METRE BORU: ERDEMLI’DEN ÜRETICIYE KARARLı DESTEK   01:03   CHP 102 YAŞıNDA: SEÇER’DEN BIRLIK, ADALET VE UMUT MESAJı   16:18    TARSUS BELEDIYESI’NDEN ORTAK AKıLLA HIZMET ATAĞı   16:16   AKDENIZ ZABıTASı, YOĞUN ŞIKAYETLERE NEDEN OLAN “KUŞ PAZARı”Nı KALDıRDı   16:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI İLE KADıNLAR DIREKSIYONDA, KARIYER YOLUNDA   16:13   MEZITLI BELEDIYESI’NIN ÜCRETSIZ PSIKOLOG VE DIYETISYEN HIZMETI   16:11   TOROSLAR’A 5 PARK MÜJDESI   16:09   YENIŞEHIR BELEDIYESINDEN EVLILIKTE SAĞLıKLı ILETIŞIM EĞITIMI   21:33   LOJISTIKTE YENI ÇAĞ: ŞEHIR İÇI TESISTE HıZ, VERIM VE SÜRDÜRÜLEBILIRLIK YARıŞı   21:13   GOLDEN GLOBAL’DAN DIJITAL ATıLıM: 190 ÜLKEYE SANIYELER İÇINDE PARA TRANSFERI   16:52   “KıZKALESI’NDE KUM, FILE VE KÜRESEL REKABET”   16:22   BAŞKAN V. ŞENER’DEN YENI EĞITIM-ÖĞRETIM YıLı MESAJı   15:52   GÜRSEL TEKIN: “CHP’YI PARÇALAMAYA ÇALıŞANLARA GEÇIT YOK!”   15:37   CHP İSTANBUL’DA OLAĞANÜSTÜ KONGREYE GIDIYOR: DELEGELER İMZAYLA HAREKETE GEÇTI   10:27   BELÇIKA ILE TICARETIN YENI ROTASı MERSIN’DEN GEÇIYOR   10:10   AVRUPA’DAN SERT TEPKI: “CHP’YE YAPıLANLAR DEMOKRASIYE DARBE”   02:44   FILENIN SULTANLARı’NıN GALATAPORT KUTLAMASı VALILIK KARARıYLA İPTAL EDILDI   02:38   DEM PARTI HEYETI CHP İL BINASıNA YÜRÜDÜ: “DEMOKRASI ÇEMBERI KIMIN?”   01:30   “DEMOKRASIYE ABLUKA: UYSAL’DAN AKP’YE SERT TEPKI”   01:20   İSTANBUL’DA TENCERELI DIRENIŞ: CHP İL BINASıNA ABLUKAYA TEPKI EVLERDEN YÜKSELDI  
 
     
   

Ömer Fethi Gürer: "Çiftçi, milli gelirin yüzde biri olan 635 milyar liranın kendilerine verilmesini istiyor”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir buğday tarlasında çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Gürer, “Çiftçinin istediği şu: 2006 yılında bir Tarım Kanunu çıkmış. ‘Milli gelirin yüzde biri çiftçiye verilecek` ifadesi var. Çiftçi, o 635 milyar liranın kendilerine verilmesini istiyor. Çiftçilerimiz bu yıl ekime başladılar ama gene de kaygıları var” dedi.

 

Tarih : 10 Kasım 2024 Pazar 12:52   Okunma : 3666

(ANKARA) - CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, bir buğday tarlasında çiftçilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Gürer, “Çiftçinin istediği şu: 2006 yılında bir Tarım Kanunu çıkmış. ‘Milli gelirin yüzde biri çiftçiye verilecek` ifadesi var. Çiftçi, o 635 milyar liranın kendilerine verilmesini istiyor. Çiftçilerimiz bu yıl ekime başladılar ama gene de kaygıları var” dedi.

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, bir buğday tarlasında çiftçiyle buluştu. Gürer, burada şu açıklamaları yaptı:

“Üretici bu yıl ürettiği üründen para kazanmadı ama yine de traktör var, tarla var. Ekimi yapmak zorunda. 2025 yılında çiftçilere verilmesi gereken, milli gelirin yüzde biri, 635 milyar lira yapıyor. Ancak iktidarın ayırdığı destek 135 milyar lira. İki yılda çiftçiye verilmeyen destek 800 milyar lirayı bulmuş durumda. Çiftçilere yeterli desteğin verilmesi gerekiyor. Çünkü bu yıl çiftçi ne ektiyse para kazanmadı.”

"Çiftçiye buğday için ekime başladınız mı" diye soran Gürer, “Buğdayın tohumluk tonu 21 bin liradan alınıyor. Tarlada ekimi başlandı. Hasadı ağustos ayında gerçekleşecek. Toprak düzeltildi, ekim başladı. Ama bazı çiftçiler borçları olduğu için ekime daha girişemediler. Şu anda ise DAP gübrede fiyat artıyor. Çünkü taban gübre olarak kullanılan gübre DAP gübre. DAP gübrenin fiyatı 23 bin lirayı geçmiş durumda. Çiftçinin girdi maliyetleri artıyor. Ama çiftçinin geliri azalıyor. Buna rağmen tarla varsa, traktör varsa ekim devam ediyor.

Çiftçinin istediği şu: 2006 yılında bir Tarım Kanunu çıkmış. ‘Milli gelirin yüzde biri çiftçiye verilecek` ifadesi var. Çiftçi, o 635 milyar liranın kendilerine verilmesini istiyor. Ayrıca mazot desteğini de yeterli bulmuyor. Çünkü ÖTV ve KDV olrak dört kat çiftçiden daha fazla vergi alınıyor. Çiftçilerimiz bu yıl ekime başladılar ama gene de kaygıları var. ‘Acaba ürün alınabilecek mi, satılabilecek mi`" diye konuştu.

Buğdayın bu yıl 8 liradan satıldığını söyleyen çiftçi ise verimin de düşük olduğuna dikkat çekti.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA