18 Eylül 2025 Perşembe


22:51   “FILISTIN KAN AĞLARKEN DOLMABAHÇE’DE TRUMP’ıN OĞLU ILE PAZARLıK YAPıYORLAR”   21:50   MANSUR YAVAŞ’TAN SERT TEPKI: “DÜŞÜNCEYI TUTUKLAYAMAZSıNıZ!”   21:42   MECLIS’TE AKADEMISYENLERDEN BARıŞ ÇAĞRıSı: “TORUNLARıMıZ İÇIN ÇÖZÜM ÜRETMELIYIZ”   21:22   BAŞKAN YıLDıZ’DAN SAĞLıKLı YAŞAM VE YEŞIL ULAŞıM MESAJı   20:54   MERSIN’DE HAREKETIN HAFTASı: SAHILDEN ZIRVEYE SAĞLıKLı YAŞAM RÜZGÂRı   20:33   MHP’DEN SERT TEMIZLIK: BAYRAMPAŞA OPERASYONUNDA GÖZALTıNA ALıNAN İKI İSIM PARTIDEN İHRAÇ EDILDI   15:08   YUMURTALıK’TA EĞITIMDE DEVRIM: ÜCRETSIZ LGS KURS MERKEZI AÇıLDı!   14:49   AKDENIZ’DE ATıKLA SAVAŞ 7/24 DEVAM EDIYOR: ÇÖP TAKSILERLE TEMIZLIKTE YENI DÖNEM!   14:38   “VATANDAŞ KIRAYA ÇALıŞıYOR”: GÜLCAN KıŞ’TAN BARıNMA KRIZI VE ENFLASYON GERÇEKLERINE SERT TEPKI   09:31   32 MERKEZDE ÜCRETSIZ EĞITIM, SOSYAL DESTEK VE GELECEĞE GÜVENLI ADıMLAR   22:31   BAŞKAN VAHAP SEÇER: “BU YATıRıM SADECE ALTYAPı DEĞIL, GELECEĞE ATıLAN IMZADıR”   15:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN ÇUKUROVA MAHALLESI’NE ESTETIK DOKUNUŞ   15:27   MEZITLI’DE AVRUPA HAREKETLILIK HAFTASı ETKINLIKLERI BAŞLADı   14:53   YENIŞEHIR BELEDIYESI “ÇÖP EV” NITELIĞINDEKI MESKENDEN BIR KAMYON ÇÖP ÇıKARDı   14:50   MERSIN’DE ANNE VAHŞETI   14:48   ALI MAHIR BAŞARıR: "SAYıN KıLıÇDAROĞLU ARTıK DAVALARıN BITTIĞINI, ÖNÜMÜZE BAKMAMıZ GEREKTIĞINI SÖYLEMELIDIR"   14:47   GÜRSEL TEKIN’IN İSTANBUL İL KONGRESINI DÜZENLEMEK IÇIN YAPTıĞı BAŞVURU REDDEDILDI   14:44   GAZZE ŞAVAŞıNDA YENI AŞAMA: İSRAIL KARA HAREKATıNA BAŞLADı   11:19   AHKİB BAŞKANı GÜRKAN TEKIN’DEN KRITIK ÇAĞRı: DÖVIZ DÖNÜŞÜM DESTEĞI KALıCı HALE GELMELI   10:08   MERCEK’TE LEZZETLI BIR GELECEK: MERSIN’DE AŞÇıLıK HAYALLERI GERÇEK OLUYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in kampanyasıyla bugüne kadar 238 köpek ve 102 kedi sahiplendirildi


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin “Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir”den kampanyasına hayvanseverlerin ilgisi artarak devam ediyor. 23 Ağustos`ta başlatılan kampanya kapsamında 6 Ekim`de yapılan Patifest`le artan sahiplendirme sayıları, 3. Uluslararası Tarsus Festivali`yle sürdü. Büyükşehir Belediyesi, kampanya başladığı andan bugüne kadar 238 köpek ve 102 kedi sahiplendirdi. 

 

Tarih : 13 Kasım 2024 Çarşamba 09:47   Okunma : 552

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Sahipsiz Hayvanlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin planlı ve yoğun çalışmalarıyla başlatılan ve Başkan Vahap Seçer`in 23 Ağustos`ta duyurduğu kampanyaya Mersinli vatandaşlar sahip çıkarak yoğun ilgi gösterdi. Sosyal medya hesaplarından ve farklı basın yayın organlarından kampanyayı duyan vatandaşlar, Kaşlı Geçici Bakımevi başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi`nin barınaklarını gezerek bir can dost sahiplenmeye başladı. 

Ağustos ayından bu yana birçok köpeği ve kediyi sahiplendiren Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği festivallerde de sahiplendirme alanı oluşturarak vatandaşların patili dostlarla tanışmasını ve bağ kurmasını sağladı. Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri, Patifest ve yakın zamanda yapılan Uluslararası Tarsus Festivali`nde kurulan sahiplendirme alanında toplam 37 köpek ve kedi sahiplendirdi. Büyükşehir Belediyesi, bu sayılarla birlikte kampanya başladığı andan bugüne kadar 238 köpek, 102 kedi sahiplendirdi.

“Vatandaşlarımızı ve can dostlarımızı ortak paydada buluşturmak istedik”

Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi`nde sorumlu Veteriner Hekim Ömer Benli, yasa değişikliğinden sonra hızlı bir şekilde organize olarak kampanyayı başlattıklarını belirtti. Benli, “Bu kampanyayla belediyemizi, vatandaşları ve can dostlarımızı ortak paydada buluşturmayı amaçladık” dedi. 

Kampanya kapsamında Büyükşehir Belediyesi`nden köpek sahiplenen vatandaşlar için mama, aşı ve pet kuaför noktasında sağladıkları kolaylıkları da anlatan Benli, Mersin Veteriner Hekimler Odası ile yaptıkları protokolden de bahsetti. Protokol gereği, Büyükşehir Belediyesi`nden köpek sahiplenen vatandaşların veteriner hekim işlemlerinin yüzde 25 indirimli olduğunu hatırlattı. 

Benli, Büyükşehir bünyesinde yapılan festivallerde patili dostlar için de bir alan oluşturduklarını ve sahiplendirme yaptıklarını söyledi. Detayları paylaşan Benli, şunları dile getirdi:

“4 Ekim Hayvanları Koruma Günü`nde Sayapark`ta bir sahiplendirme alanı oluşturduk. Burada dört adet köpek sahiplendirdik. 6 Ekim`de Patifestimiz oldu ve bu alanda can dostlarımıza yoğun bir ilgi oldu. Patifest`e 10 kedi, 10 köpek götürdük. 10 köpeğin hepsini sahiplendirdik. Vatandaşların ilgisi üzerine bu sayının yetmediğini fark ettik ve beş köpek daha getirdik, onlar da sahiplendirildi. Toplamda 15 beş köpek, sekiz kediyi Patifest`te sahiplendirmiş olduk. Uluslararası Tarsus Festivali`nde de 10 adet köpek sahiplendirdik. Böylece Patifest`ten sonra 85 köpek sahiplendirmiş olduk.” 

“Vatandaşlarımız hem projeye hem can dostlarımıza sahip çıktı”

Kampanya başladığı andan itibaren bugüne kadar sahiplenilen patili dost sayılarını da paylaşan Benli, “Bugüne kadar toplam 238 adet köpek, 102 adet kedi sahiplendirdik. Vatandaşlarımızın ilgisi büyük oldu. Vatandaşlarımız hem projeye hem de can dostlarımıza sahip çıktı, sahip çıkmaya devam ediyor. Patifest gibi diğer festivallerde de biz sahiplendirme alanı oluşturacağız” diye konuştu.

 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA