2 Temmuz 2025 Çarşamba


17:35   UYSAL: BU TOPRAKLAR SADECE ARSA DEĞIL, ALıN TERIDIR   16:35   TARSUS BELEDIYESI TEMMUZ AYı OLAĞAN MECLIS TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   14:15   OSMANGAZI KÖPRÜSÜ İLE 1,5 SAATLIK KÖRFEZ GEÇIŞI 6 DAKIKAYA DÜŞTÜ   13:31   MEZITLI TOKİ’DE HAK SAHIPLERI EVLERINE KAVUŞTU   12:40   MERSIN’IN DENIZI ALARM VERIYOR! CHP’LI GÜLCAN KıŞ’TAN BAKANLıĞA KIRLILIK TEPKISI VE SORU ÖNERGESI   12:15    TOROSLAR’DA ÇÖP KONTEYNERLERI YERINDE YıKANARAK DEZENFEKTE EDILIYOR   10:05   YUMURTALıK BELEDIYESI’NDE ÖNCELIK INSAN SAĞLıĞı   09:54   EDIZ ÜN: "MıSıR ITHALATı DURDURULMAZSA ÜRETICI EZILIR, TÜRKIYE KAYBEDER"   09:45   JETLID’DEN ÜST DÜZEY ATAMA   09:35   BÜYÜKŞEHIR, GEÇMIŞI GÜNÜMÜZE TAŞıYAN KÜLTÜR ROTASıNı TOROSLAR’DA SÜRDÜRDÜ   09:25   ADANA PTT’DE UCUBE UYGULAMA: “TAŞERONUN TAŞERONU!”   09:15   MERCAN BILIM MERKEZI ÖĞRETMENLERI AĞıRLADı   20:29   VAHAP SEÇER: VATANDAŞıN DERDI GEÇIM, PARTI IÇI TARTıŞMALAR DEĞIL   11:20   CHP’NIN KURULTAY DAVASı... CHP’NIN AVUKATı ÇAĞLAYAN: "MAHKEMELERIN, SIYASI PARTILERE ILIŞKIN IŞLEM VE SONUÇLARA DAIR IŞLEM YAPMA GÖREVI YOK"   10:20   KENT ORKESTRASı’NDAN UNUTULMAZ BIR KONSER DAHA   10:19   CHP’NIN 38. OLAĞAN, 21. OLAĞANÜSTÜ KURULTAYLARıNıN IPTALI ISTEMIYLE AÇıLAN DAVA BAŞLADı   09:55   İZMIR’DEKI ORMAN YANGıNLARı... TARıM BAKANı İBRAHIM YUMAKLı, YANGıNA MÜDAHALE ANLARıNı PAYLAŞTı   09:15   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, YAŞ ALMıŞ YURTTAŞLARıN ELI AYAĞı OLDU   09:01   CHP’NIN DÖRT ESKI GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı’NDAN KıLıÇDAROĞLU’NA ÇAĞRı: GELIN, SIZ DE KAYYıM SIYASETININ KARŞıSıNDA BIZIM YANıMıZDA DURUN   08:55   “4 YıLLıK MAĞDURIYET MECLIS GÜNDEMINDE”  
 
     
   

Çalışma Bakanlığı bütçesinde CHP`li milletvekillerinden asgari ücret protestosu


CHP milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşmeleri devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinde; "Asgari ücret talebimiz 30, bunun altında yokuz" yazılı dövizlerle asgari ücrete yapılacak olası zammı protesto etti. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "17 bin lirayla bir ay değil, 15 gün değil, üç gün geçinin. Biz de kabul edeceğiz. Emekliye, asgari ücretliye, memura bütçe istiyoruz. Sizin gibi tuzu kurular anlamaz. Tuzu kurular, biraz vatandaşın sesini duyun" dedi.

 

Tarih : 13 Kasım 2024 Çarşamba 13:11   Okunma : 574

Haber: Nisanur YILDIRIM & Dilan KUTLU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesini görüşmek üzere AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş Başkanlığında toplandı. Bakanlığın ve bağlı kuruluşlarının bütçe görüşmeleri devam ediyor.

AKP sıralarından CHP`li milletvekillerine: "İşiniz gücünüz şov. Ya şov yapıyorsunuz ya konser"

CHP milletvekilleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda görüşmeleri devam eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bütçesinde; "Asgari ücret talebimiz 30, bunun altında yokuz" yazılı dövizlerle asgari ücrete yapılacak olası zammı protesto etti. CHP`li milletvekilleri asgari ücretin en az 30 bin lira olmasını talep etti. CHP`liler ellerinde dövizlerle asgari ücret taleplerini dile getirirken, AKP sıralarından "İşiniz gücünüz şov. Ya şov yapıyorsunuz ya konser. Millet için bir şey yapın" sesleri yükseldi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, asgari ücrete ilişkin şunları söyledi:

"17 bin lirayla üç gün geçinin. Biz de kabul edeceğiz"

"Asgari ücret olağan ücret olmuş durumda. Biz 30 binin altında asgari ücrette yokuz. Enflasyon yüzde 50 seviyesinde. Yoksulluk almış başını gidiyor. Bu tuzu kurulara, asgari ücreti bilmeyenlere, asgari ücret 30 bin lira olsun diyoruz. 17 bin lirayla bir ay değil, 15 gün değil, üç gün geçinin. Biz de kabul edeceğiz. Emekliye, asgari ücretliye, memura bütçe istiyoruz. Sizin gibi tuzu kurular anlamaz. Tuzu kurular, biraz vatandaşın sesini duyun."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA