22 Kasım 2025 Cumartesi


18:13   BAŞKAN YıLDıZ’DAN ACIL ÇAĞRı: “KULLANıLMAYAN SU KANALLARı DERHAL KAPATıLMALı”   17:25   ROMEO VE JULIET BALESI MERSIN’DE AŞKı VE TRAJEDIYI SAHNEYE TAŞıYOR   16:52   CHP PARTI PROGRAMı TANıTıM TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL: “BUNDAN SONRAKI YÜRÜYÜŞ, IKTIDARA YÜRÜYÜŞTÜR”   16:50   MURAT EMIR: KOMISYONDA KARARLıLıKLA, CESARETLE GÖREV YAPMAYA DEVAM EDECEĞIZ   12:42   “DR. LEVENT UYSAL: MERSIN’I TEKNOLOJI VE İNOVASYON ŞEHRINE DÖNÜŞTÜRMEYE KARARLıYıZ”   11:29   MEZITLI BELEDIYESI’NDEN SANAYI ÇıRAKLARıNA SOSYAL BELEDIYECILIK DOKUNUŞU   09:50   “MERSIN’DE ACIL DURUM PROVASı: BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI 3,5 DAKIKADA BINAYı BOŞALTTı”   09:25   TARSUS’TA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ ÜÇ NOKTADA COŞKUYLA KUTLANDı   08:50   “DR. MÜZEYYEN ŞEVKIN’DEN EVRENSEL ÇAĞRı: BIR FIDAN DIK, BIR GELECEK YEŞERT!”   22:35   ARıNÇ’TAN DEMIRTAŞ’A CEZAEVI POLEMIĞI YANıTı: “ÇARPıTMA YOK, ARKASıNDAYıM”   22:02   TÜRKIYE’NIN DÜNYA KUPASı YOLUNDA İLK ENGEL: ROMANYA!   21:50   “SUYA ZAM YOK, YATıRıMA DEVAM: MESKİ 2026 BÜTÇESI OY BIRLIĞIYLE KABUL EDILDI”   17:25   “BIZ BIRLIKTE VARıZ”: ÖZEL ÇOCUKLAR SANATıN BÜYÜLÜ DÜNYASıNDA   16:58   “YENIŞEHIR’DEN DÜNYA BANKASı DESTEKLI YEŞIL DÖNÜŞÜM”   16:53   “MERSIN’DE 2026 BÜTÇELERI OY BIRLIĞIYLE KABUL: SEÇER’DEN HUKUK VE BARıŞ VURGUSU”   16:45   MERSIN BAROSU’NDAN DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ MESAJı: “ÇOCUK SUÇLU YOKTUR; SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUK VARDıR”   16:35   “MUHTAR DAĞ’DAN BAŞKAN SEÇER’E TEŞEKKÜR: MALAKLAR’A DEĞER KATAN HIZMETLER”   16:29   TOROSLAR BELEDIYESINDEN 20 KASıM ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ’NE ÖZEL BULUŞMA   16:25   ALO 153 TIM İHBARıYLA TARSUS’TA SAĞLıKSıZ BALıK SATıŞıNA GEÇIT VERILMEDI   16:19   TBMM BAŞKANı NUMAN KURTULMUŞ: "DEMOKRATIK OLGUNLUĞUMUZ, BIRLIĞI VE BERABERLIĞI, HUZURU VE BARıŞı SAĞLAMAYA YETER DE ARTAR BILE"  
 
     
   

TGC: Halk TV ve KRT TV`ye yapılan saldırıyı kınıyoruz


Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Halk TV`ye ve KRT TV`ye yapılan saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, "Saldırganlara hak ettikleri cezanın verilmesini bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

 

Tarih : 22 Aralık 2024 Pazar 21:19   Okunma : 366

(ANKARA) - Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından Halk TV`ye ve KRT TV`ye yapılan saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, "Saldırganlara hak ettikleri cezanın verilmesini bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu HalkTV`ye ve KRT TV`ye yapılan saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Basına yönelik saldırılar direkt halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkına yönelik saldırılardır. Basın özgürlüğünün olmadığı bir toplumda demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Son olarak Halk TV ve KRT TV`nin binasına saldırganlarlar zorla girmiştir. Halk TV binasına giren saldırgan çalışanlara hakaret edip, kanalın malzemelerine zarar vermiştir. Saldırgan yakalanmıştır. Saldırganın çok sayıda suç kaydı olduğu ortaya çıkmıştır.

"Gazetelerin, televizyonların ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz"

KRT TV`ye ise el bombası taşıdığını iddia eden bir kişi zorla girip, güvenliği aşmış, yönetim katına ulaşmıştır. Emniyet güçleri tarafından saldırgan yakalanmış gözaltına alınmıştır. Her iki olayda da büyük bir tehlike atlatılmıştır. Saldırı olayıyla ilgili olarak mahkemenin iki saldırganı tutukladığı açıklanmıştır. Demokrasi farklı görüşlere tahammül etme rejimidir. Tek tip insan, tek tip gazeteci ve tek tip haber rejimi değildir. Saldırıların faillerinin yakalanması ve tutuklanması sevindiricidir. Saldırganlara hak ettikleri cezanın verilmesini bekliyoruz. Halk TV ve KRT TV çalışanlarına `geçmiş olsun` diyoruz. Gazetelerin, televizyonların ve gazetecilerin sürekli hedef gösterildiği bir ortamda toplumsal barış sağlanamaz. Gazetecilik suç değildir."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA