22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti`nden Türkiye Spor Yazarları Derneği`ne kayyum atanmasına tepki: "Siyasi iradenin yönetime katılma ve el koyma isteği kabul edilemez"


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Türkiye Spor Yazarları Derneği`ne (TSYD) kayyum atanmasına tepki gösterdi. TGC`den yapılan yazılı açıklamada, "Siyasi iradenin yönetime katılma ve el koyma isteği kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

 

Tarih : 20 Aralık 2024 Cuma 14:55   Okunma : 250

(ANKARA)- Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, Türkiye Spor Yazarları Derneği`ne (TSYD) kayyum atanmasına tepki gösterdi. TGC`den yapılan yazılı açıklamada, "Siyasi iradenin yönetime katılma ve el koyma isteği kabul edilemez" ifadelerine yer verildi.

TGC Yönetim Kurulu,  TSYD`ye kayyum atanmasıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, kayyum kararının geri alınması ve TSYD`nin genel kurula gitmesinin sağlanması istendi. TGC yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: 

“Basın ve yayın özgürlüğünün demokratik hukuk devletlerinde anayasal güvence altında olması gerekir. Türkiye`de bu temel hakların önündeki engeller sürekli artmaktadır. Gazetecilik mesleğinin yapılmasının engellenmesine bir de derneklere kayyum atanması eklenmiştir.

Türkiye Spor Yazarları Derneği`ne 19 Aralık 2024 tarihinde kayyum olarak İstanbul Vali Yardımcısı Ünal Kılıçarslan atanmıştır. Bir derneğin seçilmiş organlarının görevden uzaklaştırılması ve derneğe kayyum atanması başta anayasal bir hak olan dernek kurma özgürlüğüne aykırıdır. Bu özgürlüğe getirilen sınırlamalar toplumsal bir ihtiyacı karşılamamaktadır. Derneklerin işleyişi tüzüklerinde yazılıdır. Bu işleyişin dışında siyasi iradenin yönetime katılma ve el koyma isteği kabul edilemez. Dernek yönetimine el konulması, faaliyetinin askıya alınması gibi uygulamalar, demokratik toplum düzeninin gereklerine aykırıdır. Dernek kurma özgürlüğüne yönelik bu yaptırımın geri alınması gerektiğine inanıyoruz. Türkiye Spor Yazarları Derneği en kısa sürede Genel Kurulu`nu yapabilmeli, derneğin geleceğine üyeler karar vermelidir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti olarak basın ve düşünceyi ifade özgürlüğünün korunması için üyelerimiz ve meslektaşlarımızla dayanışma içinde çalışmayı sürdüreceğimizi bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.``






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA