2 Ağustos 2025 Cumartesi


19:49   ÖZGÜR ÖZEL: "KOMISYONDA BıRAKıN CUMHURIYET’IN KOLONLARıNı KESTIRMEK, ’CUMHURIYET KOLONUNUN ÜZERINE KÜÇÜCÜK BIR ÇIVI ÇAKACAĞıM’ DIYENE MÜSAADE ETMEYIZ"   19:23   BIR VIDEO ILE BAŞLADı: MEZITLI BELEDIYESI ARAS’LA EL ELE   16:41   TARSUS BELEDIYE BAŞKANı BOLTAÇ’TAN ÖNEMLI AÇıKLAMALAR   15:35   TOROSLAR BELEDIYESI ÇEVRE TEMIZLIĞI SEFERBERLIĞINI SÜRDÜRÜYOR   13:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU   09:03   BÜYÜKŞEHIR’IN “GELECEK HAYALIM” PROJESI KADıNLARıN GÜCÜNE GÜÇ KATACAK    23:31   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, KAŞLı HAYVAN BAKıMEVI VE DOĞAL YAŞAM MERKEZI’NE DAIR IDDIALAR HAKKıNDA AÇıKLAMA YAPTı   20:44   BÜYÜKŞEHIR HALK KART’ıN TEMMUZ AYı TUTARLARıNı YATıRDı   19:37   BAŞKAN YıLDıZ, “BÖLGEDEKI ULAŞıMı DAHA DA GÜÇLENDIRIYORUZ”   19:06   CHP TOROSLAR İLÇE BAŞKANLıĞı’NA DURSUN KOÇ ATANDı   16:02   CHP’NIN KOMISYONA VERECEĞI 10 ÜYE BELLI OLDU   15:57   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “CHP, İMRALı’YA HEYET YOLLAMAZ”   15:55   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI’NDEN KAŞLı BAKıMEVI GÖRÜNTÜLERIYLE ILGILI AÇıKLAMA   15:51   CHP SÖZCÜSÜ YÜCEL’DEN, ORMAN YANGıNLARıYLA ILGILI SORU ÖNERGESI   15:48   ÖZGÜR ÖZEL SZC TV CANLı YAYıNıNDA KONUŞTU: “ADAYı DEĞIŞTIRECEK OLURSAK TEKIL BIR KARAR VERMEM. EN DOĞRU ADAYı BELIRLERIZ”   09:50   MERSIN BAROSU: “ADALETIN GECIKTIRILMESINE ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞIZ    09:42   BÜYÜKŞEHIR MERSIN’IN MAVISI İÇIN 7/24 NÖBETTE   09:34   İHALE VAR, FIRMA VAR, YOL YOK! AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR   09:28   BAŞKAN SEÇER’DEN TERCIH DÖNEMINDE GENÇLERE MERSIN ÇAĞRıSı   22:54   CHP’NIN MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR MITINGI ŞILE’DE... ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKIYE’DE BIR DEVLETSIZLIK KRIZI YAŞıYORUZ  
 
     
   

CHP`li Tanrıkulu`dan pazarda asgari ücret tepkisi: "İnsanlarımız burada aç. Evlerine götürecek içi dolu poşetler yok"


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 22 bin 104 lira olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Tanrıkulu Diyarbakır`da yaptığı açıklamada, "İnsanlarımız burada aç. Evlerine götürecek içi dolu poşetler yok. Geçen yıl dörtte üçünü doldurdukları pazar çantalarının yarısını bile dolduramıyorlar. Böyle bir ortam varken Sayın Erdoğan hamaset yapıyor, sadece Suriye`den bahsediyor" dedi.

 

Tarih : 25 Aralık 2024 Çarşamba 16:56   Okunma : 220

(ANKARA) - CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 22 bin 104 lira olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi. Tanrıkulu Diyarbakır`da yaptığı açıklamada, "İnsanlarımız burada aç. Evlerine götürecek içi dolu poşetler yok. Geçen yıl dörtte üçünü doldurdukları pazar çantalarının yarısını bile dolduramıyorlar. Böyle bir ortam varken Sayın Erdoğan hamaset yapıyor, sadece Suriye`den bahsediyor" dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Tanrıkulu, Diyarbakır Yenişehir İlçesi Şehitlik Semt Pazarını ziyaret etti. Pazarda vatandaşların çok az alışveriş yapabildiklerine dikkat çeken Tanrıkulu, 22 bin 104 lira olarak belirlenen asgari ücrete tepki gösterdi.

Tanrıkulu, şöyle konuştu:

"Diyarbakır Yenişehir İlçesi Şehitlik Semt Pazarı`ndayım. Diyarbakır`ın kenar semtlerinden biridir ve ağırlıkla yoksul yurttaşlarımızın yaşadığı bir semttir. Pazarı boydan boya dolaştım, yurttaşlarımız mutsuz, poşetlerini dolduramıyorlar ve alışveriş yapamıyorlar. Yeni yıl gelecek ve asgari ücret açıklandı, 22 bin 104 Lira oldu.

Bugün Erdoğan Ak Parti Grup Toplantısında `Çalışanlarımızı enflasyona ezdirmiyoruz` dedi. Enflasyon, TÜİK rakamlarına göre yüzde 47, İTO`ya göre yüzde 60, ENAG`a göre de yüzde 87. Asgari ücrete gelen zam da yüzde 30 ve 22 bin 104 lira oldu. Yurttaşlarımız pazarda en fazla 2 günlük alışveriş yapabiliyorlar ve bu da en az bin 500 lira tutuyor. 130 lira yumurta. Bunu kaç kişi nasıl yiyecek?

"Erdoğan`ın kafası sadece Şam`da olmasın"

Sayın Erdoğan bize `Popülizm yapmayın` diyor. Hangisi popülizm? Bu pazarlarda yurttaşlarımızla konuşmak, onların sıkıntılarını dinlemek ve anlatmak mı popülizm, yoksa Ankara`da parlamentoda bu pazardan haberdar olmadan konuşmak mı popülizm? Savaş, çatışma ve hamaset karın doyurmuyor. İnsanlarımız burada aç. Evlerinde götürecek içi dolu poşetler yok. Geçen yıl dörtte üçünü doldurdukları pazar çantalarının yarısını bile dolduramıyorlar. Böyle bir ortam içerisindeyiz, Sayın Erdoğan hamaset yapıyor, sadece Suriye`den bahsediyor. Bu pazarın da gündemi Suriye ama orada savaş istemiyorlar, barış istiyorlar. Suriye`de Kürtlere düşmanlık istemiyorlar, onlarla da barışsın diyorlar Erdoğan. Sadece Şam`da olmasın, Kürtlerin, Türkmenlerin, Süryanilerin, Dürzilerin, Hristiyanların yaşadığı yerlerde de olsun, sadece Suriyeliler değil, onlarla da konuşsun savaşmasın` diyor buradaki yurttaşlarımız."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA