1 Kasım 2025 Cumartesi


16:49   “KIRLI OYUNLARA KARŞı BIRLEŞIK DIRENIŞ!” – SOL PARTI’DEN TARIHI ÇAĞRı   16:35   EĞITIMDE FıRSAT EŞITLIĞI MERSIN’DE GERÇEK OLUYOR: BÜYÜKŞEHIR’DEN LGS VE YKS’YE TAM DESTEK   16:25   BARAN GÜNEŞ’TEN STRAZBURG’DA SERT MESAJ: “YA HEP BERABER YA HIÇBIRIMIZ!”   16:02   EDIRNE CEZAEVI’NDEN EL YAZıSıYLA MESAJ: “KAR MAKINESINI KURCALAMAYıN, YOLUNUZU KAPATMAYıN.”   15:29   TOROSLAR’DA UMUTUN ADı: OKUMA SALONLARı   15:13   TARSUS’UN KALBI YENIDEN ATıYOR: ATATÜRK CADDESI’NDE TRAFIK AKıŞı NEFES ALDı   01:28   12 SAATLIK YARGıLAMANıN ARDıNDAN TAHLIYE: DEM’LI BAŞKANLAR SERBEST   23:55   MERSIN’IN YENI ENERJISI YOLLARDA: BAŞKAN SEÇER’DEN ELEKTRIKLI OTOBÜS DEVRIMI!   23:40   “ÜRETEN TARSUS’UN KALBINDE BULUŞMA: BOLTAÇ SAHADA”   13:25   ERDAL İNÖNÜ ANıLDı... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE INSANLAR SIYASETTE MIZAHıN AYNı ANDA AYNı CIDDIYETLE AYNı CÜMLELER IÇINDE YER ALABILECEĞINI ÖĞRENDI   13:23   GRAND KARTAL OTEL YANGıNı DAVASı... AVUKAT YÜKSEL GÜLTEKIN: "ADALET YERINI BULMAZSA KıYAMET KOPAR"   13:22   CHP’LI KıŞ’TAN HÜKÜMETE TEPKI: "ÜLKE YÖNETMEK YERINE VATANDAŞıN CEBINE ÇÖKMEYI MARIFET SAYıYORLAR"   13:20   EKREM İMAMOĞLU’NUN DANıŞMANı İBRAHIM ÖZKAN GÖZALTıNA ALıNDı   13:16   YÜKSELEN FIYATLAR NEDENIYLE IKINCI EL PAZARıNA RAĞBET ARTTı   03:07   CUMHURIYET COŞKUSUYLA TARIH YAZDıLAR: MSK AVRUPA’DA İLK ZAFERINI ALDı!   18:25   “CUMHURIYET, HUKUKUN NEFESIDIR”: MERSIN BAROSU’NDAN 102. YıLA ANLAM YÜKLÜ RESEPSIYON   18:15   SARıULAK FIDANıYLA CUMHURIYETIN İZINI SÜRDÜLER: BAŞKAN BOLTAÇ’TAN DUYGUSAL MESAJ   17:20   “MERSIN NASıLSA TÜRKIYE DE ÖYLE OLACAK” – SEÇER’DEN İKTIDAR VIZYONU   17:12   TOROSLAR’DA CUMHURIYET MEŞALESI BINLERCE YÜREKLE YANDı   16:47   CUMHURIYETIN 102. YıLıNA SANATLA SELAM: MERSINLI ÇOCUKLAR SAHNEYE TAŞTı  
 
     
   

CHP Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut: Adanalıoğlu’nun Tarım ve Çevresi Tehlike Altında!


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Akdeniz İlçe Başkanı Semih Palamut Mersin Akdeniz İlçesi sınırları içerisinde planlanan Akaryakıt Dolum ve Depolama Tesisi, Boru Hattı Kapasite Artışı ve Dolfen/Platform Yapım Projesi ile ilgili başlatılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecine dair örgüt üyeleri ile birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Tarih : 3 Aralık 2024 Salı 13:50   Okunma : 574

Palamut’un basın açıklaması şu şekilde:

Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz İlçe Örgütü olarak, Mersin Akdeniz İlçesi sınırları içerisinde planlanan Akaryakıt Dolum ve Depolama Tesisi, Boru Hattı Kapasite Artışı ve Dolfen/Platform Yapım Projesi ile ilgili başlatılan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) sürecine dair endişelerimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz.

Adanalıoğlu Mahallesi’nde, tarım arazileri ve sulama alanları üzerine inşa edilmesi planlanan bu proje, sadece bölgemizin çevresel zenginliklerini değil, halkımızın geçim kaynaklarını da tehdit etmektedir.
Türkiye’nin, ilimizin tarımsal üretimine önemli katkı sağlayan bu bölgede, böyle bir tesisin kurulması, sadece bölge ekonomisine değil, ulusal tarım üretimine de ciddi zararlar verecektir.

120 bin tonluk akaryakıt tankerlerinin kıyıya yanaşacağı dolfen iskelesi ve boru hatları, hem deniz ekosistemini hem de çevredeki tarım arazilerini telafisi mümkün olmayan bir şekilde tahrip etme riski taşımaktadır.
Akaryakıt taşımacılığı ve depolamasından kaynaklanabilecek kazalar, bölge halkının sağlığını ve yaşam kalitesini tehdit edecektir.

Proje, akılcı tarım ve çevre politikalarıyla bağdaşmamakta, bölgede yaşamını sürdüren yurttaşlarımızın haklarını göz ardı etmektedir. Bu tür projeler, sürdürülebilir kalkınma ilkelerini yok saymakta ve rant odaklı bir anlayışı dayatmaktadır.

Bu süreçte yeterli bilgilendirme yapılmadığından halkın görüşlerinin gerçek anlamda dikkate alınmayacağına dair ciddi kaygılarımız bulunmaktadır.

Projeyle ilgili düzenlenecek zorunlu ÇED toplantısının yeri ve zamanı bile halk katılımını önlemek ve vatandaşları sürecin dışında tutmak için uzun süre belirsizliğini korumuştur. Halkın söz hakkı, göstermelik toplantılarla değil, gerçek bir katılım süreciyle sağlanmalıdır.

Çağrımızdır!
Cumhuriyet Halk Partisi olarak, bu projenin ÇED sürecinde halkın iradesinin ve çevrenin korunmasının temel öncelik olması gerektiğini vurguluyoruz. Bu doğrultuda:
Tarım alanlarının ve sulama arazilerinin korunması için projenin durdurulmasını,
Çevresel etkileri daha düşük alternatif alanların değerlendirilmesini,
Halkın katılımı ve bilgilendirilmesi sürecinin genişletilmesini,
ÇED raporunun şeffaflıkla ve kamuoyu gözetilerek hazırlanmasını talep ediyoruz.
Mersin, tarımıyla, deniziyle, doğasıyla bir cennettir. Bu cenneti yok edecek, geleceğimizi tehlikeye atacak hiçbir projeye sessiz kalmayacağız. Adanalıoğlu halkının yanındayız ve haklarını sonuna kadar savunacağız.
Bu proje rant odaklı bir anlayışın ürünüdür ve Mersin halkının iradesini yok saymaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Mersin’in tarımını, doğasını ve halkını korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Semih PALAMUT
CHP Akdeniz İlçe Başkanı

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA