22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

İmamoğlu`ndan ``soruşturma`` tepkisi


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ``İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulunun İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebiyle kanser ve diğer bazı harcamalara ilişkin başlattığı soruşturmaya`` tepki gösterdi. İmamoğlu, “Bu operasyon bir teftiş denetleme keşke olsa ama bu operasyon hem medya üzerinden hem siyasi kurum ve kuruluşları üzerinden ne yazık ki hepimizin kendimizi emanet ettiğimiz yargı üzerinden yapılıyor. Bunun adı net olarak söyleyeyim bu litaratüre geçmiştir. Bundan sonra da inşallah bir daha ülkenin gündemine gelmeyecek şekilde ne yazık ki o anlayışın iktidara gelene kadar da devam edeceği belli; Bu düpedüz yargı tacizidir. Bizim üzerimize uygulanan bir tacizdir, yargı tacizidir. Emir ve talimatla yapıldığı nettir” dedi.

 

Tarih : 14 Kasım 2024 Perşembe 12:31   Okunma : 571

Ekrem İmamoğlu, 3. İstanbul Kariyer Fuarı açılış töreninde konuşma yaptı.

İmamoğlu`nun gündeminde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının, ``İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çeşitli etkinliklerinde kamu zararına yol açıldığı iddialarıyla ilgili İçişleri Bakanlığı müfettişleriyle koordineli olarak resen başlattığı soruşturma`` ve Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği konserlerle ilgili gelen şikayetleri incelemek üzere İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulunun müfettiş görevlendirmesi vardı. İmamoğlu, konuya ilişikin şunları kaydetti:

``Biliyorsunuz bir konser harcamaları üzerinden bir gündem oluşturma çabası içindeler. Bahsettikleri o bir konserlik rakam, ne yazık ki bir uçağın, bir uçağın derken arkasında 5-6 tane daha dizilerek gittiği tek bir uçuşun maliyeti kadar değil. O kadar bile değil. Ankara`da Mansur Başkanımıza, İstanbul`da bize yönelik bu itibar suikasti birazda bu pespaye hallerine gülerek izliyorum. Tabii 5.5 yıldır gün geçmeden yapılan bu itibar suikastlerini göğüsleme konusunda elbette son derece idmanlıyım.

``Kendi beledilerinizi 10 yılda en kadar denetlediniz?``

Hani ‘vız gelir, tırıs gider` sözü çok kullanılsın istemem ama tam bunlara göre. Gerçekten vız gelir tırıs gider. Şunu söyleyeyim itibar suikasti yaparken bakın teftiş edilmekten onur duyarız. Biz kamusal iş yapıyoruz bizi teftiş edin. Bizi denetleyin ama buradan teftiş eden akla, denetleyen akla diyorum ki alın CHP`li Ekrem İmamoğlu`nu ya da Mansur Yavaş`ı. İstanbul`u ne kadar denetlediniz, Türkiye`deki bütün kendi partinize ait belediyeleri 10 senede ne kadar denetlediniz? Hatta geçtiğimiz 10 seneyi de katın bu 5 seneye eşitse görevi bırakacağım. Bu kadar ileri söylüyorum.

``Diyorum ki `denetleyin bizi kardeşim```

Bütün bunlara rağmen diyorum ki denetleyin bizi kardeşim. Ama biliyorum niye bize kızdıklarını, Cumhuriyet Bayramı`nda binlerce insanın toplandıklarını gördükler mi bunlara bir şeyler oluyor. Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı`nda yüzbinlerce insan coşkuyla yollara izlere, meydanlara yığıldığında bunların tüyleri diken diken oluyor. Bizim gibi heyecandan değil, onlara başka bir şeyler oluyor. Bakın bu kadar net. Bu bakımdan bu operasyon bir teftiş denetleme keşke olsa ama bu operasyon hem medya üzerinden hem siyasi kurum ve kuruluşları üzerinden ne yazık ki hepimizin kendimizi emanet ettiğimiz yargı üzerinden yapılıyor. Bunun adı net olarak söyleyeyim bu litaratüre geçmiştir ve bundan sonrada inşallah bir daha ülkenin gündemine gelmeyecek şekilde ne yazık ki o anlayışın iktidara gelene kadar da devam edeceği belli; bu düpedüz ‘yargı tacizi`dir. Bizim üzerimize uygulanan bir tacizdir, yargı tacizidir. Emir ve talimatla yapıldığı nettir.

``Bu hükümet bu ülkeye kötülük yapıyor``

Peki bu sözde yolsuzluğu ortaya çıkarmaya çalışan bu hükümetin itibarına bir göz atalım mı? Türkiye`yi Uluslararası Yolsuzluk Endeksin`de 180 ülke arasında 115`inci sıraya oturtan hükümet bu hükümet, dünyada. O ligde, o kötü ligde dünyanın hangi ülkeleriyle anıldığımızı sıralasam utanç duyarız herbirimiz. Yakıştırmayız kendimize. Açıkçası bir başka şey daha söyleyeyim, Hukukun Üstünlüğü Endeksinde 142 ülke arasında Türkiye`yi en diplere 117`inci sıraya düşüren arkadaşlar bu ‘yargı tacizi`ni yapan arkadaşlar. Bu hükümet bu ülkeye kötülük yapıyor. Hukuk görevini yapsın istiyoruz, yok. Onlar, `hukuk iktidar ne istiyorsa onu yapsın` anlayışına sahip. Milletimizin hukuka ve adalete olan güvenini sorduğunuzda, Cumhuriyetimizin hiçbir döneminde, en vahşi dönemlerinde dahi bu kadar diplere inmediği bir süreci yaşamadı. İhtilallerin olduğu süreçler de dahil. Ya da bizi ihtilale götürdükleri, taşıdıkları, değirmenlerine su taşıdıkları o süreçler de dahil bu kadar dibe vurmamıştır.``

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA